Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
zamena dovodnog kabla, razvodne kutije, utičnica itd..
Boringly average, but also perfect for school run mums
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Beomaerket je dobar investitor. Drže se rokova, kvalitet im je dobar. Jedni od retkih kojima bih seo da dam pare u pretprodaji siguran da će završiti posao u roku i u kvalitetu koji je obećan. Pronašli su neki estetski fazon i zgrade su im prepoznatljive i tražene. Stanovi su im uglavnom dobro isprojektovani. Ne uvek jer placevi na Lekinom brdu su često usitnjeni, neperavilnog oblika i ne može uvek da se izvuče najbolje rešenje. Ono što je čest problem na Lekinom brdu su garaže, pa i kod njihovih zgrada prilaz garaži može da bude dosta tesan i problematičan.Bianca napisao: 04 Dec 2020, 17:13 Dobar dan svima, da li bi neko ko se razume, mogao da mi kaze nesto vise o novogradnji na Lekinom Brdu? I konkretnije investitor Beomarket, na kakvom je glasu..vidim da su zgrade estetski lepe, ali kakvog su kvaliteta? I kako i gde se pouzdano raspitati o incestitorima koji grade na toj lokaciji?
Hvala unapred
Lekino brdo je naizgled blizu centra, ali u suštini gde god da kreneš moraš negde da se "penješ"...bilo da hoćeš na Vračaru, prema Bulevaru ili prema Šumicama. Jedna stanica 26-icom pravi "civilizacijku razliku"

Poslednja izmena od starac vujadin u 04 Dec 2020, 23:20, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Ja sam na pomenutom Lekinom brdu video nešto što nigde nisam video na svetu u mom životu do sada
Jedan deo su krenuli da zoniraju, na protest lokalnih stanara koji time više ne mogu da drže zauzetim mesta kako su to radili ceo život - bidonima sa vodom, daskama i slično.
I par likova (uglavnom taksisti) se organizovali, kupili farbu za beton i krenuli da prefarbavaju obeležena parking mesta.
Naravno odustali su posle trećeg puta ali koji je to mozak, neverovatno.
Jedan deo su krenuli da zoniraju, na protest lokalnih stanara koji time više ne mogu da drže zauzetim mesta kako su to radili ceo život - bidonima sa vodom, daskama i slično.
I par likova (uglavnom taksisti) se organizovali, kupili farbu za beton i krenuli da prefarbavaju obeležena parking mesta.
Naravno odustali su posle trećeg puta ali koji je to mozak, neverovatno.

I to neko radi u novogradnji u Beogradu posle par godina?
Kod mene u faveli tokom leta ostaju aktivne gajbice, stolice... jer pojedini pripadnici nacionalne manjine koriste taj prostor kao produžetak dvorišta.gazza napisao: 04 Dec 2020, 23:19 Ja sam na pomenutom Lekinom brdu video nešto što nigde nisam video na svetu u mom životu do sada
Naravno odustali su posle trećeg puta ali koji je to mozak, neverovatno.![]()
Opet, bolje je nego što je bilo, ali je rasulo i dalje (jedna strana zonirana, druga nije, oko sokolovo prolazi ali ne izdaje naloge).
Po trotoaru i dalje stubići i sl. Fejk kapija, pa onda tu nema parking mesta... i tako.
-
- Banned
hahah, upravo tako, s tim da ovde nisu pripadnici manjine nego bledoliki ali onako ozbiljno uskurčeni, taksisti koji uzmu pa parkiraju po 3-4 svoja automobila ispred kuće, čim krenu na poso izlazi žena koja stavlja kantu od farbe sa kamenom unutra da neko ne zauzme a muž nije tu da izađe sa utokom
apropo lekinog brda ova pomenuta prijateljica je preksinoć izašla iz kuće da prošeta kuče (pudlu), napao ih je vlasnički staford kog su ladno pustili napolje da se malo proluftira. spasili su se tako što su se zabarakadirali u neko dvorište i sačekali da se ovaj skloni. posle su čuli da to nije jedini takav slučaj u kraju a da ovaj redovno ordinira ponekad i celu noć.
apropo lekinog brda ova pomenuta prijateljica je preksinoć izašla iz kuće da prošeta kuče (pudlu), napao ih je vlasnički staford kog su ladno pustili napolje da se malo proluftira. spasili su se tako što su se zabarakadirali u neko dvorište i sačekali da se ovaj skloni. posle su čuli da to nije jedini takav slučaj u kraju a da ovaj redovno ordinira ponekad i celu noć.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nisu sve rase pasa za sve delove grada 

Tanušni zid znači da je debljina 15cm. Trebalo je da se okači na takav spoljni zid nosač za TV, onaj zglobni gde je tv udaljen od zida 20tak cm.
