Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Re: Dobro veče

Post od programer »

Pise samo 12V, ali ne i amperaza.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Da, verovatno ti je najjeftinije neko napajanje za led trake, ako hoces da budes siguran uzmi neko od 120+ vati. Znam da ima 150w za oko 2k dinara, to sam skoro kupovao.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Staro Atx napajanje ce ga pokrenuti sigurno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Tesko da ces moci da ga pobudis bilo kako drugacije od napajanja za kompjuter, ili pak za neki jaci notebook. Najlaksi i najtezi nacin je neki stari auto akumulator :) Ja sam dobio bas za to pretvarac 220v auto uticnica 12v kada sam kupio neki polovni elektricni rucni frizider za 20eur... Prema tome mozda ima na kupujem prodajem..
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Saša napisao:Kad ste već kod šporeta. Imam Gorenje kombinovani šporet koji radi savršeno 17 godina i maltene je kao nov ali su mu se na "obrtaljkama" za podešavanje potpuno izlizale brojke i znakovi. Najveći je problem sa onom od temperature u rerni jer je suprugi teško da pogodi odgovarajuću temperaturu. Pošto je šporet star ne nadam se da ću naći te delove, ali da li možda postoji način da se nekako ponovo otisnu? Imam sačuvana sva uputstva i svaka obrtaljka je baš lepo nacrtana. Mogao bih to precrtati u vektorski format ako treba. Evo recimo ta od rerne:Slika

Možda odneti kod nekog ko ima laser za graviranje? Ako bi hteo da se maltretira time. Neki graver/pečatorezac? :D

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Ja sam menjao prosle godine i koštalo je nešto 200-300 dinara.Znam da su bile u ponudi 2 varijante jer se bas ti za rernu razlikuju Ali po modelu šporeta se i nude
Evo pogledaj ovde

http://dekom.co.rs/dugmad-za-sporete-st ... -belo.html
Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Hvala momci, našao sam guglajući i za moj šporet, samo je neka druga firma u pitanju koja to prodaje. Stvarno nisam očekivao da se to može naći novo posle toliko godina. :)

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

Bax napisao: 10 Dec 2020, 21:51 Staro Atx napajanje ce ga pokrenuti sigurno.
Toga se i ja setih posle. Moram videti da nadjem neko staro u servisu.
ljuba napisao: 10 Dec 2020, 22:08 Tesko da ces moci da ga pobudis bilo kako drugacije od napajanja za kompjuter, ili pak za neki jaci notebook. Najlaksi i najtezi nacin je neki stari auto akumulator :) Ja sam dobio bas za to pretvarac 220v auto uticnica 12v kada sam kupio neki polovni elektricni rucni frizider za 20eur... Prema tome mozda ima na kupujem prodajem..
Gledao sam na kp, ima nesto slicno, ali je dosta skuplje od napajanja za kompjuter tako da cu ici na tu varijantu. Samo moram videti 12V i toliku amperazu.

