Simulacije letenja
Re: Vazduhoplovi
Kako letis prilaz?
Autopilotom ili na rucice?
Da li mozes da iskljucis flight director i podesis vetar?
Autopilotom ili na rucice?
Da li mozes da iskljucis flight director i podesis vetar?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Zavisi od vremena. Kad je vidljivost dobra onda na nekih 2000/1000 stopa iskljucim AP i letim/slecem rucno. Leteo sam i rucno skroz prilazi, samo pogledam na chartovima koji approach itd.
FD moze da se iskljuci, a vetar ja mislim da mozes da podesis sad.
Jedini problem je sto u MSFS2020 AP zna da baguje i onda recimo krenes da se spustas sa top of descent po flight path-u u FMSu a AP te sjurne na dole 15.000 feeta po minutu
P.S. Ovo se odnosi na A320/B737. General Aviation avione sam tek sada vise poceo da letim. Tu vise rucno letim.
FD moze da se iskljuci, a vetar ja mislim da mozes da podesis sad.
Jedini problem je sto u MSFS2020 AP zna da baguje i onda recimo krenes da se spustas sa top of descent po flight path-u u FMSu a AP te sjurne na dole 15.000 feeta po minutu

P.S. Ovo se odnosi na A320/B737. General Aviation avione sam tek sada vise poceo da letim. Tu vise rucno letim.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
@zuzazu bolje se ispiši sa foruma, sad kad se par nas amatera baci na Flight Sim biće svaki drugi dan: e Zu, a koja je brzina prilaza, ali Zu, šta ako je bočni vetar, e Zu, a kad treba da spuštam flapsove, samo još ovo Zu, a što je ovaj plavi krug dole desno od visinomera... 

Vec narucio joystick
Nasao nesto jeftino polovno na internetu, cisto da probam.

- H4wkeye
@DasAuto
Kad se budes navukao, bice zeznuto.
Inace mozes da iskljucis u opcijama Interfejs kad si na spoljasnjoj kameri, imas u opcijama pod Camera.
@grujicd Bas vala.

@grujicd Bas vala.

Hvala za info!
Neka valagrujicd napisao: 22 Avg 2020, 16:09 @zuzazu bolje se ispiši sa foruma, sad kad se par nas amatera baci na Flight Sim biće svaki drugi dan: e Zu, a koja je brzina prilaza, ali Zu, šta ako je bočni vetar, e Zu, a kad treba da spuštam flapsove, samo još ovo Zu, a što je ovaj plavi krug dole desno od visinomera...![]()
Meni je lepo da ljudi i ovaj FS shvate ozbiljno
Mnogi piloti se kuci vezbaju tako
Ne letenje, to nema veze
Ali check liste i procedure mladi f/o rade koristeci komp
Pratim jednog Americkog youtubera koji je nekad pilotirao F/A-18. Sada polaze za helikoptera i kaze da mu dosta pomaze DCS u shvatanju nekih stvari.zuzazu napisao: 22 Avg 2020, 17:08Neka valagrujicd napisao: 22 Avg 2020, 16:09 @zuzazu bolje se ispiši sa foruma, sad kad se par nas amatera baci na Flight Sim biće svaki drugi dan: e Zu, a koja je brzina prilaza, ali Zu, šta ako je bočni vetar, e Zu, a kad treba da spuštam flapsove, samo još ovo Zu, a što je ovaj plavi krug dole desno od visinomera...![]()
Meni je lepo da ljudi i ovaj FS shvate ozbiljno
Mnogi piloti se kuci vezbaju tako
Ne letenje, to nema veze
Ali check liste i procedure mladi f/o rade koristeci komp
https://www.youtube.com/user/cwlemoine
Može svašta da se nauči. Ja sam stari igrao, FS4 mislim da je bio tad. Nabavljao sam stvarne mape, učio instrumente i da letim bez vidljivosti (u Cesni).
Korisna znanja mogu da se steknu.
Ovo danas izgleda stvarno mnogo lepo. Neki kadrovi u temi izgledaju kao iz stvarnosti.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Korisna znanja mogu da se steknu.
Ovo danas izgleda stvarno mnogo lepo. Neki kadrovi u temi izgledaju kao iz stvarnosti.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pa sad, korisna znanja, za to baš ne znam, ali u svakom slučaju zabavno, bar onima koji to vole. Već mi se u glavi vrte ture gde bi mogao da letim. Voleo bi ovakav kontroler:

Ali ne vidim da ga ima kod nas.

- H4wkeye
Imas na KP. 140€ je.grujicd napisao:Pa sad, korisna znanja, za to baš ne znam, ali u svakom slučaju zabavno, bar onima koji to vole. Već mi se u glavi vrte ture gde bi mogao da letim. Voleo bi ovakav kontroler:
@ljuba Ovaj ceo avion prodaje.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
I knda ako ces DCS igrati, moras i joystick da kupis, pa ako bi jos neku simulaciju voznje....
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ja sam stavio 30 Eura na ovaj. Na licitaciji je, tek za dva dana zavrsava.
Vjerovatno je jeftinija verzija joysticka ali obavice posao barem za neki pocetak
Vjerovatno je jeftinija verzija joysticka ali obavice posao barem za neki pocetak

- Prikačeni fajlovi
-
- speedlink-black-widow-xe-flightstick.png (514.31 KiB) Pogledano 1035 puta