Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika
Temu. Ja.
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
A, ja mislio nešto u klipu o C-17 Globemasteru. 
Inače, sam avion je po dimenzijama i nosivosti (oko 80 tona) u klasi An-22 Anteja, koji je napravljen 25 godina ranije. An-22 je bio prvi širokotrupni avion i ostao je najveći i najteži turboprop. Šteta što Sovjeti nisu realizovali predloženu putničku verziju (dva nivoa celom dužinom, 800 putika). Tako da je prvi putnički širokotrupni bio B747, a drugi DC-10. Sovjeti su tek 15 godina kasnije napravili širokotrupni putnički avion (Il-86) i to u žurbi. Nisu imali vremena da razviju odgovarajući motor, pa su NK-86 napravili na bazi starog, neefikasnog i low-bypass NK-8. To je motor koji se nalazio u Tu-154 i Il-64 pre M verzija u kojima je mnogo efikasniji Soloviev D-30.
Originalni Il-62 (bez M) su izbačeni iz upotrebe još za vreme SSSR-a, ali su Tu-154A, B i B2 nastavili da se koriste. Još i danas rusko Ministarstvo odbrane ima desetak Tu-154B2. Jedan od njih se srušio 2016. sa članovima ansambla "Aleksandrov" prilikom poletanja iz Sočija, na putu iz Moskve za Latakiju u Siriji. Da je bio M, ne bi ni bilo potrebe za tehničkim sletanjem u Soči radi punjenja gorivom.
Napravio sam malo veću digresiju,
a htedoh reći da su Sovjeti imali avion u ovoj klasi 25 godina pre Amera. Jedino što su u još većoj klasi, Ameri imali C-5 Galaxy (nosivost 130 tona), dok su Sovjeti tek 15 godina kasnije napravili uporediv avion (An-124, nosivost 150 tona).

Inače, sam avion je po dimenzijama i nosivosti (oko 80 tona) u klasi An-22 Anteja, koji je napravljen 25 godina ranije. An-22 je bio prvi širokotrupni avion i ostao je najveći i najteži turboprop. Šteta što Sovjeti nisu realizovali predloženu putničku verziju (dva nivoa celom dužinom, 800 putika). Tako da je prvi putnički širokotrupni bio B747, a drugi DC-10. Sovjeti su tek 15 godina kasnije napravili širokotrupni putnički avion (Il-86) i to u žurbi. Nisu imali vremena da razviju odgovarajući motor, pa su NK-86 napravili na bazi starog, neefikasnog i low-bypass NK-8. To je motor koji se nalazio u Tu-154 i Il-64 pre M verzija u kojima je mnogo efikasniji Soloviev D-30.
Originalni Il-62 (bez M) su izbačeni iz upotrebe još za vreme SSSR-a, ali su Tu-154A, B i B2 nastavili da se koriste. Još i danas rusko Ministarstvo odbrane ima desetak Tu-154B2. Jedan od njih se srušio 2016. sa članovima ansambla "Aleksandrov" prilikom poletanja iz Sočija, na putu iz Moskve za Latakiju u Siriji. Da je bio M, ne bi ni bilo potrebe za tehničkim sletanjem u Soči radi punjenja gorivom.
Napravio sam malo veću digresiju,

Ђенерал Јанковић
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Remont Migova.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

59 Years Ago Today: “Tsar Bomba”, The Terrifying 50-Megaton Mega-Bomb Was Detonated.
https://theaviationist.com/2020/10/30/5 ... detonated/
https://theaviationist.com/2020/10/30/5 ... detonated/

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Vec danima Il-76 nadlece PO ka Batajnici, i u povratku isto. Donosi tenkove i BRDM koliko sam procitao.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Od 26 sleće svakodnevno
- H4wkeye
Mislim da je 30 tenkova, i 30 BRDM. Pitam se koliko li jedan avion moze da prenese? Mozda jedan tenk i dva BRDM?
-
11 t-72 treba da dođe u ovoj turi.
- H4wkeye
Znaci letece jos. Nego ovih dana oblacno bas i ne vidi se jer je niska oblacnost.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
-
Nova tura
juce
danas
juce
danas