Corona virus
Re: Corona virus
Hrvati i Grci nemaju industriju i proizvodnju u zatvorenom kao mi gde se radi po fabrikama, magacinima.......kod nas po 500 ljudi u zatvorenom istovremeno po osam sati.
Da kod nas preovlađuje turizam i poljoprivreda, bila bi druga priča, možda grešim, al mi sve nešto deluje da je tako.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Da kod nas preovlađuje turizam i poljoprivreda, bila bi druga priča, možda grešim, al mi sve nešto deluje da je tako.
I u GR je bilo slučajeva po fabrikama (klanica npr, obrada mesa).
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
naravno, u prekjučerašnjem broju je 202 novozaražena u grčkoj, preko 50 je iz jedne fabrike u zaleđu halkidikija gde su koronu donele dve sezonske radnice iz albanije.
ko hoće može da se zavarava bilo šta, većina normalnih (stranački nepovezanih) ljudi u srbiji je na ivici ludila zbog nemoći da nešto promeni. došlo je do toga da jedna hrvatska bude slamka spasa za srbe koji su željni mora i odmora, zapitajte se malo o tome.
ko hoće može da se zavarava bilo šta, većina normalnih (stranački nepovezanih) ljudi u srbiji je na ivici ludila zbog nemoći da nešto promeni. došlo je do toga da jedna hrvatska bude slamka spasa za srbe koji su željni mora i odmora, zapitajte se malo o tome.
Ne mogu ni da zamislim koji komfor života imaju sve te osobe, koje neodlazak na more gurne do ivice ludila.
Mora biti fenomenalno nemati druge prioritete i sve u životu rešeno i podmireno.
Mora biti fenomenalno nemati druge prioritete i sve u životu rešeno i podmireno.
Corona virus
Ako je situacija u Srb reper uspeha, ne znam sta ostale zemlje da kazu.
Ako imas bilo koji slican simptom, cekas po redovima pregled, rade ti serolosko testiranje, a ako imas vezu ili ozbiljne simptome PCR, pa posle luttija ko ce kako da prodje...Ako radis sa ljudima, pojma nemas da li mozes nekoga da ugrozis jer nemas PCR.
A sa takvim pristupom tesko da su brojevi realni, a o nesigurnosti i da ne pricamo.
U normalnim zemljama odmah ti odrade PCR i ne razmisljas da li ugrozavas druge.
A to sto nas je EU sutnula na zabranjenu listu, dobro znaju kakvo je stanje u odnosu na druge zemlje. Sa takvom dijagnostikom i pristupom i prevencjama nemamo sanse da nas stave na belu listu.
Ove nove mere zaplasivanja daju rezultata, pa se stanje poboljsava, ali daleko je to od normalnog.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako imas bilo koji slican simptom, cekas po redovima pregled, rade ti serolosko testiranje, a ako imas vezu ili ozbiljne simptome PCR, pa posle luttija ko ce kako da prodje...Ako radis sa ljudima, pojma nemas da li mozes nekoga da ugrozis jer nemas PCR.
A sa takvim pristupom tesko da su brojevi realni, a o nesigurnosti i da ne pricamo.
U normalnim zemljama odmah ti odrade PCR i ne razmisljas da li ugrozavas druge.
A to sto nas je EU sutnula na zabranjenu listu, dobro znaju kakvo je stanje u odnosu na druge zemlje. Sa takvom dijagnostikom i pristupom i prevencjama nemamo sanse da nas stave na belu listu.
Ove nove mere zaplasivanja daju rezultata, pa se stanje poboljsava, ali daleko je to od normalnog.
PCR test rade u torlaku i kazu da se ne ceka duze od pola sata.
"U redu su građani iz svih delova Srbije, ali ima i onih koji su stigli iz Makedonije i Republike Srpske, jer se u Torlaku ne zakazuje testiranje na koronavirus, a rezultati se dobijaju istog dana."
Ne bih da ulazim u razloge zbog cega je ovo, ali deluje mi da su u pitanju testiranja radi putovanja ili posla. Ako si bolestan, odes do covid ambulante, tamo te uzorkuju, ali cekas duze vremena za rezultat. Prosto mi je.neverovatno da bi neko bolestan, sa simptomima mogao da ceka u ovakvom redu.
Edit
Evo ova sto je davala intervju
"Kad smo došli gužva je izgledala dramatično, ali sve brzo ide. Mislim da smo u redu stajali nešto jače od sat i po vremena", kaže za N1 Sunčica Marković koja sa porodicom putuje u Istru.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Ne bih da ulazim u razloge zbog cega je ovo, ali deluje mi da su u pitanju testiranja radi putovanja ili posla. Ako si bolestan, odes do covid ambulante, tamo te uzorkuju, ali cekas duze vremena za rezultat. Prosto mi je.neverovatno da bi neko bolestan, sa simptomima mogao da ceka u ovakvom redu.
Edit
Evo ova sto je davala intervju
"Kad smo došli gužva je izgledala dramatično, ali sve brzo ide. Mislim da smo u redu stajali nešto jače od sat i po vremena", kaže za N1 Sunčica Marković koja sa porodicom putuje u Istru.
E do qrca
Al to je ponedeljak valjda ce se smanjiti, ja bi trebalo danas ili sutra da odem.

Procitaj komentare, kazu da je ujutru haos, popodne se uopste ne ceka, samo.videti dokle rade.
Ljudi hoće da idu na godišnji, na lokacije gde se traži rezultat PCR testa. Ovo nije ništa dramatično, samo lagano.
Zdrav razum nalaže da ekonomija mora da funkcioniše, ili nosiš masku i ideš na posao ili sedi kući i crkni od gladi.
Kazne za nenošenje maski moraju biti drastično rigorozne.
Kazne za nenošenje maski moraju biti drastično rigorozne.
Corona virus
Za zdrave i cekanje za test za putovanje, ko je iz BGD opet je to neko resenje.
A sta da radi zanatlija iz Bele Palanke, koga ne testiraju, vec mu daju hemomicin i kazu nije korona bez testa, a isti mora da radi sa ljudima, a ima mozga pri tom i nema pojma sta da radi?
Pa Dukea bi u normalnoj zemlji odmah testirali u takvoj situaciji, a ne da se lomi covek sta mu je i kako.
I posle je bolje ziveti u Srb sa 500 evra nego na zapadu sa 1500.
A sta da radi zanatlija iz Bele Palanke, koga ne testiraju, vec mu daju hemomicin i kazu nije korona bez testa, a isti mora da radi sa ljudima, a ima mozga pri tom i nema pojma sta da radi?
Pa Dukea bi u normalnoj zemlji odmah testirali u takvoj situaciji, a ne da se lomi covek sta mu je i kako.
I posle je bolje ziveti u Srb sa 500 evra nego na zapadu sa 1500.
Poslednja izmena od ikac2000 u 11 Avg 2020, 13:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Šta ima da ga testiraju ili mu daju terapiju, kad mu nije ništa?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ko je blize granici ide u Madjarsku da se testira.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money