Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Corona virus

Post od Sloba »

Darko napisao: 27 Nov 2020, 16:36 Slika
Ne razumes. Ono sto je bilo 7.000, sada je 2.999.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Sticajem okolnosti sam morao nesto brzo da obavim u Promenadu u NS. Dakle ono je katastrofa. Bilo mi je muka i tih 10 min koliko sam proveo tamo. Ok, svi nose maske, ali to su toliki redovi ispred svih brendiranih radnji da cisto sumnjam da ce bilo kakva maska da pomogne ako se u takvom redu stoji po 20 minuta. Masa njih sa gomilom male dece, to se sve opusteno seta i ceka u redovima. Srecom to sto sam imao da obavim nije u prodavnciama pa sam brze bolje izleteo napolje.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

oprezno s tim idiotom
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

member napisao: 27 Nov 2020, 16:22 Ako je "izlazni" PCR ipak pozitivan, dobije se još 7 dana izolacije.
Ne ide više 14dana.

Skloni se ako možeš. Ili ako ne možeš, onda N95 masku pa običnu kiruršku preko. To vidim da nose lekari, valjda oni znaju.
Pazi sad, kolega je nosio NON STOP,ali NON STOP PO CEO DAN tu N95 i plus menjao sa nekom hajtek koju je dobio iz DE i opet je zapatio covid tako da maska štiti?
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Pitanje je gde je i od koga zakačio, koliko često je menjao maske. Na kraju, rečeno je da maska smanjuje rizik, ne uklanja, posebno ne ako si u u zatvorenoj prostoriji za zaraznom osobom u dužem periodu.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ne mora znaciti da je dobio preko maske.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Puzo81 napisao: 27 Nov 2020, 18:00 Pazi sad, kolega je nosio NON STOP,ali NON STOP PO CEO DAN tu N95 i plus menjao sa nekom hajtek koju je dobio iz DE i opet je zapatio covid tako da maska štiti?
Svakodnevni, duzi kontakt sa zarazenim - pogotovo ako zarazeni NE NOSI masku - je veliki rizik. Maska stiti druge od tebe, ne znam kako jos niste to ukapirali? Ako je on nosio masku, a vise puta na duze bio u kontaktu sa zarazenim koji nije nosio masku naravno da postoji mogucnost da se zarazi.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mozda je dobio preko sluzokoze.
Da li ocne ili neke druge.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

^^
Pa to i jeste jedan od problema Covid19. Jednostavno nema trika da provališ gde si ga pokupio.
Ja kad saberem i oduzmem vreme od dana kad sam osetio prve simptome, uvek dodjem do istog zaključka- da sam ga pokupio od deteta iz vrtića. Ružno reći,dete ni krivo ni dužno ali jbg.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Puzo81 napisao:
member napisao: 27 Nov 2020, 16:22 Ako je "izlazni" PCR ipak pozitivan, dobije se još 7 dana izolacije.
Ne ide više 14dana.

Skloni se ako možeš. Ili ako ne možeš, onda N95 masku pa običnu kiruršku preko. To vidim da nose lekari, valjda oni znaju.
Pazi sad, kolega je nosio NON STOP,ali NON STOP PO CEO DAN tu N95 i plus menjao sa nekom hajtek koju je dobio iz DE i opet je zapatio covid tako da maska štiti?
Po rečima kompetentnih maska zna da napravi veliku razliku u količini unesenog virusa.
Time i ko se zarazi ima najblaže simptome.

Da ne dužimo sad svi da je bolja za zaštitu drugih zapravo ...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

gazza napisao: 27 Nov 2020, 17:31

oprezno s tim idiotom
Ne znam ni ko je to. Poenta bila u slici.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/sta-n ... paign=DINO
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Puzo81 napisao: 27 Nov 2020, 18:00
Ne ide više 14dana.

Postavio je bax,pre 2 sedmice ,onu Spansku studiju.
I u zatvorenom prostoru,sa maskom,kupis virus.Cini mi se da je samo potrebno vise vremena.
A ima Nemacka studija,pre par dana,koja kaze - provetravanje,provetravanje,provetravanje.

Poenta,kao sto smo i svedoci je----- >
Hladno vreme- zatvoren prostor-visok broj obolelih.
Tako je jednostavno.

Ako sedis ceo dan u kancelariji,jedino pomaze ona hemijsko vojna sa promenjivim filterima.

Nas narod lepi kljucaonice trakom da ga " ne ubije promaja".
Kakvo provetravanje...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ima logike, provetravanje smanjuje koncentraciju.
Ja živim u okruženju prirode, šume i sam po sebi vazduh je čist.
U kući imam sistem kontrolisane ventilacije sa rekuperatorom i naravno filterima (Daytona 250 model).

Ali, smatram da je glavno lični imunitet i dužina boravka u kontaminiranoj sredini. Maska nijedna ne može da garantuje ali kako nema boljeg rešenja uvek je treba koristiti ako ima ikakvog rizika.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

cozmo napisao:
Svakodnevni, duzi kontakt sa zarazenim - pogotovo ako zarazeni NE NOSI masku - je veliki rizik. Maska stiti druge od tebe, ne znam kako jos niste to ukapirali? Ako je on nosio masku, a vise puta na duze bio u kontaktu sa zarazenim koji nije nosio masku naravno da postoji mogucnost da se zarazi.

Sto te ne bi n95 ili n99 stitila?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Zato što ko što sam naziv kaže štiti 95-99% , i ma koliko tihh ostalih 1-5 % delovalo malo dovoljno je da nije sigurno.

Naravno da lični imunitet, predispozicija pa nadalje imaju ulogu .
Takođe dužina izloženosti .

Koliko sam skapirao vrlo logičan sled zapravo.
Zaključana tema