Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od lami »

Slazem se da slusalice i 3.5mm ne mogu da se porede sa punjacem, to je jos gore.
Kad si izbacio 3.5 mm, dosta opreme koju si koristio ranije na vise uredjaja sad mozes da bacis ili bar ne mozes da koristis na telefonu.
Bili su ip68 telefoni i pre ukidanja 3.5, tako da to ne stoji, po meni je tu kriticniji ulaz za punjenje, ali opet i sa svim tim, telefoni su ip68.
Bezicne slusalice nikad ne mogu da budu istog kvaliteta kao obicne, plus sto sad ne moras da nosis samo bateriju za telefon, vec i punjac za slusalice, koji nije bas mali i moras da vodis racuna da punis jos jedan uredjaj.
Bez obzira sto Samsung kao proziva Apple i oni ce isto da urade. Smatram to pilicarski, ali ne katastrofalno kao ovo za slusalice jer imam kuci 4 punjaca, jedan mi je ukljucen, ostali odlozeni, dok mi slusalice izdrze oko dve godine, dok ne udje voda tokom trcanja ili slicno. Iskreno se nadam da ce ih trziste kazniti.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja neću kupiti telefon bez 3.5mm porta, ako iole budem imao izbora. Samo što istorija pokazuje da sam morao da pristanem i na druge stvari koje mi se ne sviđaju, jer SVI slepo prate apple i u roku od godinu dve više nemaš realan izbor.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ostaće nam braća kinezi.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Ma đoku malo i kinezi, evo ni novi Mi 10t nema 3.5mm port.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nemam ni ja na Mi 9. Dobio sam adaprer type-c na 3.5mm. Slusalice ne. Kod Ajfona je adapter (koji radi) 15 evra, original ko zna.

Da su zicne bolje od bezicnih, ne mogu se sloziti. Sve zavisi sta se uzme. Kod jeftinih problem jeste trajanje baterije sto na boljim nije slucaj. Ja koristim JBL Live 650 BTNC i vrlo retko ih punim. Kopije izdrze pola sata- sat... Neupotrebljivo. Kolega za trcanje koristi JBL Endurance, drze dugo.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A shipping 40$

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

U audio smislu, zicne ce biti uvek bolje od bezicnih. Koliko God da je bt standard napredovao I dalje postoji odredjeni stepen komresije. Tako da teorijski, zicne imaju prednosti. Naravno pricam o kvalitetnin slusalicama. U praksi, npr slusanjem nekog streaming servisa a da nije npr tidal, to se nece primetiti.

Apropo izbacivanja pojedinih opcija, meni nedoataje fm prijemnik npr.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Sloba napisao: 30 Okt 2020, 11:03 Da su zicne bolje od bezicnih, ne mogu se sloziti.
Nemoj to da mi radiš, ovaj gubitak me baš pogađa.

- žične su uvek spremne, i kad ih izvadiš posle 3 meseca. Kod mene izražen slučaj jer ih ne koristim svakodnevno. Pogotovo ove za sport, njih ponekad ne koristim po par meseci, ali kad mi trebaju trebaju mi odmah.

- žične nemaju kašnjenje. Ovo je solidan problem za gledanje bilo kakvog videa. Moji JBL bluetooth zvučnici (Charge 4) imaju izražen taj problem, iako je aktuelni model u pitanju. Ali bar mogu da ih povežem 3.5mm kablom. Možda je bolje kod modernih bežičnih slušalica, ali je i tad parametar koji moraš da proveravaš da li pravi problem ili ne. Da li će biti kašnjenja ako se zakačiš na tv? Na telefon drugog proizvođača?

- žične slušalice kad ti ispadnu na ulici iz uha tu su, na kraju kabla, a ne da ih tražiš po bari. Meni često ispadaju zato što iz bezbednosnih razloga na ulici preferiram slušalice sa sunđerom, a ne one što ti zapuše ceo ušni kanal. Te sa sunđerom znaju da ispadnu, ali bar čujem saobraćaj oko sebe.

- 3.5mm priključak ti omogućava da povežeš kao ulaz ili izlaz - tv, dvd plejer, pojačalo, radio, razne vrste aktivnih zvučnika, AUX u autu, niz postojećih slušalica raznih namena za koje ne postoji bluetooth zamena... Kompatibilnost sa bukvalno milijardama postojećih uređaja. Ubijeno bez preteranog benefita za korisnika.

Jedini benefit bežičnih slušalica za mene je što se ne zapetljavaju kablovi, ali taj izbor bi trebao da bude na meni kao korisniku. Ništa me ne sprečava da koristim bluetooth ako to hoću i ako imam 3.5mm port. Uf, baš mrzim ovu promenu, gora mi je od bilo čega drugog što je epl lansirao kao "inovaciju". Brate, inovacija da NEMAŠ nešto... Jbt, poludeću.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

@nick79
Svakako, samo sto su te razlike u prakticnom smislu (slusanje muzike napolju i u pokretu) nebitne. Najopipljivija razlika jeste u ceni. Svaki audiofil ce za slusanje kuci odabrati zicne, kao sto ce i svaki gejmer izabrati zicni mis i tastaturu, ali za telefon koji svakako pusta osakacene fajlove, nisu te finese bitne.

@grujicd

Ima puno prednosti za tebe, ok, ali sve to sto si nabrojao sa cim se telefon spaja, moze se raditi i bezicno, i sa novijim uredjajima i sa novijim automobilima. Prosto, u sred smo brze evolucije tehnike i placamo cenu. I nisu sve bezicne slusalice napravljene poput Airpods-a pa da budu sklone ispadanju. Ima ih razlih, a kod sport slusalica posebna paznja je posvecena bas tome.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

nidza napisao:Slika
I ne mozes da slusas i punis u isto vreme.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Postoje i sa razdelnikom za istovremeno slusanje i punjenje. I zicne slusalice (lightning i type-c) i adapteri za redovne zicne slusalice.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Plaćamo cenu dok se kupuje, onog momenta kad ne bi ljudi hteli telefon bez 3.5mm da vidiš kako bi se evolucija vratila u nazad.
Jabuci se divim što im sve prolazi i svaka čast njihovim marketing stručnjacima, pogotovo kad nešto što npr drugi imaju već dugi niz godina, jabuka predstavi kao inovaciju i od toga napravi spektakl a kao šlag na tortu telefoni su im sve skuplji i skuplji. I onda nakon određenog vremenskog hajpa sve splasne i već se čeka sledeći revolucionarni iPhone koji će biti još skuplji sa novom revolucionarnom tehnologijom .

Što se izbacivanja slušalica i punjača tiče, nije mi jasno zašto onda nude iste posebno na prodaju ne mareći za ekologiju?

Opet, svaka im čast, ovce su uveli u torove odavno ,onog momenta kad su provalili da će masa da plati 200$ više za dodatnih 64gb memorije, sva vrata su im postala otvorena.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

@Sloba Pošto si više u materiji od mene, kakva je situacija sa kašnjenjem? Ovaj moj JBL Charge 4 je loš po tom pitanju, što je veliki problem kad gledaš video. Da li postoje neki noviji bluetooth audio protokoli koji imaju neprimetno kašnjenje? I da li to je to na nivou standarda, da radi bez kašnjenja i kad kačiš samsung slušalice na ajfon, Huawei na Samsung, bilo koja druga kombinacija?
Odgovori