Ja vec par godina uzimam rakiju od coveka sa limana 2 (fruskogorska) a koji inace ima svoju destileriju u Vrdniku. Nisam siguran da li ima jabuku (mada mislim da ima jer pece skoro sve vocke), najbolje da ga pozoves, ja od njega uzimam kajsiju koja je skroz koretkna za cifru od 1000din, interesantno je da covek pravi i domaci vinjak (600din) koji mi je bolji od rubinovog, malo je blazi i vise vuce na badel. U svakom slucaju koliko god da se nasviram, sutradan nisam imao mamurluke pa mogu reci da mu je alkohol "cist" tj. nisu brlje u pitanju. Covek se zove Milan, mob. 063 573 779. Njegov brat inace drzi vinariju Macak iz Iriga.
Ja sa drugom pravim crno vino, eto sada nam je sesta godina, kao hobi, male kolicine, samo za nas tj. drustvo. Pravimo samo vranac (mada smo prosle godine radili sortu probus jer covek od koga nabavljamo vranac nije imao za prodaju jer mu grad sredio vinograd). Vino koje dobijemo je neuporedivo bolje u odnosu na ova industrijska, komercijalna vina, usudio bih se reci da je u rangu ako ne i bolje od nekih vina od lokalnih fruskogorskih vinarija. Inace nisam ni strucnjak ni vinopija sto se tice vina, tako da u vecini slucajeva pijem samo ovo vino sto napravimo.
U zadnjih mesec dana sam krenuo da se informisem o proizvodnji dzina, planiram da krenem kao hobi, male kolicine, samo za sebe, pa ko zna u kom ce to pravcu otici, mozda napravim i malu destileriju ako uspem da ostanem trezan