Banke - odabir, utisci...
Re: Banke - odabir, utisci...
Tako je meni moja "savetnica" iz Intese nudila refinansiranje kredita po povoljnim uslovima. Da objedinim neka dva kredita u jedan i stavim na 9 godina uz neku kamatnu stopu od 8.5% po njenoj nekoj racunici. Naravno bez troskova obrade. I ja je pitam kolika je rata ona kao izracuna na brzinu i kaze neki broj, ja rekoh da razmislim pa cu se javiti. Unesem podatke u kalkulator i kamata umesto njenih 8.5% po tim parametrima je iznosila oko 10%. Mnogo bre lazu covece. I ja joj posaljem mail gde trazim specifikaciju te ponude, sa planom otplate i evo prodje nekih 3 meseca nema odgovora
.

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ma i moratorijumi su nista, jer moras da platis tu glavnicu a na nju se svakako obracunava kamata i sada a i kapitalizovana je iz moratorijuma (pripisana glavnici) tako da u sustini to znaci dva puta kamata na taj deo. To ide u korist samo bankama. Zapravo sada je kamata na taj deo i veca jer je dospeloj glavinici iz mor pripisana kamata pa je glavnica na koju se obravunava kamata veca. Komedija.
- Gruja1595
- Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
- Garaža: BMW F30 320eD
- Kontakt:
Je l daju bar neki kes dodatni prilikom refinansiranja?
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Mislim da nesto malo moras da uzmes kada refinansiras. Postoji procentualno koliko je to...izuzetak je samo ako refinansiras na 9 god (samo neke banke su dale tu ponudu), zbog pandemije. Pa tu koliko znam ne mozes da dobijes dodatni kes...
Moje misljenje je da ce januar i februar ponovo da budu pod moratorijumom. Kazem misljenje jer realno tada sve stoji i kada je normalna godina. Meseci kada se samo trosi...
Realno banke nisu na gubitku kada proglase moratorijum a taj novac opet gradjani potrose odmah...
Moje misljenje je da ce januar i februar ponovo da budu pod moratorijumom. Kazem misljenje jer realno tada sve stoji i kada je normalna godina. Meseci kada se samo trosi...
Realno banke nisu na gubitku kada proglase moratorijum a taj novac opet gradjani potrose odmah...
- somi-car
Spomenuli smo nove mere...
B92: NBS donela nove mere za lakšu otplatu kredita: Evo ko sve ima pravo na olakšice http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1780652
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
B92: NBS donela nove mere za lakšu otplatu kredita: Evo ko sve ima pravo na olakšice http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1780652
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Meni sa 290 na 299RSD.trojanac napisao: 12 Dec 2020, 01:07 CA diže održavanje računa za 100 din mesečno. Danas mi stiglo obaveštenje.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Confort CA
- somi-car
Koliko sam skontao nove mere NBS-a, znacice samo onima koji su ostali bez posla...kada gledamo fizicka lica.
Ocigledno moramo da sacekamo 22.12 do kada banke moraju da formiraju ponudu.
Mislim da generalno nije neka posebna odluka NBS-a jer je opet sve prepusteno bankama da odluce u skladu sa klijentom. To po meni nije mera NBS-a vec neki vid preporuke.
Ali kao i vecina stvari vezana za Koronu koji donesu, i ova je prakticno za siri krug beskorisna....
Ocigledno moramo da sacekamo 22.12 do kada banke moraju da formiraju ponudu.
Mislim da generalno nije neka posebna odluka NBS-a jer je opet sve prepusteno bankama da odluce u skladu sa klijentom. To po meni nije mera NBS-a vec neki vid preporuke.
Ali kao i vecina stvari vezana za Koronu koji donesu, i ova je prakticno za siri krug beskorisna....
Poslao "savetnici" podsetnik za ponudu za refinansiranje, ona mi juce salje mail Nisam uspela da vas dobijem juce, zovem vas sutra. Na to joj odgovaram da sam prezauzet i da mi posalje opet ponudu u mailu. Sta da kazem, opet je nema.sebekkg napisao:Tako je meni moja "savetnica" iz Intese nudila refinansiranje kredita po povoljnim uslovima. Da objedinim neka dva kredita u jedan i stavim na 9 godina uz neku kamatnu stopu od 8.5% po njenoj nekoj racunici. Naravno bez troskova obrade. I ja je pitam kolika je rata ona kao izracuna na brzinu i kaze neki broj, ja rekoh da razmislim pa cu se javiti. Unesem podatke u kalkulator i kamata umesto njenih 8.5% po tim parametrima je iznosila oko 10%. Mnogo bre lazu covece. I ja joj posaljem mail gde trazim specifikaciju te ponude, sa planom otplate i evo prodje nekih 3 meseca nema odgovora.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Danas sam čuo za primer gde je gospođa htela da refinansira kredit u drugoj banci (u drugoj joj posluje firma i poznaje ženu).
Ipak je ostala u prvoj banci, jer su promenili kamatu i ostavili istu ratu, ali tako da ne plaća kredit još sedam, već još pet godina.
T-T
Ipak je ostala u prvoj banci, jer su promenili kamatu i ostavili istu ratu, ali tako da ne plaća kredit još sedam, već još pet godina.
T-T
-
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Meni su smanjili kamatu za stambeni kredit, jer su kamate značajno pale i više mi se isplatilo da refinansiram u drugoj banci nego da ostanem po starim uslovima i to sam im jasno rekao.pedja napisao: 15 Dec 2020, 22:29 Danas sam čuo za primer gde je gospođa htela da refinansira kredit u drugoj banci (u drugoj joj posluje firma i poznaje ženu).
Radili smo aneks ugovora, smanjili su mi kamatu sa 4.45% na 3.2% (nisam baš siguran u decimalu, mrzi me da tražim ugovor

Nema ovo veze sa ovom krizom, to je bilo pre dve godine, ali navodim kao primer da će banka da da ustupak klijentu ako klijent planira da ode.
Trebao bih da dignem kredit 300.000 din. Neki predlog gde uzeti ? Inace sam u intezi.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Pa sto onda ne uzmes u Intesi, taj iznos bi trebalo svuda da se odobrava na klik, elektronski.
Inteza na 2 god uzima 36k imam racun kod njih,Agrikol prebacujem platu kod njih onda oni uzimaju 24k na 300.000 .
U CA su pre 2 godine bili krediti dobrodošlice, koji su bez kamate, ali su kratkoročni i ograničeni zaradom.