Corona virus
Re: Corona virus
Poredjenje sa Ebolom je rekao za starije od 85 godina, ide i do 50%.
Za ostalo ne znam detalje, slusao sam ga u Podcastu, tu je napomenuo za relativnu smrtnost na nivou DE.
Za ostalo ne znam detalje, slusao sam ga u Podcastu, tu je napomenuo za relativnu smrtnost na nivou DE.
Interesantna prica od 9 min. Mada je ceo prilog interesantan, za one koji cekaju vakcinu...
Citao sam juce u Spiglu da vecina vakcina koje su u klinickim ispitivanjima sada, cini se, trebace dve doze.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
U sloveniju se moze uci bez testa sa srb pasosem?
Kakva je situacija sa tranzitom kroz hr i povratkom?
Spominjali su pre na tv neke posete lekarima pri ulasku iz hr u srb?
Kakva je situacija sa tranzitom kroz hr i povratkom?
Spominjali su pre na tv neke posete lekarima pri ulasku iz hr u srb?
Prolazim cesto kroz Hrvatsku i tranzit nije problem. Mozda traze neki dokaz gde se ide kad se ulazi iz Srbije.
U Sloveniju bi trebalo da moze bez testa ali nisam probao.
Pri povratku u Srbiju mora onlajn test da se popuni.
U Sloveniju bi trebalo da moze bez testa ali nisam probao.
Pri povratku u Srbiju mora onlajn test da se popuni.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sta znaci online test?
U hrv se ne moze ici par dana na odmor?
U hrv se ne moze ici par dana na odmor?
Link za test samoprocene koji treba popuniti po povratku iz inostranstva:
https://t.co/r9rBnxYy61?amp=1
Ako se ostaje u Hrvatskoj mora PCR test i potvrda o rezervaciji smestaja ili neki drugi validan razlog putovanja.
https://t.co/r9rBnxYy61?amp=1
Ako se ostaje u Hrvatskoj mora PCR test i potvrda o rezervaciji smestaja ili neki drugi validan razlog putovanja.
Rumuni vec par dana su na preko 2000 slucajeva dnevno, Bugari juce preko 400, a mi preko 100.
Zahuktava se i to ozbiljno u okolini, a polako i kod nas.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Ništa od ovoga ne znači bez brojeva testiranih. Rumunija je ogromna zemlja, 5x stanovnika vise od nas tako da brojeve treba staviti u tu relaciju. I ozbiljni su, za razliku od Bugara koji su isti kao mi, i u manipulisanju brojevima i odnosu stanovništva prema koroni.lami napisao: 07 Okt 2020, 09:38 Rumuni vec par dana su na preko 2000 slucajeva dnevno, Bugari juce preko 400, a mi preko 100.
Same brojke uglavnom nisu uporedive medju zemljama, ali trendovi jesu.
Kod nas zbog onog haosa posle izbora ima dosta ljudi koji su prelezali i trebalo bi da su imuni jos neko vreme, trebalo bi.
Druge zemlje nisu imale tako drasticne situacije i imaju konstantni rast zarazenih. Rumunija je prosli mesec imala oko 1300, a sad oko 2100 dnevno.
Inace su i oni imali slucaj da su im se odjednom oporavilo hiljade ljudi kao i nama (neko nije vodio dobru evidenciju i posle ih samo skinuo sa spiska).
Sto se tice broja ljudi, ono sto ja gledam, oni su otprilike 3-4 puta veci, 5 bi bilo bas mnogo.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Kod nas zbog onog haosa posle izbora ima dosta ljudi koji su prelezali i trebalo bi da su imuni jos neko vreme, trebalo bi.
Druge zemlje nisu imale tako drasticne situacije i imaju konstantni rast zarazenih. Rumunija je prosli mesec imala oko 1300, a sad oko 2100 dnevno.
