Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Novi Sad

Post od dragvorl »

Ne potraje ni kad sporo rade, a mogu misliti kad jos brzo rade. :)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

:kezo: Pa moraju lošije da odrade da bi imali posla god dve tri, da rade isto.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

NSadisti, pojavio se čopor pasa lutalica oko zgrade. Ko je zadužen za njihovo uklanjanje?
Zvao sam zoohigijenu, ne javlja se niko na telefon. Poslao im e-mail, niko nije odgovorio.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Mi smo zvali Zoohigijenu kada nam je lutalica ušao u objekat i legao na tepih i nije hteo da izađe. Odgovorili su nabi ga na nogu i izaći će i to je to, nisu došli.

Inobačka preko puta Lidla promo period stanovi 1600 i najveći 1500. Posle će biti 1600-1700 što ostane. Koje ludilo majko maila, za 65kv dati 100.000evra u NS i to na lokaciji koja je najveće čvorište ubedljivo. Kada smo kupovali stan 2006 gledali smo neku Inobačkinu zgradu na N.Naselju, ubedljivo najgori izvođač je bio u tom trenutku i odustali smo.

Ja sam preko puta u Čmelika, kdo Canzone, tu je tek ludilo. Komšinica oglasila stan 50kv x 1100e (Zgrada nam je 2007, Zlatibor gradnja). Prodala ga za 3dana :o .

Sve više kolega se odlučuje za 3 i 4 sobne stanove, ove varijante (kao dvospratne kuće, po 2 stana na spratu) što se grade na Adicama, Telepu, Veterniku. Kvadrat je 890-950e pa za 57-65000 dobiju 65-75kvadrata.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

“Oko sokolovo” i u Novom Sadu?
https://nsuzivo.rs/novi-sad/oko-sokolovo-i-u-novom-sadu

Gradonačelnicima i predstavnicima devet srpskih gradova u Beogradu predstavljen je novi sistem elektronske kontrole (ne)propisnog parkiranja “Oko sokolovo”, koji se primenjuje u glavnom gradu.

S novim sistemom upoznati su predstavnici Novog Sada, Niša, Čačka, Kragujevca, Vranja, Pirota, Kruševca, Subotice i Užica koji su izrazili želju da primene taj sistem kako bi uveli komunalni red u svojim mestima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je istakao da je većina građana zadovoljna radom sistema “Oko sokolovo” koji se, dodao je, isplatio za malo više od mesec dana funkcionisanja.

“Uspeli smo da sprečimo zaustavljanje saobraćaja u gradskim ulicama, očišćeni su trotoari, žute trake i omogućen je bolji protok javnog prevoza”, rekao je Vesić i dodao da se trenutno pokrivaju 243 ulice u Beogradu, a da je sistem predviđen za oko 600 ulica.

Izrazio je zadovoljstvo jer je softver sistema “Oko sokolovo” domaće proizvodnje, navodeći da je Beograd gradovima iz unutrašnjosti besplatno ponudio taj softver.

Tokom prezentacije, između ostalog, predstavljeni su pozitivni efekti uvođenja sistema “Oko sokolovo” među kojima je najvažniji, ističe Vesić, uvođenje reda. Naglasio je da suština tog sistema nije naplaćivanje kazni već da gradske ulice i trotoari budu prohodni, da javni prevoz funkcioniše i da ne bude “haosa” u parkiranju.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Podrzavam ako ce da rastereti desnu traku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kako to mislis? Parkiranje u desnoj traci u ulicama tipa N. Sajma?

Koja gnjida ovaj Vesic, bitno da se uhvatio odmah toga da je Oko sokolovo isplaceno, ko o cemu...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
NemanjaOOOO
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2019, 10:43

Post od NemanjaOOOO »

Pa npr, ne bi bilo lose da pocnu od N. Sajma, mogu slobodno i kroz H. Ruvimovu.

Realno mislim da je to trenutno jedino resenje da se resi problem parkiranja u desnoj traci u pojedinim ulicama.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Kako je rešen sistem dostave robe široke potrošnje u Beogradu?
Na primer, ima IDEA market kome dostavljamo robu pred samim objektom, faktički na ulazu za kupce. Samim tim, sva dostavna vozila parkirana su u desnoj traci i tu čekaju red. Ovako je konkretno u ulici Novosadskog sajma.
Da li se dostava obavlja u večernjim i ranojutarnjim časovima od 19 do 7? Ili je to pošteđeno oka Sokolovog?

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Gaginh0 napisao:Kako to mislis? Parkiranje u desnoj traci u ulicama tipa N. Sajma?

Koja gnjida ovaj Vesic, bitno da se uhvatio odmah toga da je Oko sokolovo isplaceno, ko o cemu...
Pa da. Ne prolazim kod sajma cesto ali mi je onaj deo futoske (kod elektro skole) uzas. Grbavica je isto poznata po tome, N. Fronta polako pocinje da funkcionise tako...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Slažem se. Desna traka je na novosadskim bulevarima potpuno neupotrebljiva zbog zaustavljenih automobila pod sva četiri migavca.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Idea zakupi parking mesta npr od 7-17h za dostavu. Ne rade noću jbg.
Od dostavih po ulicama nije moglo da se prođe. Ostalo je još negde neuređeno, van centra uglavnom.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Oni opet teraju vodu na svoju vodenicu, "resavaju" problem koji su oni i oni pre njih napravili tako sto narodu nesto naplacuju i uzimaju sebi pare, a sve u cilju "dobrobiti stanovnistva". Sve zivo su prodali da bi se tu napravile stambene zgrade koje nemaju dovoljno parkinga ni za sebe, a kamoli za nekog drugog.

Konkretno mislim na Grbavicu i deo u i oko Hadzi Ruvimove i Branka Bajica. Sve nove zgrade, a ulice poslednji put asfaltirali Karadjordjevici, auta parkirana ispred zgrada "ko kako stigne", cim padne kisa razrovari se sve ispred zgrade. Novi sad pola miliona stanovnika a ima jednu javnu garazu!!! Ispravite me ako gresim, ali mislim na onu u centru iza pozorista.

Na stranu sto smo stoka od ljudi. Ali ponudi prvo ljudima resenje a ne da odmah uvedes Rejndz Sokola i po dzepu.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ima i onu kod Lutrije na Bulevaru Oslobođenja.
Gaginho, saglasan sam sa tobom.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Novi SadIm

Post od dragvorl »

Ima i na Spensu.