Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od ljubitelj »

nikaragva napisao: Da li su Albanci došli sa turcima, kao neke ratne jedinice?
Ne.Starosedeoci u odnosu na Turke, kao i Grci,Makedonci.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Day Walker napisao:Bas sam krenuo da postavim tu vest... Strasno!

http://www.smedia.rs/vesti/vest/102828/ ... rcolu.html
Polako, sad će toj ženi da iskopaju kako je iz Crne Gore, kako je studirala 10 godina, kako je provocirala policiju, kako ih je ugrožavala i 'ometala pri vršenju službene dužnosti', a što se tiče maloletne ćerke - neka, neka se nauči na vreme, kao i njena majka. Na kraju će ispasti da je snimak u stvari montiran, i tako... Nije prvi put, a ni poslednji.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Day Walker napisao:E jeste sad, gurno je niz stepenice.. :ccc:
I nas narod voli da pretera nekada... Kao na divljem zapadu..
A inače u stanici su jako jako ljubazni i fini.
Od posluženja nude sve vrste kafe, frape, čak ima i šejkova po volji. :)

Treba li da pišemo o tome koliko nam je policija obučena, obrazovana, vaspitana itd itd.
.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Day Walker napisao:E jeste sad, gurno je niz stepenice.. :ccc:
I nas narod voli da pretera nekada... Kao na divljem zapadu..
Proveren info od uticajnih novinara. Znas da radim u medijima i ne bih da prenosim neistine.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

nikaragva napisao: Da li su Albanci došli sa turcima, kao neke ratne jedinice?
Nije niko došao sa Turcima, ali oni jesu posle dovodili neke narode iz drugih krajeva koje su pokorili.
nikaragva napisao: Da li smo mi zaista sloveni ili smo se samo sa njim pomešali na putu do balkana?
Mi nismo došli sa te strane na Balkan, već sa zapadne. To je prilično dokazan put kretanja Južnih Slovena. Sloveni su se sa severa Evrope (da ne širimo priču kako su došli tamo) raširili na tri strane. I danas u istočnoj Nemačkoj postoji narod koji spada u Zapadne Slovene, a naziva sebe Srbima (Lužički Srbi).
jaksa napisao:Ušli ste u težak offtopic, pa da dodam jednu i ja:
Albanci su starosedeoci na Balkanu, zajedno sa Srbima su se borili protiv Turaka.
Dobar deo (neki kažu i 90%) reči u albanskom jeziku su latinskog porekla, što isto govori za sebe.
Nezgodno što tu teoriju Albanci-muslimani sa Kosova prilično zloupotrebljavaju u borbi protiv nas. Možda Albanci-hrišćani, koji deluju mnogo mirnije i razumnije, predstavljaju ostatke tog nekadašnjeg naroda. Ali većina Albanaca, po svom ponašanju i izrazitoj ratobornosti se vrlo dobro uklapa u profil Čerkeza, Dagestanaca i ostalih "divljih ratnika" koje su Turci naseljavali u pokorenim krajevima, između ostalog i po Kosovu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

snork napisao: Nezgodno što tu teoriju Albanci-muslimani sa Kosova prilično zloupotrebljavaju u borbi protiv nas. Možda Albanci-hrišćani, koji deluju mnogo mirnije i razumnije, predstavljaju ostatke tog nekadašnjeg naroda. Ali većina Albanaca, po svom ponašanju i izrazitoj ratobornosti se vrlo dobro uklapa u profil Čerkeza, Dagestanaca i ostalih "divljih ratnika" koje su Turci naseljavali u pokorenim krajevima, između ostalog i po Kosovu.
Znači ipak je veći deo Albanaca naseljen na neki način od strana turske imperije.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

U navedenoj knjizi je opisano zašto je tako i kada je to počelo da biva tako, ukratko, vezano je sa primanjem islama i promenom uloge tih koji su primili islam u turskoj državi. U to vreme i dolazi do "istorijskog nesporazuma" izmedju Srba i Albanaca.

On-topic: zbog svega toga, Srbija svakako nije tu gde jeste. Tu smo di smo zbog:
jaksa napisao:...pogrešne spoljne i unutrašnje politike u poslednjih najmanje 24 godine kao i zbog propuštenih šansi da se konsoliduje ekonomija od 2001 do danas, da ne pominjemo devedesete.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

nikaragva napisao:
snork napisao: Nezgodno što tu teoriju Albanci-muslimani sa Kosova prilično zloupotrebljavaju u borbi protiv nas. Možda Albanci-hrišćani, koji deluju mnogo mirnije i razumnije, predstavljaju ostatke tog nekadašnjeg naroda. Ali većina Albanaca, po svom ponašanju i izrazitoj ratobornosti se vrlo dobro uklapa u profil Čerkeza, Dagestanaca i ostalih "divljih ratnika" koje su Turci naseljavali u pokorenim krajevima, između ostalog i po Kosovu.
Znači ipak je veći deo Albanaca naseljen na neki način od strana turske imperije.
Apsolutno netačno. Nije. Nisu dovedeni već su sa Balkana. Čudi me da se o ovome raspravlja.

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa većina stanovnika Balkana je došla odnekud, kada je nastao vakuum koji su za sobom ostavili Huni.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

jaksa napisao:On-topic: zbog svega toga, Srbija svakako nije tu gde jeste.
Apsolutno se slažem da seobe, religija, mešanje, itd nisu uzrok stanja. Da jesu, šta bi onda tek ostatak sveta mogao da kaže...? Sama Evropa je izmešana kao gulaš, po toj logici oni bi trebalo da se još uvek bave razmenom dobara kao glavnim vidom privrede.

