Corona virus
Re: Corona virus
Poenta je da nemaš baš slobodu izbora, posebno za stvari kojima bi ugrozio druge.
Nosite maske u zatvorenim prostorima i kada ste blizu drugih ljudi, manja je šansa da pokupite virus.
Edukujte se o tome kako se pravilno nosi maska.
Jebeni auto smo lansirali u svemir, rakete sleću milimetarskom preciznošću, a bavimo se glupostima oko disanja sa maskom i vakcinama
19ti vek u 21om veku
Nosite maske u zatvorenim prostorima i kada ste blizu drugih ljudi, manja je šansa da pokupite virus.
Edukujte se o tome kako se pravilno nosi maska.
Jebeni auto smo lansirali u svemir, rakete sleću milimetarskom preciznošću, a bavimo se glupostima oko disanja sa maskom i vakcinama
19ti vek u 21om veku
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Rakete sleću i to u rikverc i još u paru...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ovo što je sad veliki talas, to istovremeno znači i da će veliki broj ljudi steći imunitet par za narednih par meseci, i da će se smanjiti prostor za širenje virusa. Naročito ako su tačne procene da ima nekoliko puta više zaraženih nego što je detektovano. Proćiće talas. Ali će virus ostati negde i onda ajmo jovo nanovo, dok ne dođe vakcina.DukeNS napisao: 10 Nov 2020, 01:36 Ja ovome stvarno ne vidim kraj. Ne negiram postojanje virusa, ali nisam siguran da bih bio voljan da prihvatim ovakvo stanje doveka...
Ono što je sad najbitnije, je da računate da je sad mnogo veća verovatnoća da pokupite virus nego ranije. Jeste, i ranije si išao busom, i u kafić, i u kancelariju, pa se nije ništa desilo. Nije se desilo jer si imao 0.1% populacije sa aktivnim virusom (izmislio sam procenat), pa je trebalo da budeš malo i baksuz da ga pokupiš. Sad je ta verovatnoća mnogo veća.
Ovaj virus nas je i doveo do toga da smo se vratili u 19.vek unazadio mnoge delatnosti,procitaj pa ces videti da su i Japanci zbog ovog virusa obustavili proizvodnju aviona i takvih tekstovima ima jos mnogoMcGruja napisao: 10 Nov 2020, 02:46
19ti vek u 21om veku
https://www.rts.rs/page/stories/sr/%D0% ... avion.html
Nego nisi rekao da li si smrsao i koliko. Treba gledati na pozitivne stvari...Ja sam pre nekih 4-5 godina bio nekih 3 nedelje pod nekim strasnim gripom i konstantnom temperaturom i tada sam smrsao nekih 12 kilagrujicd napisao: 09 Nov 2020, 19:27 Supruzi konačno pao CRP ispod normalno granice od 5. Uradila je i IgG, koji meri antitela. IgG joj je 12.500, pri čemu se tretira da imaš antitela ako je preko 1400, tako da je to ok i očekivan rezultat.
Ovo je radila u BioMedica laboratoriji. Napominjem zato što izgleda da IgG vrednosti nisu svuda po istoj skali. Taj broj zavisi od laboratorije do laboratorije (tj. od mašine koja to meri), ali ćeš uvek i da dobiješ koja je granična vrednost za tu skalu.
Tako da smo sveukupno dobro prošli. Ali je sad situacija dosta gora što se tiče zdravstvenog sistema. Kum juče u Pančevu čekao od 8:30-14:30 ispred kovid ambulante. I jutros još sat vremena za bris. Deca danas došla iz škole, po pola odeljenja im je u izolaciji. Po jedan roditelj iz oba odeljenja je u Areni.

Koleginica prica da se njena cerka zarazila vec drugi put, radi u bolnici... Ali generalno znam bas malo ljudi koji su zakacili virus, a mnogi su se mnogo puta testirali....
- grujicd
Žena je skinula par kg jer je nju duže držalo, ja ništa. Tj. možda sam nešto i skinuo prva 3-4 dana, ali onda ti prokleti svakodnevni testovi da li osećam ukus čokolade i ostalog 

