Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Re: Corona virus

Post od tlazar »

Zvanicno i ako nemas antitela imunitet traje minimum 6 meseci. Ne znam kako je u praksi

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Grujic napisao: 02 Dec 2020, 16:26
Nikolaa napisao: 02 Dec 2020, 15:51
Grujic napisao:
gazza napisao: 02 Dec 2020, 14:28 iskreno, na stranu ova kovidiotkinja, ali svako ko ide u ovo vreme u teretanu za mene je debil od glave do pete. i ako se zarazio, kao i većina koja ide u teretane.
Ova izjava govori samo o tebi.
Sto znaci sta? Covek izrazio svoje misljenje naravno da govori o njemu izjava :D

I ja iskreno isto misljenje imam. Ides u rizicna mesta, cuti i smrdi ako se zarazis.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Po čemu su rizična?

Imaju propisan broj ljudi koji smeju da budu istovremeno, sve se dezinfikuje, nema kontakata, u gužvi maske, luftiranje...

Nema tu nikakvog posebnog rizika, a vamo se propagira rekreacija i slično.

I sada neko ko pazi na sebe u svakom smislu, od strane nekog bude prozvan za debila, čak još i bude drago što je zaražen?

Ako se mere nepoštuju jeste rizično, al tako je rizično sve, i to je svačiji izbor da li će onda tamo da ide, a bez nekih mera sve može da bude rizik.

Ja sam do kraja oktobra dok se nisam non-covid razboleo išao u teretanu, i uz mere bih išao da nisam sada zakoronio.

Ti si beše lekar?

Odlično.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja sam dobar deo života proveo u teretanama, većina su prostori u suterenima, ispod zemlje ili neke sale koje nemaju adekvatno provetravanje, već nekakve kilave ventilacije. Odavno ne idem, ali ne verujem da se mnogo promenilo.

Ako prostor ima dovoljno m3, može da obezbedi adekvatnu izmenu vazduha i ispuni sve kriterijume, onda se slažem sa Grujićem. Moguće da postoje takve teretane, nisam trenirao u više od 5-6.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

https://www.poslovni.hr/hrvatska/autobu ... p8TwM80rRk

Zanimljivo je sad procitati clanke s pocetka balade
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

B92: Da li ovo definitivno menja sve: Virus je u Americi bio pre Vuhana? http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1774545

I Amerika ima naknadnu pamet, potvrdili su da je kovid19 cirkulisao USA jos pre Vuhana...
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ja sam u fazi izlaska iz korone....7 dana temp do 37,5 bez ikakvog boljitka,8 dan prvo minimalno poboljsanje otprilike oteo sam se.
Dugo traje ,bolno je,iako je temp niska ubija koliko je " teska",groznicama nikad kraja.
Malo je bila frka za pluca jer sam pre 18 meseci imao izrazito jaku upalu pluca medjutim sve ok.
Izgubio 3 kile ,misici nestaju slanina slabo.
Da se preboliti ne treba paniciti.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Drži se!
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne treba da se opustiš čim ti bude malo bolje, miruj što više. Uglavnom svi koji su prošli su vukli neke simptome i posle "aktivnog" dela - umaranje, mene je cepala glavobolja zadnjih nedelju dana, a to je par nedelja posle izlaska iz izolacije... Virus je i dalje tu negde u organizmu i zeza te po malo u narednim nedeljama, ne treba da preopteretiš organizam ni sa čim i da mu daš priliku da se ponovo rasplamsa.
Ženin rođak je doktor i ima prijatelja doktora u Čačku. Taj prijatelj je u julu preležao, jeste malo teže podneo, bio i u bolnici, ali čim je prezdravio vratio se na posao, skroz aktivan... Dok jedno jutro nije izgubio svaki osećaj u nogama. Evo sad se oporavlja, ali jedva hoda sa štakama. Kažu na infektivnoj da imaju nekoliko takvih slučajeva.

Ne kažem ovo u smislu "strefiće te nešto i kad preležiš, umrećemo svi", nego da nije bez veze što doktori potenciraju mirovanje... Slušaj i šta ti telo govori, ne forsiraj ništa.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Bax napisao:B92: Da li ovo definitivno menja sve: Virus je u Americi bio pre Vuhana? http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1774545

I Amerika ima naknadnu pamet, potvrdili su da je kovid19 cirkulisao USA jos pre Vuhana...
CCP gruva zestoke pare da "izbaci" virus iz Kine...

BTW ^^ i meni u par naleta se vracalo djubre... Poslednji talas su bili zesce glavobolje i malaksalost, i dalje traje ali podnosljivo...

Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Grujicd
Sve meni to jasno ,nemam nameru kretati sa poslom i sl. Nekako mi je vazno da izlazim iz ove akutne faze pa cu polako kako kazes .
Nemam nikakav pritisak posla a sada dolazi hladno vremen valja se cuvati.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Da li sme da se zna kako se toliko vas zarazilo? Iznenadjen sam.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

To je neizbezno.
Forum ima 7133 registrovana clana.

Trenutno je kod nas bilo zarazeno oko 15 do 30 posto ljudi.
Od toga je mozda 20 posto imalo jace simptome.
Znaci 200nak ljudi recimo je imalo simptome od registrovanih na forumu.

Aktivnih ima 400nak clanova.

Znaci od aktivnih ocekivano je da 12 ima simptome.

PS, po brojevima rasta, U decembru ocekujte jos 12 aktivnih forumasa da prodje kroz ovo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

@Ogi

- jedna porodica od kume iz CG :mrgreen: Kuma ne zna gde je pokupila, možda i u avionu.
- 4 porodice preko školske dece. Ne zna se da li je iz škole ili sa treninga - možda je ovo drugo rizičnija aktivnost. U mom okruženju su to bila starija deca, 12-15 godina, ne znam da li može da ti donese dete iz vrtića.
- 2 porodice verovatno od bliskog rođaka, u kućnoj poseti.

Deca su izgleda posebno zeznuti prenosioci u smislu da imaju neke sitne simptome, ni ne provališ da je korona nego tek posle kad tebe zaraze i vratiš film. A i generalno se manje paze...

Nego evo gledam, to su sve naši bliski prijatelji i rođaci, bilo bi logično da smo pravili žurku gde su se svi zarazili, ali ne, nismo ni bili u međusobnim kontaktima. To mi govori da je korona sad baš baš raširena. Kad je imamo sad kod toliko bliskih ljudi, a svi su pokupili na različitim mestima.
Poslednja izmena od grujicd u 03 Dec 2020, 11:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

gazza napisao: 03 Dec 2020, 01:11
Grujic napisao: 02 Dec 2020, 16:26
Nikolaa napisao: 02 Dec 2020, 15:51
Grujic napisao:
gazza napisao: 02 Dec 2020, 14:28 iskreno, na stranu ova kovidiotkinja, ali svako ko ide u ovo vreme u teretanu za mene je debil od glave do pete. i ako se zarazio, kao i većina koja ide u teretane.
Ova izjava govori samo o tebi.
Sto znaci sta? Covek izrazio svoje misljenje naravno da govori o njemu izjava :D

I ja iskreno isto misljenje imam. Ides u rizicna mesta, cuti i smrdi ako se zarazis.

Po čemu su rizična?

Imaju propisan broj ljudi koji smeju da budu istovremeno, sve se dezinfikuje, nema kontakata, u gužvi maske, luftiranje...

Nema tu nikakvog posebnog rizika, a vamo se propagira rekreacija i slično.

I sada neko ko pazi na sebe u svakom smislu, od strane nekog bude prozvan za debila, čak još i bude drago što je zaražen?

Ako se mere nepoštuju jeste rizično, al tako je rizično sve, i to je svačiji izbor da li će onda tamo da ide, a bez nekih mera sve može da bude rizik.

Ja sam do kraja oktobra dok se nisam non-covid razboleo išao u teretanu, i uz mere bih išao da nisam sada zakoronio.

Ti si beše lekar?

Odlično.
Misteriozni post, misterioznog čovečuljka, treba nam prosvetljenje šta je pisac mislio iza ovoga :mangup:

Nidza,
Ova gde sam ja išao je na spratu, luftiranje, radila na termin/zakazivanje, sve se briše, čisti... Ima takvih još, znam po ljudima. One gde je sve na gomilu su kao klubovi, to jbg nema šta.

Btw sad mi i devojka dobila temp, sumnjamo da se zarazila od mene pre 6 dana kada vratimo hronologiju, dan pre nego što sam ja skapirao da sam bolestan.
Nekako smo se nadali da je ona pokupila pre mene i prošla asipmtomatski, ali jbga, ipak nije.

Mene za sada polako prolaze simptomi, samo da me ne pokosi ono odloženo i biće ok.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Grujic napisao:Misteriozni post, misterioznog čovečuljka, treba nam prosvetljenje šta je pisac mislio iza ovoga :mangup:
Nema potrebe da se vređamo, ni ja ne mislim ništa dobro o tvom pisanju da su teretane bezbedna mesta pa nigde nisam napisao da si lekarčić...... Svejedno, brzo izlečenje želim.
Zaključana tema