Hvala svima momci.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Noćas je pao sneg…
08:00 Izašao sam pred kuću i napravio sneška da obradujem decu kad se probude
08:10 Komšinica, ne propustivši da istakne da je feministkinja, ljutito me upitala zašto nisam napravio sneškicu
08:15 U redu, pored sneška napravio sam i sneškicu
08:17 Komšinica,
ista ona feministkinja, prigovorila je zbog bujnog sneškicinog poprsja, jer to kao ističe njenu žensku seksualnost
08:20 Dok sam smanjivao sneškicine grudi, s prozora prekoputa su mi dvojica, koji žive u istopolnom braku, besno prebacivala homofobiju, jer nisam napravio dva muška
sneška
08:22 Vika je probudila njihovog transseksualnog komšiju… ili komšinicu… osobu, koja mi je potom dobacila da sam mogao i morao da napravio i jednu figuru sa obe polne karakteristike
08:24 Veganska porodica u prolazu zgrozila se zbog noseva mojih ruku dela - jer šargarepa
je povrće, dakle hrana, dakle ne sme biti degradirana u dekoraciju za snežne figure... verovatno sam umesto nosa trebao da stavim viršlu
08:27 Neko me je s leđa pogodio grudvom uz poklik da sam rasista, jer sam sneška, sneškicu i ostale napravio bele
08:31 Mladić tamnije puti,
s bradom i jakim stranim naglaskom, prišao mi je i glasno insistirao na tome da ženski sneško (pardon, sneškica) u javnosti mora biti pokrivenog tela, glave i lica
08:35 Ponovo se pojavila komšinica feministkinja oštro zahtevajući da sklonim metlu sa sneškice, jer metla doprinosi
stereotipu žena kao domaćica
08:43 Stigla je policija, jer je neko prijavio polno uznemiravanje
08:44 Dok su me legitimisali, pristigao je i predstavnik gradskog Odbora za ravnopravnost polova i nacionalnih manjina; pretio mi je prijavom socijalnoj službi, koju je odmah i nazvao.
08:45 Stigla je TV ekipa iz emisije; deset minuta potom bio sam uživo na „Dobro jutro dobra zemljo“, gde je ispod moje slike bio kajron s natpisom „Seksista i rasista iz našeg komšiluka“
08:55 Policija me ispituje imam li saučesnike
09:00 Socijalni radnik u pratnji činovnika iz
Kancelarije za dečija prava kaže da su našli dobru porodicu koja bi rado usvojila moju decu
09:30 Između stotinjak pristiglih osoba koje su nosile trasparente s natpisima podrške mojim pravima i podjednakog broja onih koji su pristizali s bakljama, konopcem za vešanje, katranom,
perjem i zahtevima da me spale... nastala je opšta ulična tučnjava, prevrtanje automobila, paljenje guma na barikadama i uzajamno gađanje kockama kaldrme
12:00 Pojavilo se sunce i sneg se otopio. Gomila okupljena u mojoj ulici stoji zbunjeno, češka se po glavi i jedni druge
pitaju seća li se neko šta je povod svemu ovome. Potom svi odlaze na kuvano vino, da se malo ugreju..
Pouka: Ova priča nema pouku. Ona samo prikazuje u šta smo se svi pretvorili...

Ukradeno odavde
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Debilitet u punom sjaju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa ne mora da znači, videćemo kako će raditi u praksi
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ako ne grijesim, ovakvo rijesenje zahtjeva vecu raskrsnicu? I mozda oznake za auta gdje da se zaustave?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Automobili stoje gde su i do sada, kada je zelenno svetlo za pesake, svi automobili stoje. Nisam tako cesto tu pa ne znam koliko ima pesaka, ako ima dosta ovo moze biti dobro resenje.
Shibuya za sirotinju. :-)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Tu ima dosta pešaka. Međutim, za pešake je to bilo ok i ranije. Ali onda su ukinuli pešački ispred samog doma omladine. Pa si imao raskrsnicu sa 3 pešačka umesto uobicajena 4, a za pravac prema trgu (meni se čini najbitniji) morao si da ideš preko sva 3, da čekaš 3 semafora umesto jednog kao pre. Tako da su ove dijagonale veliko unapređenje u odnosu na sranje koje su napravili u zadnje vreme, ali sitno poboljšanje u odnosu na ono kako je bilo do pre godinu dve, tj. normalna raskrsnica.
Baš me zanima kako će ovo da se odrazi na auto saobraćaj, to tu parče je često usko grlo.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Moze ovo da bude ok, doduse nisam bio, nije moja slika. Na toj raskrsnici sam pizdeo od cekanja semafora kod Doma Omladine a posle rekonstrukcije Trga taj prelaz su cak i ukinuli kao i prelaz prema nekadasnjem bioskopu Balkan!? Ogromna raskrsnica a prelaz samo na 2 strane su ostavili. Bukvalno ja mislim da bi do Trga dosao ako nemas srece sa semaforima mozes da cekas i po 7-8 minuta...
Odgovori