Za takvu montažu se buši rupa dubine 8-10cm da bi lepo ušao i uhvatio tipč+šraf.
Normalni spoljni zid je 25-29cm, onaj skromniji 19cm, klasični giter blok je u pitanju.
Uz blok od gasbetona debljina je 37,5cm koja se koristi za spoljni.
U tom smislu je tanušni spoljni zid. Izmerio sam debljinu kroz otvor prozora.
Što se tiče elektro, presek kablova za jake potrošače je 1,5mm2, za bojler veš mašinu i slično.
Crkavaju tamo bojleri kako su mi rekli, ja sam konkretno menjao prekidače.
Bojler preko koga se napaja nije radio i pozvan sam da popravim bojler (neki Bosch, a zapravno bojler je ok).
Pošto su prekidači iz serije galanterije italijanskog proizvodjača i novi su morali da budu iste serije da se estetski uklope.
Umesto originalno ugradjenog sada se prodaje novi pojačajni model prekidača.
Čim sam tražio baš taj prekidač pitali su me uvoznici odmah za koju adresu, koja lokacija ugradnje.
Od njih sam i saznao da znaju za problem u A bloku i da stoga uvek imaju na lageru model prekidača baš tamo namenjen za zamenu. Ja sam bio iznenadjen da imaju odmah na stanju za isporuku s obzirom da nije popularan proizvodjač i da je italijanska roba sada tokom 2020, obično teže dostupna zbog situacije.
Rekoše mi da je oko 4 godine vek trajanja galanterije, da je istekla garancija i da bi sada trebalo da se sve menja osim prekidača za svetlo tj sijalice.
U toj konkretnoj zgradi u A bloku, da je kao u drugoj zgradi u A bloku već menjano ili rešeno do sada, nisam baš razumeo.
Uvidom na licu mesta saznao sam da utičnice za TV treba menjati sa IEC na F tip jer se rasklimaju brzo kontakti, to je u A bloku takodje bolna tačka.
Dok su utiičnice za računar, ok a ako treba zamena da se potraži kod Schrack-a jer je njihov uložak a plastika je italijanska pa je to iskombinovano.
Ima još jedan problem u A bloku, u stanove je dovedena optika SBBa i stavljen SBB ruter sa WiFI. Kako su stanovi mali (manji) u smislu dimenzija a poredjana su ulazna vrata jedna naspram drugih veoma je izražena interferencija radio signala wifi mreže. Ruteri su smešteni neposredno uz elektro razvodni orman direktno iznad ulaznih vrata stana.
Problem se javlja tako što wifi na 2,4G loše radi već nakon 4-5 metara udaljenja od vrata, preveliki šum u odnosu na noseći signal pa usled toga protok interneta u mašini koči i opada na smešno male brzine.
Rešenje sam našao tako što sam prebacio laptopove sa wifi na USB adapter (usb na ethernet) što je uspostavilo normalnu brzinu protoka interneta na mašinama.
Ništa od toga ne bih saznao gledanjem spolja zgrade, deluje ok ali eto te sitnice se trebaju ispravljati.
A parking tamo je posebna priča, ja sam koristio i javnu garažu u A bloku, 100/ sat što i nije malo ako se ostaje recimo ceo dan na poslu (ima tamo i poslovnih lokala).
Ovako na parkingu naći slobodno mesto je kao izvlačenje lotoa, treba puno sreće i vremena da se dočeka.
Garaža je izgleda obavezna, ovaj stanar je ima ali ako mu dolaze gosti/ majstori može biti problema za njih.
Još jedna stvar koja se meni ne dopada, terase su baš male, trosoban stan ima samo tu jednu malu terasu. I nema odvojenu kuhinju, tj kuhinja je na kontra strani od spoljnog zida te nema ventilacije/prozora. Slično je i sa kupatilom, nema ventilacije/prozora.
