Moj predlog je sledeći:
Vreme: Nedelja 15-17h
Mesto: naknadno će biti objavljeno, dajte predloge
Pre svega, poziv se odnosi na vlasnike modela Punto Classic/Zastava 10 jer njih ima najviše i uglavnom sa različitim gumama.
Molim sve zainteresovane za učestvovanje u ovom događaju da napišu koji automobil dovoze, tip/model guma i dimenzije. Na osnovu toga možemo planirati dalje, da napravimo neke uporedne testove. Svakako, svi ostali koji žele mogu doći da i sami isprobaju ili pokažu kako se njihov ljubimac snalazi u zimskim uslovima.
Sa moje strane obećavam "dvoboj" Dunlop WS 3D 185/65 15 @ Honda Civic VS GY UG8 195/65 15 @ Ford Focus. Nisu baš iste dimenzije, niti su isti automobili, ali su tu negde, osim što je Focus mlađi 10 godina.

Mislim da bi Xерој87 i Dule isto mogli "na crtu" , a bilo bi lepo videti i 2 Accorda by Polke & popeye, ako budu u mogućnosti.
Da ne shvatite pogrešno, niko nije obavezan da dođe, ali svi su pozvani.
VAŽNA NAPOMENA!
Bezbednost učesnika i vozila je na prvom mestu. Dakle, ne okupljamo se radi takmičenja u zanošenju zadnjeg kraja na snegu, niti ćemo se trkati, ni bilo šta slično.
Plan je da se sa istim ili sličnim tipovima vozila, na određenoj "stazi", testiraju sledeće kategorije:
- Polazak iz mesta (po mogućnosti uzbrdo ako put bude na takvom terenu)
- Ponašanje prilikom ubrzanja
- Zanošenje prilikom skretanja
- Kočenje
Događaj će naravno, pored evidencije rezultata, biti zabeležen foto materijalom, a nadam se da ćemo obazbediti i video zapis celog događaja.