Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Re: Corona virus

Post od sasha015 »

steva_anya napisao: 13 Avg 2020, 00:40 Slazete li se najavljenim merama za decu i skole?
Hocete ih slati u skolu ili nastava od kuce?
Nismo pametni.
Mala krece u prvi razred.
Nosice masku.Nema reskiranja.
Nije to samo zbog korone,respiratorne infekcije su u igri.
Mene su maske spasile alergije ove godine.Mnogo manje nus pojava sam imao,iako sam na antihistaminicima od januara.
Nema veze sa kultom velikog vodje.Vec sa zdravim razumom.
Nekom je to ludilo,meni je normalno.
Ne zelim nikome,ali svaka temperatura izazvana bilo kojim virusom je tretirana i bice tretirana kao mogucnost korone.A onda nastaje pakao za roditelje.

Prosli smo golgotu sa cerkicom od 2.5 godine pre mesec dana.
Prosto receno,moras da imas vezu i da znas ili si najebao.Jednostavno,roditelji ne znaju sta ih ceka i kakvo je stanje u zdravstvu kad dodje problem.

Mada,od 7 septembra cemo negde na more.Jedno 15 dana.Dal Cg,Hrvatska,Grcka,Bugarska...Gde nas puste.Ako nas puste,ako ne,onda planina.
Tako da, dok se vratimo,septembar prolazi.
Prica ista kao i sa izborima.
Jbg,seljo iz Loznice je do sada sve pogodio,pa i sada tipuje na kraj skole pocetkom oktobra.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

DasAuto napisao: 13 Avg 2020, 08:31
Ji 4Tze napisao: 12 Avg 2020, 21:33 Tako sam i ja razumeo procenat ali je problem što nisu svi od preko 70 godina po domovima za stare, nego da je dobar deo u porodicama došljaka koji ne šalju svoje starije u domove, pa su povučeni državnom strategijom praktično "ubili" svoje starije ukućane.
Oni su razočarani.
Šveđani plave krvi oduševljeni jer ih nisu zaključali u prvom talasu ludila.
Informisan si. Ja ocigledno nisam.
Kad se suocis sa tim u okolini promenis misljenje. Meni je preminula rodjaka od 50 god, prijatelj isto od 50 lezi sa upalom pluca, a prijatelj od 60 lezi duze vreme kazu da mu pluca imaju sad neki mali kapacitet pa mora ponovo da uci da dise. Tako da ti podaci "preko 70 godina" i slicno mi ne znace mnogo.
Nosim masku n95 svuda gde ulazim u poslovne prostore i u guzvu. (u setnji ne), ne zato sto je to rekao prvorodjeni sin naseg naroda nego zato sto mislim da treba (ne ulazim u to koliko stiti. Nek bude i 30%). Osim toga trudim se da zivim normalno i drustveno koliko je to moguce.

Na drugom forumu sam procitao da je kolegi forumasu preminula sestra trudnica, ne verujem da su u takvim slucajevima utesne reci svedskog epidemiologa.
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

^
+1

Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

steva_anya napisao: 13 Avg 2020, 00:40 Slazete li se najavljenim merama za decu i skole?
Hocete ih slati u skolu ili nastava od kuce?
A šta ima da se slažem ili ne, oni koji neće da šalju decu u školu, neće dobiti neopravdane.
Siguran sam da je veća šteta po dete da ne ide u kolektiv, makar i to malo bolje nego išta.
A oni su ipak disciplinovaniji nego odrasli, mislim da će više da nagrabuse učitelji i nastavnici nego što će deci bilo šta da šteti.
Videćemo kad krene, manji je treći razred i skraćeni čas, skraćeni boravak, dok je napolju lepo toplo ne brinem se.
Stariji je 5. ali tu je druga problematika vezana za sve novo pa će ovo biti najmanji problem.
Najmlađi je u vrtiću a tu već imaju uigranu šemu.

Kad zaladni, bar će biti manje drugih respiratornih infekcija sa manje dece i boravka u učionici, ali ni to nije dobro ako deca ne razvijaju imunitet kako treba...
Bar će više biti napolju na pauzi posle časova
Boringly average, but also perfect for school run mums
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Ji 4Tze napisao: 13 Avg 2020, 12:02
steva_anya napisao: 13 Avg 2020, 00:40
A oni su ipak disciplinovaniji nego odrasli...
Gresis i to debelo. Deca nisu disciplovani , posebno ne srednoskolci i oni veci a mali i ne znaju da se brinu o sebe. Dovoljno je jedan ucenik da dodje zarazen i ceo klas i skolo idu u karantin. A desavace se to. Probali su u DE i u Izrael pa kada je krenulo kako ne treba odma su prekinuli nastavu. Isto bice i tu kod vas i nas. Ko ce najebe-najebace. Online ce biti nastava 100% nakon uvid greske koja ce biti uradjena.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

U DE se islo prvo jednom nedeljno, a ostatak online, barem u mojoj pokrajini.

Nakon toga, zadnje dve nedelje svakodnevno, do raspusta.

Sada svi idu fizicki, ali malo su skraceni casovi. 1-4. razred samo u ucionici ne nosi masku, u dvoristu na putu do ucionice, kao i na pauzi da.

U osnovnoj skoli svako odeljenje je izolovana jedinica. Imaju svoj prostor u dvoristu, kao i odvojeni boravak, tako da nema mesanja sa drugim odeljenjima. Ko ima i najmanji simptom, zabranjeno je da se pojavi, i ukoliko simptom ne nestane 24h, mora kod doktora obavezno.

Ako se pojavi sumnja ili slucaj, samo to odeljenje ide u karantin, sa ukucanima, ili na testiranje, tako da ostala odeljenja nastavljaju.

