Ja mislim da ako smo ti i ja zdravi tj bez respiratornih simptoma apsolutno ne treba da nosimo maske ako odemo na pice. Ako pak neko ima blage simptome, a moramo se videti, onda obojica preventivno nosimo maske. Svaki drugi scenario je vec sa vecim simptomima pa se tad ne nalazimo.
Ako medicinska struka deli ovo misljenje onda treba to da kazu. Ma kako bilo onih koji su "neodgovorni" da li mozemo-trebamo kriviti one koji su zdravi a ne nose maske? Budimo realni. Isto tako, treba neko za kredibilitetom da iznese mere za prevenciju i suzbijanje, a to nisu ni Vucic ni Krizni stab kod nas.
Pored kontakta, pre svega kapljicnog,potrebna je duzina kontakta i infektivna doza da bi jedan drugog zarazili. To je sustina. I dok se narod ovde bavio brojanjem respiratora, kupovinom asepsola, koliko ostaje Korona na papiru ili gvozdju, dragoceno vreme edukacije NA VREME je propusteno.
Zato sto nismo imali razum na pocetku, tesko da se ima sada (mada uvek postoji sansa) i otuda toliko podeljenih misljenja i stavova (ne na forumu, ovde je profil ljudi takav da svako ima drugacije misljenje na svaku temu) medju narodom, pa i za maske, mere, ...
Pored onih koji znaju nekog ko je oboleo sa blagom, srednjom ili teskom klinickom slikom, ja znam solidan broj onih kojima je posao propao i nece se obnoviti, i kojima porodica trpi zbog toga, i koji su poceli sa tabletama za smirenje i sl. (Znam sigurno 10ak ljudi iz bliskog okruzenja)