Inace su i oni imali slucaj da su im se odjednom oporavilo hiljade ljudi kao i nama (neko nije vodio dobru evidenciju i posle ih samo skinuo sa spiska).
Sto se tice broja ljudi, ono sto ja gledam, oni su otprilike 3-4 puta veci, 5 bi bilo bas mnogo.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Za sve kojima nije jasno kako ce upravljati ovom epidemijom na dalje, evo grubo od cega ce zavisiti mere.
O ovome sam pisao jos na pocetku balade. Kako koja zemlja bude mogla da raspolaze svojim zdravstvenim kapacictetima, tako ce i balansirati izmedju light mera i totalnog karantina. Ili ce pustiti stanovnistvo niz vodu....
O ovome sam pisao jos na pocetku balade. Kako koja zemlja bude mogla da raspolaze svojim zdravstvenim kapacictetima, tako ce i balansirati izmedju light mera i totalnog karantina. Ili ce pustiti stanovnistvo niz vodu....
Kako raste broj novih infekcija, tako je sve više građana hospitalizirano ili primljeno na odjel intenzivne. Prema izvješću BBC-ja, pacijenti zaraženi covidom-19 popunili su više od 40% kreveta na odjelima za intenzivnu njegu u pariškoj regiji, a očekuje se da će ta brojka još rasti.
Jučer je regionalna zdravstvena agencija izvijestila kako je u pariškoj regiji trenutno 449 pacijenata na odjelu intenzivne, što je nešto više od 40% raspoloživih kreveta. Agencija je dodala kako očekuje da će se u sljedeća dva tjedna taj udio povećati na 50% jer sve veći broj zaraženih znači i veći broj hospitalizacija te ozbiljnijih slučajeva zaraze.
Moguće izvanredna zdravstvena situacija
Znanstvenici s instituta Pasteur izračunali su da bi, u slučaju nastavka ovakvog porasta zaraženih, do kraja listopada mogli biti popunjeni svi kreveti na odjelu intenzivne u toj regiji.
Prema francuskom klasifikacijskom sustavu, mjerilo za prelazak iz stanja pripravnosti u izvanredno stanje je 60% zauzetih kreveta na odjelu intenzivne.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Vec su sada mnogi ugostitelji propali, avio kompanije otpustaju radnike u turskoj dosta brodova se reciklira, kad ce ovo sa brojkama da se zavrsi niko ne zna I dalje se forsira u mediji a korona a I drugim bolesti a se ni ne prica, ovo ce ostaviti veci udar na privreda nego bombardovanje 1999
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
U MKD sinoc rekordni broj za sada 320 novih. Prosli rekord je bio 250, stvari ubrzano se pogorsava situacija. Vi za sada se dobro drzite ako su brojki kod vas tacne. Pritom kod nas i skole ne rade sa klasicnom nastavom vec online.
Kod nas (NL) prosli cifru od 5000 dnevno, skole rade normalno kao i sve ostalo... Kafici, teretane... Videcemo kako ce biti. Za sada su jedino kukali Nemcima da im rezervisu neka mesta u intenzivnoj nezi posto ih oni bas imaju viska
I dalje umiru (skoro) samo oni preko 80 godina... Mada ne u nekim velikim ciframa - vlast pokusava da podigne paniku da ovo moze lako da se jako razbukta (mislim na smrtnost)

Mi smo imali talas u faznom pomeraju u junu i julu, kad nigde skoro nije bila frka.
Zanimljiva mi je Makedonija, oni mucenici su i poceli pre nas letos, bili slicni, a i dalje su u intenzivnoj zoni talasa.
NE kapiram sta je kod njih drugacije, maltene nam je sve isto od naroda, mera, do spoljnih uticaja....
Zanimljiva mi je Makedonija, oni mucenici su i poceli pre nas letos, bili slicni, a i dalje su u intenzivnoj zoni talasa.
NE kapiram sta je kod njih drugacije, maltene nam je sve isto od naroda, mera, do spoljnih uticaja....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.