grande je dupe i oko u odnosu na obicnog punta u svakom pogledu, motori su im isti, ostalo kako sta ali svakako nije neka bitna razlika, oba su vrv i najpovoljnija na trzistu sto se odrzavanja tice.
Alfa je generalno dobar auto, ali udobna nije nikako, imao sam skoro sve alfe sem ovih bas novih, meni je to ok auto a sto se tice kvarenja to je postalo vise sprdnja i prica iz neznanja nego istina.
Kvari se isto kao i sva druga kola, stradaju isti delovi kao i kod drugih kola i za alfu vazi isto kao i kod svih, ako kupis lose odrzavan auto imaces muke sa njim, kupi kvalitetno odrzavan, nastavi tako i nema brige. Eto alfini TS motori recimo lepo podnose plin. Kvalitet izrade i materijali bolji od gomile skupljih kola, vozne karakteristike takodje, oprema takodje, generalno alfa ima vise prednosti nego mana, pricam od modelima 147, 156 i 159 stim da su prve dve po meni poslednje prave alfe.
Za vw ne mogu da pricam iz iskustva jer ih nisam imao, vozio da ali ne i posedovao, ako ne racunam golf mk1