Pojednostavljeno, tako je kod nas.

Dete mora fizicki, osim ako u porodici ima rizicnu grupu, za sta je obavezna potvrda doktora, u kojoj se samo navodi da postoji rizik, ali bez opisa rizika, zbog zastite privatnosti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Koji horor film. Uzas u cega nam se drustvo pretvorilo u rekordnom roku. Tu mislim na ceo svet...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Najnovije USA studije kazu, mala deca do 5 godina, su superprenosioci, generisu ogromnu kolicinu virusa, dok njima to ne smeta srecom previse.

Skolska deca, generisu istu kolicinu virusa kao odrasli, dakle klasicne skole ce definitivno i svakako ubrzati negatian trend zaraze.

Ko ne veruje videce, ali za to se platiti cena, kao i za sve promasne odluke do sada, najvise ce to platiti zdravstveni sistem, i sami nesrecnici koji se teze razbole.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

ikac2000 napisao: 13 Avg 2020, 13:34 U DE se islo prvo jednom nedeljno, a ostatak online, barem u mojoj pokrajini.

Nakon toga, zadnje dve nedelje svakodnevno, do raspusta.

Sada svi idu fizicki, ali malo su skraceni casovi. 1-4. razred samo u ucionici ne nosi masku, u dvoristu na putu do ucionice, kao i na pauzi da.

U osnovnoj skoli svako odeljenje je izolovana jedinica. Imaju svoj prostor u dvoristu, kao i odvojeni boravak, tako da nema mesanja sa drugim odeljenjima. Ko ima i najmanji simptom, zabranjeno je da se pojavi, i ukoliko simptom ne nestane 24h, mora kod doktora obavezno.

Ako se pojavi sumnja ili slucaj, samo to odeljenje ide u karantin, sa ukucanima, ili na testiranje, tako da ostala odeljenja nastavljaju.

Pojednostavljeno, tako je kod nas.

Dete mora fizicki, osim ako u porodici ima rizicnu grupu, za sta je obavezna potvrda doktora, u kojoj se samo navodi da postoji rizik, ali bez opisa rizika, zbog zastite privatnosti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Druze ti si iz Srbije nisi iz Skandinavije, znas kakav je srpski i balkanski mentalitet. Idi izoluj klasove u Srbiji ,Makedoniji,BiH i sl... Bio sam na odmor u Ohrid, takve su bile uslovi, kafici ,diskoteke,klubove sve full niko ne nosi masku, nikakvo rastojanje...Bio u Struga isti slucaj sve full, maska niko, fizicko rastojanje niko. Zurke i zabave po klubovima i plazama kao nista da se ne desava pa sada desava se po 200 novo oboljeni na dan i to uglavnom mlade ljude koji su bili na odmor u Ohrid. Oni ,vecinom mozda ce progurati ovo ali svako ima po neko stariji koji nece. Ono sto se desavalo na Ohridsko jezero nije uopste razlicno od ono sto se desava u Srbiji. Skolskih dvorova (Skopje)gde se nije moglo videti dete pre korone sada lice na neki mravjalnik, svi nesto "sportuju" i dovoljno je samo jedno dete da dodje bolesno u tu gustinu i da oboli jos 20 i da krene. Da se ovo desava u DE mislim da bi se drzava mnogo drugacije postavila. Sinoc sam citao u Kicevo bila neka mala svadba od 30 ljudi , bio neko bolestan i zarazio 18 ljudi sto je rekord kod nas na toliko malo ljudi toliko oboleni. Dok vakcina ne izadje ili neki lek bice ovako.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Po preporuci mog prijatelja epidemiologa necu slati dete u skolu. Izguracu da uci online, krece u osmi razred. Ja sam rizicna grupa (astma alergijska) pa cu tako izgurati. Ne zelim nista da rizikujem. Ionako vec pola razreda nece da salje decu u skolu, tako da im se sve raspada svakako.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Evo pregleda potvrdjenih infekcija za 11. avgust u DE, 29% su oni koji su doputovali iz inostranstva.

Slika

Gesendet von meinem SM-T580 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Bax napisao: 13 Avg 2020, 14:08 Najnovije USA studije kazu, mala deca do 5 godina, su superprenosioci, generisu ogromnu kolicinu virusa, dok njima to ne smeta srecom previse.

Skolska deca, generisu istu kolicinu virusa kao odrasli, dakle klasicne skole ce definitivno i svakako ubrzati negatian trend zaraze.

Ko ne veruje videce, ali za to se platiti cena, kao i za sve promasne odluke do sada, najvise ce to platiti zdravstveni sistem, i sami nesrecnici koji se teze razbole.
Koja je to tacno studija, i u kom medicinskom casopisu je objavljena?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

https://www.marketwatch.com/story/kids- ... 2020-07-31

Ima na raznim mestima na netu, ovde mozes naci vise detalja oko toga konkretno sto spominjem

Link studije

https://jamanetwork.com/journals/jamape ... le/2768952
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Meni izolacija gotova, brzi test nakon 8 dana opet negativan

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Uvek sam ja govorio da Srbija ide ispred Evrope :) Evo kod nas (NL) poceo ozbiljniji rast zarazenih, opet se vracamo korak u nazad, ali izgleda da ovaj put jos manje zatvarati i ogtanicavati, a i u Nemackoj. Iskusili su svi kako izglada kako privreda (skoro) stane, i nikome se bas ne svidja :) Kako li ce tek jezen i zima izgledati...

PS: Ovde kod nas diskusija da li je obavezan (zakonski) karantin ako se dobije pozitivan rezultat na test :) Jeste glupa prica, ali ima svakokvih ljudi. A opet ako se to uvede tek se tada ti ljudi nece testirati...
Zaključana tema