Sigurno imas na netu snimke kako se montira, pogledaj. Meni deluje da mora da se skine konzola da bi se namestio ovaj deo kod sajle za rucnu.
U mojoj temi za citroen imas kako sam raskupusao da bih ugradio fabricki naslon.
Nasao sam video, nema nikakvkvog rasklapanja, naslon se srafi na njegov "stalak" i onda se cela konstrukcija srafi sa 4 srafa sa strane, samo sto nisam siguran kako to drzi.
Raspitacu se i u ovlascenom, ali mislim da je to poprilicno skupo
Definisi skupo, ovlasceni bi trebao da bude oko 20ak hiljada sa ugradnjom za original, ovo moze preciznije da ti kaze DW, posto radi u ovlascenom, a cena ovakvog armstera je oko 100 evra, bez ugradnje.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Poslednja izmena od lami u 09 Okt 2020, 22:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Da, pre nego sto se odlucis, ubaci ga bez srafljenja, da probas da li ti smeta za rucnu i menjac. Kod automatika to nije problem, dok kod rucnog moze nervirati.
Meni je u rentacar rapidu smetao fabricki, na kraju sam ga samo podigao.
Chonk_force napisao:Nasao sam video, nema nikakvkvog rasklapanja, naslon se srafi na njegov "stalak" i onda se cela konstrukcija srafi sa 4 srafa sa strane, samo sto nisam siguran kako to drzi.
Raspitacu se i u ovlascenom, ali mislim da je to poprilicno skupo
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
16 ili 18k. Info od pre par nedelja. Po meni nijedan od zamenskih ne može da se poredi sa fabričkim. Bar meni, kad vidim dve vrste plastike i štofa naježim se. Kad sračunaš razliku od nekog pismenog aftermarketa do originala i ne bude tako strašno.
Plus da šrafim samourezujuće šrafove po plastikama nema šanse.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Evo danas skinuo naslon sa ćaletove Fabije (njega nervira pa je stalno podignut), a meni treba. Uspeo sam da skinem ali za montažu kod mene mora da se oslobodi cela centralna konzola i malo podigne da bi mogao da se uvuče glavni nosač koji se šrafi za karoseriju.
Evo slika čisto da se vidi koliko je to ozbiljnije od bilo kakvih armstera i sličnog.
Ne znam kako je kod novijih kola, znam da je kod 206 u odredjenom trenutku trebala da se steluje sajla rucne u kabini. Ako isto i kod novijih, to znaci skidanje naslona i konzole, tj, dosta neprakticno.
Danas popodne sam imao neku kratku voznju do grada tacnije pijace. Izadjem iz dvorista, cekam da se ukljucim na glavni put ali nisam lepo ubacio u prvu brzinu vec je rucica menjaca bila negde izmedju neutralnog i prve brzine i culo je se ono krkljanje iz menjaca. Koliko je to opasno po menjac? Pretpostavljam da se i vama to nekada desavalo.
Samo saltanje brzina je bilo otezano zato sto nisam vozio 4-5 dana a bilo je hladno ovih dana (noci). Planiram krajem godine jedan veci servis na autu koji ce ukljucivati i refill menjackog ulja.