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
I zena i ja pozitivni. Ona anosmija i glabovolja, ja nista za sada. 5ti dana od pocetka simptoma.
- half man
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
- Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S
Covek poredi stajanje na crveno sa nosenjem maske .... Ne vredi se vise raspravljati,ja sam glup i nebrazovan ,vi ste pametni i obrazovani,svako ima svoje argumente i to je to . . . Uzme neko i podsmeva se Jovani,tu mi je sve jasno... Nije ovo Komunizam da mora da postoji jednoumlje ,daj Boze da ga nikad ni ne bude .
Da zakljucim-necu se vakcinisati i necu nositi masku preko nosa i usta kao sto nisam ni do sad nosio u svom zivotu/b].
P.S. Nosicu ako sam bolestan.
@496 intelektualaca, UK medicinara i naucnika, potpisalo pismo za javnost u kom navode da drzava preuvelicava pandemiju Korone, da drzava merama nanosi vise stete nego koristi, da drzava zavara narod sa drugim talasom i da je karantiranje nepotrebano./mention]
Ne znam sta kenjaju ovi dupeglavci iz UK,nek pitaju ekipu sa garaza foruma kako treba.
Da zakljucim-necu se vakcinisati i necu nositi masku preko nosa i usta kao sto nisam ni do sad nosio u svom zivotu/b].
P.S. Nosicu ako sam bolestan.
@496 intelektualaca, UK medicinara i naucnika, potpisalo pismo za javnost u kom navode da drzava preuvelicava pandemiju Korone, da drzava merama nanosi vise stete nego koristi, da drzava zavara narod sa drugim talasom i da je karantiranje nepotrebano./mention]
Ne znam sta kenjaju ovi dupeglavci iz UK,nek pitaju ekipu sa garaza foruma kako treba.
To sto preuvelicavaju, ne znaci da opasnost ne postoji. Ne treba dramiti, a mjere treba postovati (maska, distanca, pranje ruku, dezinfekcija itd).
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ja sam prvi koji podrzavam tezu da se ova epidemija preuvelicava, pitanje je samo da li postoji opravdani razlog za to ili ne.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Sila. 496 od koliko ono beše UK ima intelektualaca i naučnika? 
Šteta što nisi neke škole završio, značio bi im 497. potpisnik. Možda na 500 imaju neke olakšice.
No, bitno je da smo isterali zeca iz žbuna: imamo antivaksera na forumu
Sloboda izbora nije nešto što daje pravo vama neukima i/ili zlonamernima da radite šta vam volja. Sloboda izbora ti ne daje slobodu od posledica svojih izbora. A da bi napravio razuman izbor, treba da poznaješ materiju i poseduješ barem osnovne veštine za logičko rasudjivanje. To naprosto nemaš, objasnio ti je @HKS gore - ne bune se zbog lažnog virusa itd, smatraju da su mere preterane ali ne i da nisu potrebne.

Šteta što nisi neke škole završio, značio bi im 497. potpisnik. Možda na 500 imaju neke olakšice.
No, bitno je da smo isterali zeca iz žbuna: imamo antivaksera na forumu

Sloboda izbora nije nešto što daje pravo vama neukima i/ili zlonamernima da radite šta vam volja. Sloboda izbora ti ne daje slobodu od posledica svojih izbora. A da bi napravio razuman izbor, treba da poznaješ materiju i poseduješ barem osnovne veštine za logičko rasudjivanje. To naprosto nemaš, objasnio ti je @HKS gore - ne bune se zbog lažnog virusa itd, smatraju da su mere preterane ali ne i da nisu potrebne.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Fun fact: verovatno ga ne bi bilo da nije primio sve vakcine na vreme.Vladapetr napisao: 10 Nov 2020, 10:36 No, bitno je da smo isterali zeca iz žbuna: imamo antivaksera na forumu![]()
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nemojmo o tome. To je primao u vreme komunizma, pokušavamo da zaboravimo taj period u nadi da se nikad neće vratiti 

There are 10 kinds of people in the world:
- grujicd
Naravno zezam se malo sa tim testiranjem ukusa

Inače mi smo se u tih nekih mesec dana videli samo sa tim kumovima, ali dan pre nego što su postali infektivni, i dve nedelje posle sa kumom od koje smo i dobili. Samo 2 druženja bez maski u roku od mesec dana, i to u periodu koji je daleko mirniji od ovog sad, i u oba slučaja smo imali susret sa covid-om. Zato kažem da si u tom periodu morao da budeš malo i baksuz, mnogi su živeli daleko opuštenije a da nisu zakačili. Po meni, sad je taj faktor sreće pomeren bar za red veličine ako ne i više na goru stranu. Ako odeš u kafanu/splav/klub sa par stotina osoba možeš da računaš da će par ljudi biti pozitivno, pa kako ti se zalomi.
Još nešto, znamo i par dvadesetogodišnjaka koje je sastavilo i više od nas, nisu srećom završili u bolnici ali visoke temperature po nedelju dana, malaksalost... Ni mlađi to ne prebole neosetno.