Ne znam, nisam nešto oduševljen stanovanjem u tom A bloku, nekako mi je prenabijeno, zbudženo previše. Lični utisak, iako novogradnja ne bih rado tamo stanovao.
Za takvu montažu se buši rupa dubine 8-10cm da bi lepo ušao i uhvatio tipč+šraf.
Normalni spoljni zid je 25-29cm, onaj skromniji 19cm, klasični giter blok je u pitanju.
Uz blok od gasbetona debljina je 37,5cm koja se koristi za spoljni.
U tom smislu je tanušni spoljni zid. Izmerio sam debljinu kroz otvor prozora.
Što se tiče elektro, presek kablova za jake potrošače je 1,5mm2, za bojler veš mašinu i slično.
Crkavaju tamo bojleri kako su mi rekli, ja sam konkretno menjao prekidače.
Bojler preko koga se napaja nije radio i pozvan sam da popravim bojler (neki Bosch, a zapravno bojler je ok).
Pošto su prekidači iz serije galanterije italijanskog proizvodjača i novi su morali da budu iste serije da se estetski uklope.
Umesto originalno ugradjenog sada se prodaje novi pojačajni model prekidača.
Čim sam tražio baš taj prekidač pitali su me uvoznici odmah za koju adresu, koja lokacija ugradnje.
Od njih sam i saznao da znaju za problem u A bloku i da stoga uvek imaju na lageru model prekidača baš tamo namenjen za zamenu. Ja sam bio iznenadjen da imaju odmah na stanju za isporuku s obzirom da nije popularan proizvodjač i da je italijanska roba sada tokom 2020, obično teže dostupna zbog situacije.
Rekoše mi da je oko 4 godine vek trajanja galanterije, da je istekla garancija i da bi sada trebalo da se sve menja osim prekidača za svetlo tj sijalice.
U toj konkretnoj zgradi u A bloku, da je kao u drugoj zgradi u A bloku već menjano ili rešeno do sada, nisam baš razumeo.
Uvidom na licu mesta saznao sam da utičnice za TV treba menjati sa IEC na F tip jer se rasklimaju brzo kontakti, to je u A bloku takodje bolna tačka.
Dok su utiičnice za računar, ok a ako treba zamena da se potraži kod Schrack-a jer je njihov uložak a plastika je italijanska pa je to iskombinovano.
Ima još jedan problem u A bloku, u stanove je dovedena optika SBBa i stavljen SBB ruter sa WiFI. Kako su stanovi mali (manji) u smislu dimenzija a poredjana su ulazna vrata jedna naspram drugih veoma je izražena interferencija radio signala wifi mreže. Ruteri su smešteni neposredno uz elektro razvodni orman direktno iznad ulaznih vrata stana.
Problem se javlja tako što wifi na 2,4G loše radi već nakon 4-5 metara udaljenja od vrata, preveliki šum u odnosu na noseći signal pa usled toga protok interneta u mašini koči i opada na smešno male brzine.
Rešenje sam našao tako što sam prebacio laptopove sa wifi na USB adapter (usb na ethernet) što je uspostavilo normalnu brzinu protoka interneta na mašinama.
Ništa od toga ne bih saznao gledanjem spolja zgrade, deluje ok ali eto te sitnice se trebaju ispravljati.
A parking tamo je posebna priča, ja sam koristio i javnu garažu u A bloku, 100/ sat što i nije malo ako se ostaje recimo ceo dan na poslu (ima tamo i poslovnih lokala).
Ovako na parkingu naći slobodno mesto je kao izvlačenje lotoa, treba puno sreće i vremena da se dočeka.
Garaža je izgleda obavezna, ovaj stanar je ima ali ako mu dolaze gosti/ majstori može biti problema za njih.
Još jedna stvar koja se meni ne dopada, terase su baš male, trosoban stan ima samo tu jednu malu terasu. I nema odvojenu kuhinju, tj kuhinja je na kontra strani od spoljnog zida te nema ventilacije/prozora. Slično je i sa kupatilom, nema ventilacije/prozora.
Ne znam, nisam nešto oduševljen stanovanjem u tom A bloku, nekako mi je prenabijeno, zbudženo previše. Lični utisak, iako novogradnja ne bih rado tamo stanovao.
