Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od swemir »

nismo mi stvorili albaniju, nego je italija stvorila albaniju, ili joj dala drzavnost i teritoriju...

Srbija se tome protivila, ali svetske sile su ipak oslobodjene teritorije od strane srpske vojske, dodelili albaniji, pravac prema drachu....

Ako gledamo dalje u istoriju albanci su iliri, koji su naselili balkan dosta pre drugih naroda, pa i pre slovena u 6 veku, tako da je ovde sve previshe izmesano i pomesano da bi se jasno povuklo ko je sta kome radio...

cinjenica je da albance turci nisu mogli da smisle, jer su olako ubijali turske civile i vojnike, i to samo zbog cipela, konja i slicno...

Bosnjaci su turki naziv za poturice, i bio je do drugog svetskog rata pogrdan, uvredljiv. Bosnjak, na turskom znaci pusan, probusen, supalj, a potice od reci bosna....

Balkan na turskom znaci med i mleko, a to je istina jer ovde se ne zna ko je ko osim jezika, jer jezik definise ...

A juzni sloveni su jedan narod, obasnio sam u proslom postu, a sve drugo su varijacije i price....

isti jezik isti narod, samo tri vere....
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Malo na domaće teme. Kako direktori znaju da zaviju u crno svoje radnike.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=655261

http://youtu.be/1J-8W6cf8oc
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zar nisu albanci negde sa istoka, dovedeni kao da ratuju za turke, dobili tu zemlju i ostali tu. Ilire su asimilovali sloveni kada su došli.
Sve više se pominje da hrvati i srbi potiču negde sa kavkaza, čak ima tamo i geografskih pojmova koji se i ovde koriste. Pobegli odande od huna. Mešali se sa slovenima na karpatima i sa njima došli ovde na balkan. Valjda odatkle potiče ovaj naš kolorit, nismo bili baš plavi kao sveđani kada su turci došli.
A pojam Bosna je postojao koliko znam i pre turaka :-|
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Koliko ja poznajem "daleku" istoriju svih naroda na Balkana,znam da su upravo Albanci (ili Siptari kako sami sebe zovu) dosli sa Kavkaza na Balkan,Hrvati su poreklon iz danasnjeg Irana (odnosno nekadasnje Persije),a Srbi i Grci su se doselili na Balkan iz Indije.

@ Floyd

Te nase lidere vec pedesetak godina zanima samo fotelja i licni interes.U bivsoj Jugoslaviji smo imali Drazu Markovica i ostale takozvane "prosrpske" funkcionere (tzv. "Jagnjece Brigade") koji umesto da gleda interes Srpskog naroda i same Srbije u okviru SFRJ,gledao je samo gde ce da pojede pokoje jagnje.Za to vreme su se Siptari dovlacili preko Prokletija na konjima i magarcima,a nikoga od Srpskih predstavnika nije bilo da se ukljuci u taj problem i resi ga,a imali smo milion mehanizama da soskocimo tom problemu.Posle toga smo imali Milosevica koji je svojoj zeni kupovao titulu Ruskog akademika,sinu otvarao diskoteke,cerci televizije i bolela ga je patka za narod i drzavu.Nakon petog oktobra dobili smo proevropsku vlast koja je prodala sve sto je ova drzava imala (ono sto nije uspela da proda,to je unistila,cisto da ne ostane nista),danas imamo vlast koja svu odgovornost svaljuje na onu prethodnu ... i tako se vrtimo u krug dok iz dana u dan propadamo sve vise.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

trojanac napisao:Šta mislite šta gledaju hrvati u udarnim terminima?
Pa isto turske i srpske serije. :mrgreen: Trenutno se gleda Bolji život, to ne propuštaju.
Jel titlovan? :mrgreen:

