TUV mislim da je do 2022 kako piše. Bruka Ti (Turizmo Internacionale) alfaja

Auto može da bude i do 6 meseci bez TÜV, do 6 meseci je redovna cena za TÜV, posle 6 meseci ide vanredni TÜV koji stvarno dosta košta.ikac2000 napisao:Sto ne bi moglo, samo pitanje je da li ce da istekne TÜV, tj ako ga nema, morace na slep do tehnickog, sto je skupa igranka.
Ovo stanje tesko da ce do proleca da se regulise, tako da ili neko da ti doveze na slep, ili trazi tek kada mozes da dodjes.
Sent from my iPhone using Tapatalk
HU = Hauptuntersuchung, TÜV (tehnički)djomla napisao:Ako mogu da se ubacim i pitam, HU mu dodje TUV? Ako ne grešim.
Šta mu dodje "roadworthy"?
Hvala.
Sent from my 3310 using Tapatalk
Ne baš da je ta relacija, ali može da se tako smatra.
Bas tako, ukoliko ne piše sve na HU papiru podaci o vlasniku, podaci o tuv gde je rađeno adresa itd i posebno podaci o autu, onda zaboraviti na taj auto.ljubitelj napisao:Kao što je napisao Bogdan, sve piše u HU, i spisak malih kvarova ako ih ima, i spisak velikih kvarova, i kilometraža, i adresa vlasnika, i broj telefona/ email tehničkog pregleda.
Priča je o Nemačkoj, i tako je već decenijama uredjeno.
Identično je u Austriji, imao sam papire sa njihovog tehničkog u rukama kada sam gledao jedan polovni ovde koji me je interesovao.
Vlasnik ispravnog auta nema razloga da krije papire od budućeg kupca, ako ih krije a pogotovu ako preprodavac krije prosto preskočiti taj primerak auta. Barem je u Nemačkoj velika ponuda da može da se bira.