- Joker
- Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
- Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
- Kontakt:
Svaki prekidač za bojler će da crkne ako isključuješ bojler dok greje, a nikada neće crći ako ga isključuješ kada grejač ne radi.
Jel to ono ne bi pao kada bi seo
Pa ako bi se tako projektovao prekidac bilo bi bas opasan za upotrebu 
Ili onaj projekat za smanjenje auto guzve u centru grada - zabraniti saobracaj za automobile i nema sanse da bude guzva - bar tamo

Ili onaj projekat za smanjenje auto guzve u centru grada - zabraniti saobracaj za automobile i nema sanse da bude guzva - bar tamo

Dobro, ta jedna stanica 26om do civilizacije je minimalan problem, u odnosu na Mirijevo, odakle treba 20 stanica do civilizacije..i to sve uskim tesnim ulicama. Tako da nije problem.
I u Cerskoj ulici ima dosta novih zgrada..jel imate neko misljenje o toj lokaciji..Cerska, Sumatovacka i taj deo?
Nazalost, kao sto je upravo jedan forumas napisao, ne vazi pravilo koliko para toliko muzike..jer eto i u tim poznatim, modernim, skupim zgradama, prave takve propuste..bas nema smisla menjati stekere posle 4 godine...meni je to bas strasno, jer to znaci onda nema mira, nego non stop zvati majstore da nesto menjaju, popravljaju, doradjuju...a za tu cenu kvadrata to je nedopustivo...i ti tanki zidovi da ne moze TV da se nakaci..mislim prestrasno..
I u Cerskoj ulici ima dosta novih zgrada..jel imate neko misljenje o toj lokaciji..Cerska, Sumatovacka i taj deo?
Nazalost, kao sto je upravo jedan forumas napisao, ne vazi pravilo koliko para toliko muzike..jer eto i u tim poznatim, modernim, skupim zgradama, prave takve propuste..bas nema smisla menjati stekere posle 4 godine...meni je to bas strasno, jer to znaci onda nema mira, nego non stop zvati majstore da nesto menjaju, popravljaju, doradjuju...a za tu cenu kvadrata to je nedopustivo...i ti tanki zidovi da ne moze TV da se nakaci..mislim prestrasno..
- Joker
- Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
- Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
- Kontakt:
Nisam još video kod nas prekidač za bojler koji ne varniči kada isključuješ bojler dok je grejač uključen. Ne tvrdim da ne postoje, ali ovi što su kod nas u širokoj ponudi su svi takvi.ljuba napisao: 05 Dec 2020, 11:33 Jel to ono ne bi pao kada bi seoPa ako bi se tako projektovao prekidac bilo bi bas opasan za upotrebu
Ili onaj projekat za smanjenje auto guzve u centru grada - zabraniti saobracaj za automobile i nema sanse da bude guzva - bar tamo![]()
Od kada sačekam da se grejač isključi i onda isključim bojler ne menjam prekidač, inače sam ga menjao na godišnjem nivou.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Bogami meni su crkavali stalno, a bojler ne isključujemo skoro nikad. Slovenački TEM moduli. I gle čuda, kako sam kupovao zamenske prekidače, svaki put su imali modifikacije, dodavali dodatne žice, menjali kućište... I trajali sve duže. Znači da su bili svesni problema i da su pokušavali da ga reše. Zadnji put sam uzeo pre par godina, i deluje da su konačno uspeli. A oni stari najobičniji kupatilski set prekidači iz vremena SFRJ, pa to nikad nije crkavalo.
-
- Banned
prvi put cujem za ovo, pre 16 godina sam radio struju u stanu i to je skandalozno loše urađeno jer je moja žena slaba na manjine pa se sažalila na hrkljuš goranca, ja sam hteo da ga bacim sa trećeg sprata na golome betonu.... enivejz bojler je na onom prepotopskom prekidaču što ide gore dole, nikada nisam obratio pažnji da li bojler greje ili ne, tek evo 16 godina i dalje prekidač u životu, čak je sigurno bio najjeftiiji u radnji, recimo majur ili tako nešto obično
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Meni u zivotu nije crkao prekidac za bojler. Menjao sam jedino kad sam renovirao. Nesto drugo tu vama pravi problem...