"Bolji život" je stvarno vrhunska serija, isto kao i petnaestak godina stariji "Vruć vetar". Svaka rečenica je odlično smišljena i fazoni su super! :) Mislim da se svim ex-Jugoslovenima ove serije sviđaju i danas, isto kao i u vreme kada su nastale.
Milan napisao: Pa druže, potpisali smo poraz posle 72, 73 ili koliko već dana, za to vreme smo izgubili 3000+ duša i infrastrukture u vrednosti od ko zna koliko milijardi eura.
Uzevši u obzir da je NATO najveća vojna sila u istoriji čovečanstva, a da smo mi šaka jada, veoma smo dobro uspeli da se odbranimo. Cilj NATO-a je bio okupacija cele Srbije, na kraju su se zadovoljili privremenom međunarodnom upravom na Kosovu i rezolucijom SB UN u kojoj piše da je Kosovo deo Srbije. Naravno da je sukob trebalo izbeći diplomatskim sredstvima i mnogo ranije, ali to je već druga priča...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

(isteklo vreme za edit, pa pišem novu poruku)
swemir napisao: nismo mi stvorili albaniju, nego je italija stvorila albaniju, ili joj dala drzavnost i teritoriju...
Evo, sada je 100 godina od Prvog balkanskog rata, pa baš čitam "Politike" iz tog vremena (http://digital.nb.rs/collection/no-politika ). Austrija je tražila da se formira Albanija, da Srbija ne bi izašla na more i tako počela slobodno da trguje sa ostalim zemljama i zaobišla austrijsku blokadu.
swemir napisao: Ako gledamo dalje u istoriju albanci su iliri, koji su naselili balkan dosta pre drugih naroda, pa i pre slovena u 6 veku, tako da je ovde sve previshe izmesano i pomesano da bi se jasno povuklo ko je sta kome radio...
To oni tvrde za sebe, i nije baš ukorenjeno u istorijskim činjenicama. Oni takvom teorijom žele da pokažu da su "bili ovde pre Slovena". Ja bih pre rekao da je tačna druga teorija, po kojoj su njih sa Kavkaza doveli Turci. Branislav Nušić je, dok je bio konzul u Prizrenu zabeležio dokaze u prilog toj teoriji, a u novije vreme se time bavio Milić od Mačve. Takođe ima par nemačkih istoričara koji su dokazali da Albanci potiču sa Kavkaza, jer su vrlo slični narodima Dagestana i Čečenije.
Incognito napisao:Koliko ja poznajem "daleku" istoriju svih naroda na Balkana,znam da su upravo Albanci (ili Siptari kako sami sebe zovu) dosli sa Kavkaza na Balkan,Hrvati su poreklon iz danasnjeg Irana (odnosno nekadasnje Persije),a Srbi i Grci su se doselili na Balkan iz Indije.
Kao što napisah, Albanci->Kavkaz je verovatno tačno, a ovo drugo su gluposti koje su tokom devedesetih izmišljali razni kvazi-naučnici, uglavnom hrvatski, u želji da pokažu da se Hrvati razlikuju od Srba. Na kraju su te teorije napuštene i složili su se da Srbi i Hrvati nisu ništa drugačiji od ostalih Slovena, tj. da su zajedno sa njima naselili sever Evrope, pa se kasnije "spustili" na Balkan. Naravno da su se južni Sloveni dolaskom na Balkan izmešali sa Ilirima i narodima koji su tu prethodno bili. Ipak, ono što karakteriše balkanske Slovene je i jako mešanje sa Turcima, koje je nastupilo posle Kosovske bitke (Srbi) i Bitke na Krbavskom polju (Hrvati). Toga su npr. Slovenci bili pošteđeni, tako da su oni "autentični" Južni Sloveni. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Never Say Never Again
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Bas sam krenuo da postavim tu vest... Strasno!

http://www.smedia.rs/vesti/vest/102828/ ... rcolu.html
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Sa tweetera:

"Dakle apropo ove sramote danas u Višnjićevoj. Žena koju je "hrabri policajac" priveo pred ćerkom je moja tetka M.N. I ok, strašno je i ono što se vidi na snimku a scena je bila zapravo još gora. Ona je išla do prodavnice i videla odeljenje svoje ćerke kako protestuje i istog trenutka pozvala svoju ćerku I.N. da dođe jer je prosto osećala da nije bezbedno da joj se ćerka vrzma tuda. Našle su se i ćerka joj je rekla da je celom odeljenju policija pretila da će "sve da ih potrpaju u maricu ako nastave". Njih dve su odmah zatim krenule kući da bi majka rekla jednom od policajaca da ipak nije u redu da tako plaše decu jer će deca početi da se plaše policije umesto da se zbog njih osećaju bezbedno. Policajac sa kojim je pričala je bio ok čovek i sasvim su normalno pričali dok ih nije prekinuo policajac sa snimka i nju priveo pred ćerkom koja je ostala na ulici bez ključa od kuće i ideje šta dalje da radi i gde su joj odveli majku. Priča se nastavlja u stanici gde je M. dobila dozvolu da okrene svog sina i da mu javi da dođe po sestru ali je bukvalno uspela da mu saopšti jednu rečenicu pre nego što joj je policajac oteo telefon i gurnuo je nakon čega je ona pala niz stepenice. Tri sata kasnije (pošto je otprilike toliko boravila u stanici) puštena je a ispred stanice ju je sačekala istraumirana porodica. I bukvalno ne znam da li je potreban propratni komentar, a i ako jeste ja ga, evo, nemam." by kiloherc (@_babuna)"
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

E jeste sad, gurno je niz stepenice.. :ccc:
I nas narod voli da pretera nekada... Kao na divljem zapadu..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Ovaj "policajac" je prekrsio toliko clanova pravila sluzbe (ili kako se vec to zove), clanova raznoraznih zakona i pravilnika za par minuta da to nije normalno. Od ponasanja pa do ostavljanja maloletnog lica samog na ulici. To mu je ustvari najveci prekrsaj. Ovaj ne treba da bude suspendovan vec otpusten iz sluzbe po hitnom postupku.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa s obzirom da je već doneta presude od strane naroda i sindikata, sigurno da će biti. Do sad je sigurno i Ivica već procenio da bi bilo pametno da izađe sa izjavom kako će policajac biti kažnjen.
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Privedena zena je moja prva komsinica, vrata preko puta...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

snork napisao:Kao što napisah, Albanci->Kavkaz je verovatno tačno, a ovo drugo su gluposti koje su tokom devedesetih izmišljali razni kvazi-naučnici, uglavnom hrvatski, u želji da pokažu da se Hrvati razlikuju od Srba. Na kraju su te teorije napuštene i složili su se da Srbi i Hrvati nisu ništa drugačiji od ostalih Slovena, tj. da su zajedno sa njima naselili sever Evrope, pa se kasnije "spustili" na Balkan. Naravno da su se južni Sloveni dolaskom na Balkan izmešali sa Ilirima i narodima koji su tu prethodno bili. Ipak, ono što karakteriše balkanske Slovene je i jako mešanje sa Turcima, koje je nastupilo posle Kosovske bitke (Srbi) i Bitke na Krbavskom polju (Hrvati). Toga su npr. Slovenci bili pošteđeni, tako da su oni "autentični" Južni Sloveni. :)
Da li su Albanci došli sa turcima, kao neke ratne jedinice?

Da li smo mi zaista sloveni ili smo se samo sa njim pomešali na putu do balkana?
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ušli ste u težak offtopic, pa da dodam jednu i ja:
Albanci su starosedeoci na Balkanu, zajedno sa Srbima su se borili protiv Turaka.
Dobar deo (neki kažu i 90%) reči u albanskom jeziku su latinskog porekla, što isto govori za sebe.
Treba znati i da su na balkanu prvi hrišćani bili - Albanci i Grci.
Veoma dobra knjiga o istoriji odnosa Srba i Albanaca, dva bratska naroda u prošlosti:
http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/1 ... 7464-011-7
Odgovori