Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od dragvorl »

Upravo, ako budes toliko zagledao neces uzeti nijedan, tako matora kola uvek imaju neku manu. Odes, pogledas, ako je ok kupis i gotovo. Nista mu tih par desetina hiljada ne znaci. Evo ja gazim 5000 km mesecno skoro sve autoput u 6, tim tempom za 4 god napravi 200kkm, i sad je taj auto los? :think: Na 800 km otvorim vata 4 puta, a u gradu na 800km, pa puta 20. :)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

skoro sam prodao auto sa 230k km pritom malolitrazni benzinac je bio isto 15god star, nisam ga ni kacio na oglase jer sam imao kupca u najavi koji je cekao da stigne, e sad kad sam mu rekao da je ta km on je bio skeptican pa cak se premisljao da ni ne gleda auto ali eto zbog nekih ljudi i neke preporuke resio da ispostuje i dodje i pogleda auto. Kupio ga je posle 5min gledanja, km mu vise nije bila bitna kad je video auto kako je ocuvan i odrzavan. Posle kroz pricu mi kaze cim sam cuo za tu km odmah sam odustao od auta i resio samo da ispostujem te ljude koji su me nagovarali da ga ipak pogledam ali bi se zeznuo da nisam dosao :)
Tako da uvek treba gledati prvo auto pa onda sta pise na satu, kome je bitna km a auto mu se svidja lako moze sam da je smanji i napise onu koja bi ga cinila srecnijim :D
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ima i druga opcija, kupis auto koji je cuvan, i malo presao, i dobijes to sto si platio.
Doduse platis nesto vise, to sto zelis.

Rodja je pre neki dan uzeo Clio DCI, 4 godine, sa pravih 80k, jer je auto bio sluzbeni.

Lepo je izjahan za tu kilometrazu...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Nestado
Reactions:
Pridružio se: 20 Avg 2015, 13:00

Post od Nestado »

Bravo, sve lepo rečeno :D
Većina kupuje polovan auto i tu mora nešto uvek da fali. E sad gledaš uvek da što manje fali i da ne moraš da ulažeš.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Bax napisao: 17 Avg 2020, 15:56 Ima i druga opcija, kupis auto koji je cuvan, i malo presao, i dobijes to sto si platio.
nije ni to uvek pravilo, znam nekoliko njih koji su se tako upecali na pravu km, platili malo vise i kao kupili top auto a posle se drugacije ispostavilo.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

JA sam kupio nov auto, pa prodao posle godinu i po jer me je nervirao, tako da uvek ima krajnosti, ali to su ipak krajnosti.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

Kupio poznanik novi model clia, 4 godine star, presao 30.000km. Posle 3 meseca ode turbina, dizne, ceo motor zameni. Epilog svega, clio su koristili radnici na aerodromu u FR, auto se nije gasio 24/7

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Evo ja kupio almeru pre malo više od 2 godine, 67k imala tada, auto 2005. godište, na autu sve top. Sad auto ima 15 godina i pre neki dan sam prebacio 100k km.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Kolega iz prethodne firme kupio novog Rapida, dok sam bio u firmi znam da je za 2 i po godine presao nesto oko 3000km, cak poceo da mi nabraja gde je sve isao sa njim na prstima ruke

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Imam ja drugara čija majka kupila pre par godina novi ceed i sad ima 4-5 kkm. Takođe Goblin je za majku kupio novi a3 a autom će da prelaze 3-4 kkm godišnje.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moja majka isto tako, max 5 k predje za godinu, ja mesecno toliko predjem.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

kami napisao: 17 Avg 2020, 17:19 Kupio poznanik novi model clia, 4 godine star, presao 30.000km. Posle 3 meseca ode turbina, dizne, ceo motor zameni. Epilog svega, clio su koristili radnici na aerodromu u FR, auto se nije gasio 24/7
Ne znam da li si pre postovanja mozda probao da propustis ove podatke koje si naveo kroz bilo kakav logicki aparat.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Neka sluzbena vozila se koriste tako da dosta rade u mestu zbog grejanja ili klime - policija i slicno

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

dag81 napisao: 17 Avg 2020, 13:11 Druze, idi kupi nov auto u salonu.
Nisi mi jasan? Da li ti mislis da samo losa auta dolaze u Srb? Da li mislis da dolaze samo auto od 400k km?
Km je skinuo jer ne vole kupci preko 200k km na satu, a isto tako postoju pravu km mozda 10% kupaca.
Idi pregledaj auto, ako ti se svidja kupi, ako me idi dalje. Km nikako ne znaci stanje polovnog auta od 15 god, vec celokupno stanje istog. Sve koje znam da su jurili km uglavnom su ih skupo platili, i km i odrzavanje po kupovini. Da li je bila prava km, ili ubijani po gradu to je upitno.
Gledas stanje auta komplet, ocuvanost, umornost, rad motora i komplet stanje enterijera. Da li ces zameniti gume,ili su farbani branici, vrata, to je nebitno za stanje polovnog auta realno.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Što da farba branike i vrata? Pa nek i to zameni novo kad je već na 400.000km , pa nek bude baš potpuno nov nov :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

lami napisao: 17 Avg 2020, 20:34 Neka sluzbena vozila se koriste tako da dosta rade u mestu zbog grejanja ili klime - policija i slicno

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
italijanska panduracija ne gasi automobile, obicno imaju manje km ali zato rad u mestu ih ubija, takodje su im i enterijeri dosta unusteni, dal spavaju na dezurstvima ili sta rade ali tacno vidis gde su sedista osetecena od opasaca, table sjebane takodje kao da dizu noge po njima, tapaciri isto...gledao sam par alfi 156, 159 koje su bile policijske tamo, kilometraze tipa 150-60k km ali enterijeri uglavnom za zamenu, naravno kod nas se sve to nalicka ali ako ih boja ne oda uvek po nekim detaljima moze da se provali
Odgovori