Srbije je tu gde jeste (gde god to bilo i kako god to neko video), u skladu sa svim unutrašnjim/spoljašnjim okolnostima s kojima se ona kao društvo suočila sa manje ili više uspeha.

Mislim da bi pre svega trebalo definisati gde Srbija jeste, da bi moglo nešto više da se kaže o uzrocima kako je i zašto do toga došlo. Neko kaže da je na nivou Afrike, neko da nam malo fali da budemo 'Zapad'. Ja iskreno mislim da je Srbija danas na istom mestu gde je bila poslednjih dosta godina, a nekako mi izgleda da je oduvek tu i bila, i da će zauvek tu i ostati. Bilo to dobro ili loše, zavisi kako ko gleda.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

da, sa balkana su, pre turaka naravno....
A netrpeljivost turaka i albanaca je na izuzetno visokom nivuo, jos od davnina....

turci nisu priznavali albanski pasos do pre 15 godina skoro

jos da su ih turci dovodili :kuku:

e sad praviti razliku izmedju albanaca katolika, pravoslavnih i muslimana, je isto smesno, naravno da svi imaju isto poreklo, a takodje su svi isto ratoborni...

kao sto je isto poreklo i hrvata, srba, bosnanaca

narod definise jezik, a ne vera.... svaki narod moze da bude razlicitih vera, osim juznih slovena, oni promenom vere menjaju i narod :o
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

A tu smo di smo i zbog:
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/41 ... lesnu-decu
Policajce i jučerašnje junačenje da ne pominjem (više)...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

@ljudi

Nije da branim policiju ili nesto, posto su gov*a najobicnija, ali mi malo sumnjivo da posle tolike frke koja je dignuta, zena bude gurnuta niz stepenice.. Pa prvi bi ih tuzio i tuzio, pa makar morao da idem do Strazbura..

Ne kazem da nije moguce, ali ako se stvarno to dogodilo, 90te nisu napustile stanice MUPa.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Meni zvuči kao istina to sa stepenicama.
Ako je mogao onako bahato da se ponaša na ulici šta li tek radi po stanici gde se ne vidi javno njegovo ophođenje sa privedenima.

Meni je zanimljiva opaska sindikata policije koja traži da se ispita ko su ljudi u civilu, a koji se lepo vide na snimku, koji odvode u maricu građanje!

http://www.youtube.com/watch?v=tY8zwd-U ... r_embedded
Sindikat srpske policije ocenio je danas da ponašanje policajaca prilikom iseljenja porodice Matić vrlo negativno utiče na teško stečeni ugled i poverenje prema toj profesiji i da je javno izvinjenje građanima najmanje što se može učiniti u ovom trenutku.

"Na snimku emitovanom na nacionalnoj televiziji 'B92' vidi se postupak policijskog inspektora koji je grubo priveo ženu, zatvorio je u službeno vozilo 'maricu', i to na očigled njenog maloletnog deteta koje je ostalo samo na ulici", navodi se u tom dopisu i dodaje da se to desilo pod nejasnim okolnostima i bez zakonskog osnova jer se iz snimka može zaključiti da je protest građana bio miran.

Taj sindikat je svoj dopis je uputio direktoru policije Miloradu Veljoviću, načelniku Uprave policije Mladenu Kuribaku i načelniku Policijske uprave za grad Beograd Stevanu Bjeliću.

Sindikat je dodao da se na snimku vide i neidentifikovane osobe u civilnoj odeći, bez oznaka policije ili legitimacija koji privode građane do službenih vozila.

"S obzirom da je čitav slučaj izazvao veliku pažnju i opravdani gnev javnosti, smatramo da se čitav slučaj mora ispitati i ukoliko postoje propusti i kršenje zakona, prema odgovornim licima primene odgovarajuće mere a javnost obavesti o ishodu preduzetog", ocenio je sindikat.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Day Walker napisao:@ljudi

Nije da branim policiju ili nesto, posto su gov*a najobicnija, ali mi malo sumnjivo da posle tolike frke koja je dignuta, zena bude gurnuta niz stepenice.. Pa prvi bi ih tuzio i tuzio, pa makar morao da idem do Strazbura..
Slusaj kad drkosi moju suprugu koja zemunskim kejom seta sa detetom legitimisu bez razloga (pri cemu drugi pandur pokusava da ubedi kolegu da ne zajebava ljude a ovaj se cereka), onda verujem u ovo. Supruga je zapamtila broj znacke te je komsija (koji ima ipak neki cin) saznao da ko je "baja" pa su malo porazgovarali na tu temu :mrgreen:

A ako je maloumnik hteo tim nacinom da "muva" moju zenu, onda je patologija uzela maha u njegovoj glavi itekako.

Mrzim sve sto ima veze sa policijom jer nikad ne rade u sluzbi gradjana:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/353031 ... ki-spreman

Ubica manekenke nije saslušan jer "nije bio psihički spreman"

Ana Lalić | 15. 11. 2012. - 00:08h 12:50h | Foto: R. Getel | Komentara: 128
NOVI SAD - Darijan Musić (25) ,osumnjičeni za ubistvo svoje devojke Vladislave Červenko (25), priveden je danas u 11 časova nas saslušanje kod Istražnog sudije Miroslava Alimpića. Iako je policiji priznao ubistvo i do detalja opisao zločin, Musić nije izneo odbranu pred sudijom.

Umesto da ovakvu STOKU izubijaju, oni ne smeju da ga ispitaju! A ovamo se izivljavaju nad zenama! Pa zato i zene stradaju u nasem drustvu!
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori