Odakle si ovde u de, vidim pišeš Stuttgart?Gaginh0 napisao:Neko se dotakao pitanja kako znamo koliko sta kosta. Znate koliko sam pita dobio takvo pitanje ( koliko te izadje ovo, koliko te izadje ono... ) da sad vec znam napamet...?
Ali sto se tice "prodavnice" to je jako promenjivo. Nekad kupimo samo alkohola za 50e, a nekad nas cela kupovina izadje 50-60e. Jebaj ga. Znam samo da sam u Srb mozda 3 puta za zivota sipao pun rezervoar, a da mi je to ovde nebitan trosak. Cak sipam W-Power, jer je cena tipa kao normalan dizel u Srbiji.
Vec sam verovatno pisao da kupujem samo u Kauflandu jer jebeno nikad nisam zavrsio celu kupovinu u Ludlu ili Aldiju, a kad moram za jednu kupovinu 3 prodavnice da promenim pripadne mi muka. Tako da zbog 10e tamo-vamo necu da se cimam.
Ne znam te cene kafa, Kola, i tih gluposti, platim koliko mi kaze i cao. Mogu da vam kazem da sam zapazio da 4 espresa i 2 vode uvek izadju oko 13-15e, bilo u nekom selu, bilo u centru Stuttgarta.
Takodje potvrdjujem da su se iz Hrvatske, Bugarske, Rumunije cele porodice ovde preselile. U mojoj zgradi 6 stanova, 4 porodice Hrvata, jedna Oblala Slonovace i mi. Mada opet sve je do ljudi, i moja komplet porodica ima EU dokumente pa im opet nikad nebi dosli ovde, vole predsednika...
Edit: pre dve nedelje smo bili u nekom restoranu u sklopu neke pivare stare 600 godina.
2 x veliko pivo (odlicno)
1 x sok od borovnice ( dobija se u casi, toceno)
1 x gulaš (prosečan, težak)
1 x neko pohovano belo meso sa pomfritom (kao smrznuto iz Kauflanda)
1 x salata mešana
1 x neka zapecena jabuka sa sladoledom ( cca. 200g jabuke i kugla sladoleda)
= 42 evra.
Ugostiteljstvo im je nula. Ne znas ko te sluzi, ko naplacuje. Konobari ne znaju da nose tacne. Sve nesto "priučeno".
Gesendet von meinem EVR-L29 mit Tapatalk