Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od ljuba »

Kod nas je zadnjih meseci cela serija A51 i a71 bas pojeftinila. Recimo amazon.nl ga ima za 337 eur

https://www.amazon.nl/Samsung-Galaxy-12 ... 00JC8MD6K/
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

A71 sa malo više okolnog svetla daje sasvim pristojne slike u noćnom modu na automatici, al kad se uključe podešavanja i još ko ume sa njima, noćni mod ima sasvim drugu dimenziju. Nije u rangu flagshipova ali nije ni za podcenjivanje.

PS u temi Mobile Uploads ima dve moje fotke na brzinski okinute u predvečerje, pa prosudite.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Spa-Francorchamps
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02

Post od Spa-Francorchamps »

Znači, da kupujem? :)
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Pogledaj i OnePlus Nord, na YT kanalu Benchmarka imaš odlične testove. Mada je A71 svakako vrlo dobar predstavnik te klase, svakako nije greška kupiti ga.

Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk

Spa-Francorchamps
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02

Post od Spa-Francorchamps »

Gledao sam te testove, u osnovi slični telefoni... Jedan od razloga zbog kojeg bi dao prednost Samsungu je uparivanje sa satom, ima nekih funkcija koje ne rade na satu kad se upari sa drugim telefonima, npr. Microsoft Outlook, a bitno mi je da radi zbog poslovnih mailova, posebno sad kad se radi van kancelarije.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Huawei ce sam proizvoditi svoje procesore. Krenuce od 45nm.

https://www.huaweicentral.com/huawei-to ... nents/amp/

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Danas uzeo Note 20 Ultra, javim utiske kad stigne.
U odnosu na Note 10 plus trebalo bi samo na kameri veca razlika da se oseti, ostalo je manje-vise isto.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Najveća razlika treba da bude 120 Hz ekran.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

I ja sam gledao npr ista cena je note10+ ili s20+. Pa sad vagati da li je bolje imati s-pen ili 120Hz ekran. Performanse su priblizne realno.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Posle Note 9 sa kojim sam bio extra zadovoljan, odabrao sam S20 ultra.

Dugo sam vagao da li da uzmem Note 10+ ili S20 ultra. Prelomilo je to da uzmem ipak noviju generaciju telefona, 120 Hz ekran i uzeo sam S20 ultra.

Iskreno, ništa specijalno nisam oduševljen, ni tih 120 Hz (meni) ne znači ni približno toliko koliko se forsira.

Baterija je super, ekran je super, na Note 9 mi je falila širokougaona kamera, sada je imam na S20 ultra.

Kamera na S20 pravi dobre slike, ali ima problem sa autofokusom što pišu i po netu.

Posle Note 9 uopšte nisam imao neki vau osećaj u upotrebi S20 ultra, čak sam tek onda video koliko je Note 9 još uvek dobar telefon.

Note 20 nisam hteo da čekam, a ni ne sviđa mi se kako izgleda.

Mislim da bih možda bio zadovoljniji sa Note 10+, videćemo još.

Da nije ispala varijanta za S20 ultra još bih dugo koristio Note 9.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

S20 Ultra ima velik senzor i kao takav ima focal distance drugaciji od onog na sta smo navikli. Ako se slika nesto sto je blizu ispadne mutno okolo.
S20 i S20 plus imaju drugacije senzore u odnosu na Ultra.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne znam kako ću da pređem preko ubijanja 3.5mm priključka za slušalice. Prešao sam preko nestanka home tastera, promenljive baterije, staklenih telefona klizavih kao sapun... Ništa od toga mi se nije svidelo ali nisam imao izbora, ali ovo će baš da boli. Oba auta mi imaju Aux ulaze ali nemaju BT, stalno sa sobom imam žične Senhaiser bubice koje imaju dobar zvuk, a još važnije nikad im neće biti prazna baterija, da ne pominjem kašnjenje BT signala koje smeta u mnogim primenama... Valjda će se neko dozvati pameti dok mi dođe vreme za zamenu ovog S10e.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Onda ces uzeti adapter za 3.5mm.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Slika
nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

Uredjaji sve skuplji i skuplji, a svi proizvodjaci gledaju da ustede gde mogu. I sad ce neki reci, da su brzi i mocniji procesori i jesu ali je cena proizvodnje tog novog procesora ista ili manja kao sto je imao flagship procesor pre npr 7 godina. Velicina senzora? Sony rx100 je npr jos pre 10 godina spakovao veliki senzor u jako kopmaktno kuciste. Secam se tek kada se pojavio taj model da sam ga platio oko 500 evra.

Za ovolku cenu flagship uredjaja ne postoji racionalno objasnje je izuzev zarade proizvodjaca. Jako dugo vremena sam isao na novi flagship (prvo iphone, zatim samsung) cim bi se pojavio novi model. Ubedjivao sam sebe da na taj nacin prethodni model prodajem za vrv najvecu sumu koju cu vrv dobiti i da na taj nacin nisam na max gubitku iako kupujem novi model cim se pojavio. A onda sam u jednom trenutku shvatio da za tim nema potrebe i da mi i prethodni model zadovoljqva sve potrebe. Danas taj s20 ultra kosta 1000 evra a za tu cenu moze da se uzme i solidan racunar zar ne?

Sent from my SM-T510 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

grujicd napisao: 21 Avg 2020, 00:03 Ne znam kako ću da pređem preko ubijanja 3.5mm priključka za slušalice. Prešao sam preko nestanka home tastera, promenljive baterije, staklenih telefona klizavih kao sapun... Ništa od toga mi se nije svidelo ali nisam imao izbora, ali ovo će baš da boli. Oba auta mi imaju Aux ulaze ali nemaju BT, stalno sa sobom imam žične Senhaiser bubice koje imaju dobar zvuk, a još važnije nikad im neće biti prazna baterija, da ne pominjem kašnjenje BT signala koje smeta u mnogim primenama... Valjda će se neko dozvati pameti dok mi dođe vreme za zamenu ovog S10e.
Crvenim sam ti obeležio rešenje - zameni kola :)
Plavim takođe :) - zameni sluške, skoro smo uzeli neke nove Jabra, ne primećujem kašnjenje na TV tj YT.
Odgovori