Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
dekirs123
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2020, 21:07

Re: Servis - Razno

Post od dekirs123 »

Da, sad iskopah da si pisao o njima jos pre. Svraticu bas u ponedeljak da ih pitam za misljenje.
Pa da, mislio sam da sam nasao servisera ( onog sto hvale na sva usta na CFS ) ali sam se zeznuo.
Na kraju sam mislio da oteram auto u Savin, kontao sam oni bar rade te motore, al eto popricacu i sa ovima. Hvala.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Mislis na Blaza? To je fora sto su svi ti koji su se specijalizovali za PSA, uglavnom nisu radili na ovim motorima.
Secam se da postoji jedan lik koji je doktor za pezoe, izgradio je ime jos pre 20ak godina, ja sam ga zvao i on mi iskreno sve rekao. Generalno za njega da bi menjao lanac ti treba i posebna oprema.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

pretpostavljam kad si kupovao auto sa thp motorom nisi imao pojma o tim motorima jer realno njih kupuje samo onaj ko nije upucen u problematiku :)
dekirs123
Reactions:

Post od dekirs123 »

@lami pa da, na pitanje jel radite - radimo, al dobro nemam ja nista protiv kontam decko zna znanje ali ne zna oko toga, nije ni bitno, samo se onda kaze, ne radim to i kraj.
Koji je to strucnjak, probaj se setiti ?

Ma znao sam ja sve o tom motoru :) Citao sam, gledao, merio, ima gremline svoje ali ja sam menjao i na dizelima starim 5 godina dizne i sredjivao neke stvari, nema motora koji nema problem.. Jednostavno kontao sam uz dobrog majstora ce biti to okej. Nije problem auto, nego gde ga odrzavati a da je normalan majstor i servis..

Btw od tih turbo benzinaca sam imao izbor izmedju njih i tjet-a u Mitu koji nije mogao da se nadje krsten za ovaj budzet, bukvalno mi se ogadio auto sta sam sve video.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

t-jet je dobar motor i neuporediv je sa thp motorom, e sad sto je izbor automobila u koje se ugraduje taj motor mozda neadekvatan tvojim zahtevima to je drugo
dekirs123
Reactions:

Post od dekirs123 »

Ma bolji je tu nema sta, al jede i on IHI turbine i trosi prilicno, svakako mnogo manje problema nego thp, ali problem je sto taj motor ne moze da se nadje u krstenom autu. Kada kazem krstenom mislim konkretno na primerak, meni je Mito odgovarao kao auto, ali kvalitet izrade i godina proizvodnje dovedu do toga da taj auto kada se pogleda ne vredi ni 2000e a ne 4-5 koliko traze za njih, ali aj odoh u off.

Ako neko zna nekog majstora za thp neka napise, a ja cu svakako da posetim Royal servis i da vidim sta kazu momci. :)
lami
Reactions:

Post od lami »

Sta te konkretno muci kod tvog primerka? Moja iskustva su od pre neke 3 godine, ne secam se vise svega, ali mozda nekom padne nesto na pamet.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

dekirs123
Reactions:

Post od dekirs123 »

Baca mi underboost gresku kada se potera u obrtaje. Ono sto sam nasao do sada moze biti neki ventil tipa blow off, westgate ili creva, vakumi itd.. Na kraju krajeva i turbo naravno.
Samo treba neko ko poznaje problematiku i ima vremena da pretrese sve to. Osim toga najvise mi je da neko poslusa na razne zvukove, pregleda itd, deluje da nemam problem ali voleo bih nekoga ko poznaje te motore da odrzava moj auto..
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Underboost još nisam čuo da može biti greška, da nije u pitanje overboost?
BOV crkava retko, jednom u 50 godina što bi se reklo, to je poslednje što bi crklo na turbo usisu, ali možda je kod tog THP problematično zaista nisam pratio.
dekirs123
Reactions:

Post od dekirs123 »

Nije, p0299 je greska za underboost, nije samo kod njih nego generalno kod svih turbo motora, ima bas dosta toga na netu o tome.
Kod THP je problematicno posto je odmah tu kod turba napravljen je od plastike i greje se dosta, oni koji su ga menjali kada su skinuli bio je fakticki u fazi raspada. Kod mene nije to, skidao sam ga deluje citav bar meni kao laiku.. :D
lami
Reactions:

Post od lami »

Mozes da procitas ovde da li ti lici da je nesto slicno
https://www.etuners.gr/peugeot-citroen- ... icing-101/

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

dekirs123
Reactions:

Post od dekirs123 »

Da, citao sam ovo i pre kupovine, nema nista vezano za moj problem. Elem, ono sto je zanimljivo je poslednja recenica koja i potvrdjuje uz dobrog majstora ovo moze biti skroz okej motor. Ali... Srbija. :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kod nas se nezaptivenost usisa, pad pritiska/protoka obično zove falš vazduh u žargonu...nisam znao da se koristi termin underboost.

Zato je uvek važan konkretan kod greške koja se očita, otklanja mogućnost nerazumevanje verbalnog opisa problema.
dekirs123
Reactions:

Post od dekirs123 »

Pa u ovom slucaju moze biti stvarno underboost - ispod trazenog pritiska u bukvalnom prevodu ako npr turbo ne isporucuje dobro.
Isto kao sto sam pre neki dan pricao sa jednim majstorom iz jednog servisa na Medaku, gde sam na objasnjavanje da je greska za underboost dobio odgovor, "aha znaci prepunjava" :D
Underboost je underboost, overboost je overboost, fals vazduh je nesto drugo itd.. :)
sarajevo123
Reactions:
Pridružio se: 20 Maj 2019, 11:00
Garaža: Audi A3 2.0 TDI 125kw CR 2011g quattro

Post od sarajevo123 »

Pozz raja
Sta mu dodje ovaj dio? Sx4 1.6 benz plin
Jel nesto vezano za plin ili? Ispod u ovaj dio ide crijevo iz kojeg mi pomalo kapa voda...kap samo ali ne znam sya je ovo

Slika

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
Odgovori