Risto napisao: 28 Avg 2020, 22:12
Ali u tom poslu je ogromna većina automobila vrlo sumnjiva, cene za novije i skuplje automobile su "realnije" i uvek se zaradi na uvozu jer tog nema mnogo na stanju da je lupano ili ne može da se skine mnogo kilometraža. A sa druge strane, ova neka srednja kategorija i jeftiniji, tu mislim da je groblje automobila.
rekao bih da gresis ali dobro, to je tvoje misljenje.
Ja sam ipak u tom poslu i mnogo vise pratim i vidim sta se radi i dovozi tako da tvrdim suprotno, upravo iz tog razloga ja ne uzimam "novija" kola, po meni i mom iskustvu najgora su ona cenovnog ranga od 3500-5000e koja se ovde prodaju, tu najvise ima prostora za manipulacije sto sa km sto sa kvarovima sto sa cukanjima.
Svako ima neku svoju racunicu, ja gledam da kupim auto koji sto pre mogu da stavim na oglas, znaci bez nekih vecih ulaganja koja ce odneti vreme i novac, malo pranja, event. poliranje, sitnice ako neke fale i to je to, volim da sto vise tih sitnica ja sredim ne ostavljam kupcu, neki se cak i cude kakvim se sitnicama bavim ali eto mene te neke stvari i smiruju, uzivam u tome, dok znam ljude iz mog okruzenja koji nece ni 20e da uloze u auto da kupe patosnice, antenu, radio ili sta god fali od sitnica a to puno znaci kod kupca, nego kako dodje sa slepke, perionica i oglas, nemaju pojma ni kako auto radi ni kako se vozi ni sta mu fali. Na par kola sam se zeznuo tj verovao sam na rec pa kad su stigla bilo problema tipa menjac, motor, nikad nisam odradio nista po fazonu sklepaj to da drzi vodu dok se ne proda, uvek sam radio sve sto je trebalo i kako je trebalo, sto je kod mnogih prodavaca retkost, o placevima da ne pricam.
i da se razumemo, ovde uopste nije prica konkretno o meni, to sto sebe uzimam kao primer je zato sto o sebi mogu da kazem konkretno, sto se kaze iz prve ruke

ostalo je vise u domenu nagadjanja i rekla kazala sto mnogi iznose ovde. Imam dosta poznanika i drugara koji isto vrlo korektno rade i kupuju dobra kola dok sa druge strane znam ljude koji uzimaju sve i svasta i valjaju krseve ali ne mogu da pricam o njima niti volim da blatim druge, svako radi kako misli da treba ali mislim da mogu mnogo realnije da sagledam scenu uvoza polovnjaka kod nas jer sam u toj prici i sa tim ljudima nego mnogi ovde koji su po fazonu rekla kazala ili imaju tako misljenje nezasnovano ni na kakvim cinjenicama nego eto tako su culi i sl. pa onda dolazmo do generalizovanja.
dzonic87 napisao: 28 Avg 2020, 22:28
@OMP hel ima neki QQ/xtrail 4x4 iz CH?
nema druze ja ovu boraniju do 2500e uzimam samo