Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Corona virus

Post od cozmo »

HKS napisao: 08 Dec 2020, 15:09
Cekaj, zavisi i od kolicine virusa koji se unese, zar ne.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Svi su dobili od keve, ne verujem da je bila razlicita kolicina virusa.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
nsvladimir
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2017, 17:25

Post od nsvladimir »

cozmo napisao:

Ne znam kako je merljiva količina unetog virusa. Npr. ja sam imao blage simptome a onda 9 sati boravio u prepunoj čekaonici kovid ambulante gde sam se bukvalno gurao sa bolesnima koji jauču, kašlju i gore od temperature. Smatram da sam tog dana bio izložen ekstremnoj količini virusa ali srećom nisam imao neke naročite posledice. Sve u svemu prolazi kao jedna obična prehlada manjeg intenziteta na koju ne bih ni obratio pažnju da se sve ovo ne dešava.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Bax napisao: 08 Dec 2020, 15:07 Ne idi u goste, ne primaj goste, ako zelis da vodis nekoga, onda setnja napolju uz maske i dostancu.
To realno nije moguce. Barem u mom slucaju. Iovako sam na ivici da se samoubijem.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

nsvladimir napisao: 08 Dec 2020, 15:55
cozmo napisao:

Ne znam kako je merljiva količina unetog virusa. Npr. ja sam imao blage simptome a onda 9 sati boravio u prepunoj čekaonici kovid ambulante gde sam se bukvalno gurao sa bolesnima koji jauču, kašlju i gore od temperature. Smatram da sam tog dana bio izložen ekstremnoj količini virusa ali srećom nisam imao neke naročite posledice. Sve u svemu prolazi kao jedna obična prehlada manjeg intenziteta na koju ne bih ni obratio pažnju da se sve ovo ne dešava.

To ima smisla sto pises, ali moguce da je kriticna inicijalna doza, koja ulazi, kao strano telo u organizam.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ja nosim sada dve maske. Video sam da tako nose lekari u crvenoj zoni pa ko velim nije zgoreg.
Nosicu i 3 ako treba.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Haha...Dzaba....
Lekari imaju skafandere koji okruze lice i povecavaju dihtovanje.
Ako stavis hirursku ispod,onda moras n95 da zategnes ,tj da skratis vezice malim cvoricima.

Prve slike kineskih sestara,pa posle je i drugarica imala podlive,kad je bila u ZEMUNSKOJ Bolnici,pokazuju da mora mnogo vise da se stisne n95 maska,nego sto dolazi sa fabrickim podesavanjima.Povecati dihtovanje,tj pritisak na lice.

Jbg,nosila je i moja gospodja 2 maske,a onda je pila kafu u sobici 3x4,gde je i pokupila virus..
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Kako znas gde je pokupila, skapirao sam da ni ona ne zna jer je samo videla da ima antitela.

Ja ispod te n95 ne mogu da disem.

A realno, sigurno dve maske stite bolje nego jedna, barem ce virus da naidje na jos jednu prepreku. :D

Inace pijem i casicu rakije dnevno, tripujem se da znaci, ako ne zbog korone bar je zdravo. Ali jedna samo. Imam neki svoj ustaljeni sistem ishrane, dosta dobar, obuhvata i suplementaciju i sudeci po rezultatima krvi od pre dve i po nedelje, funkcionise. Doduse, nisam tada radio holesterol i trigliceride, to me zanima da li se spustilo. Inace sam i smrsao 10 kila poslednjih godinu dana.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Kakve bre 2 maske. Uzmi KN95 i teraj. Jesu ruzne, al su sasvim dovoljna zastita, mozes ih nositi nekoliko puta.

Inace moj drugar iz Tunisa koji se bavi klinickim istrazivanjem korona virusa (i ovde u saradnji sa KCV sa dozvolom ministarstva), otisao je u Tunis na neki sastanak da se vidi ovo oko vakcina i novih tretmana. Procedura za ulazak u Tunis je PCR negativan test i sedam dana samoizolacije. Policija moze da ti dodje na gajbu da proveri nenajavljena. Nema zezanja. Kod nas mozes da udjes u zemlju kako god hoces, niko te ne pita nista.

Ogi, da ti citiram njega jos iz februara kada je porucio Nestorovicu i kompaniji:

"Necemo se leciti rakijom i slaninom, vec merama prevencije".
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Opet skoro 8000 zarazeno. Svaki dan tako vec koliko, nedelju dana? Nikako da krene da opada i pored svih mera. Procenat zarazenih je 35-40%. Raspasce se sve do Nove Godine ovim tempom.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

sledece dve nedelje su kriticne
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ovako prirodnim putem, usporice se kad prebacimo 5000 mrtvih, ali jos dugo ima do kraja i posle toga, ili vakcina koja radi, ali nas nece puno spasiti, jer stize na zalost posle velikog talasa.

Na zalost bice nas puno sa bolnim posledicama u Srbiji, a dosta nece ni pregurati do proleca.

Sad vec na sve strane rodotelji od prijatelja stradaju (umrli, raspirator, bolnica...)

PS. Bosna izgleda da usporava.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Au ala ste crniii...
Isti broj slucajeva svaki dan vec pokazuje da epidemija usporava i krenuce uskoro pad. Ocekujem vec u petak ispod 7k :-)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Bja sam optimista spram procena, koje je kozmo postavio o Srbiji.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Tamo je procenjeno smirivanje krajem aprila. Evo detalja o ispitivanju Fajzerove vakcine:

https://www.fda.gov/media/144245/download

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Koji je epilog price da li deca jesu ili nisu prenosioci virusa?
Zaključana tema