Kupovina auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Kupovina auta

Post od OMP »

AchtungDichtung napisao: 07 Dec 2020, 11:28

Moj cale mozda bude uzimao nesto ispod 2000, a deluje bas lepo ocuvana.
Ima li neke potencijalno skupe kvarove ili nesto na sta treba obratiti paznju?
to je motor koji je isao i u ford fiestu, yamaha razvijala, dobri su motori mada 1.4 je kazu bolji, imao sam ovakvu mazdu skroz korektan auto a podcenjen na nasem trzistu...ima dosta mnogo gorih automobila tog godista koji skuplje kostaju. Ne znam sto je cena mazde tako srozana, mozda se narod trispuje na odrzavanje jer po onome kad su me ljudi zvali za oglas recimo 95% njih nije imalo pojma da taj auto deli platformu sa fiestom i da je to motor koji ide u forda a mislim i dosta delova mehanike oko trapa i kocnica takodje je kao za forda, pa je cena odrzavanje tog auta automatski manja kad kupujes deo za ford nego za mazdu, to mi je potvrdio i jedan covek koji godinama vozi takvu mazdu i hteo je jos jednu za sina, kaze prvi put je otisao u mazdin servis neznajuci za foru i tamo su ga odrali, posle toga mu neko rekao da proba u fordovom servisu i kaze prosao znacajno jeftinije, mislim da je bas kod Dragomira u pinosavi odrzavao.
Milos1
Reactions:
Pridružio se: 08 Nov 2020, 16:06

Post od Milos1 »

I dalje tražim auto. :)
Često gledam i ovde oglase od proverenih članova, ali slabo nešto ima novih, pogotovo niko ne nudi Fiat Punto i Peugeot 307.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

na forumima je najmanja pronuda i prodaja tako da ako to cekas neces uskoro kupiti auto a sto se oglasa inace tice puni su samo treba da se ide da se gleda i lako ce se naci nesto adekvatno
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Milos1 napisao: 17 Dec 2020, 16:01 I dalje tražim auto. :)
Često gledam i ovde oglase od proverenih članova, ali slabo nešto ima novih, pogotovo niko ne nudi Fiat Punto i Peugeot 307.
Ne želim nikoga da uvredim ali nemoj se opuštati kada vidiš da neki član prodaje auto da ne prođeš kao ovaj momak https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... exov-audi/
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Bem ti, kud okači sad mora da iščitam :kezo:
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Ne pratim cars forum ali sam razumeo da prodavac audija ima servis za alarme i slično u Zrenjaninu. U temi koju sam postavio se vidi kakvu je kupusaru od žica ostavio u svom autu, mogu samo da pretpostavim kako radi drugima. A napravio je hype oko svog servisa tamo jer je valjda i vlasnik foruma.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Jeste, za auto sam ocekivao da ce biti neosnovano precenjen samo na hajp i marketing, ali ovo za zice me iskreno iznenadilo

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

I meni je frodo delovao kao pedanterija, sto se posla tice. Za a4, ja sam i tamo rekao da bi ga prodao i resio se bede (ili bi ga vratio nazad). Nije to toliko bitna stvar u zivotu pa da mora da se cuti i trpi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Woodoo napisao: 18 Dec 2020, 00:21
Milos1 napisao: 17 Dec 2020, 16:01 I dalje tražim auto. :)
Ne želim nikoga da uvredim ali nemoj se opuštati kada vidiš da neki član prodaje auto da ne prođeš kao ovaj momak https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... exov-audi/
De si vladapetr, čitaš li ovo ?! :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Naravno da kupovina preko foruma nije nikakva garancija ali valjda su manje sanse da te neko zezne nego kad kupis od nepoznatog ili sa nekog placa gde su samo oprali auto i stavili ga na oglas. Ne znam za ovu pricu froda i mog sugradjanina a i mrzi me da citam ali ko se ne razume u kola treba da povede majstora ili nekog ko se razume pa onda da gleda a ne da se zalece na pricu. Ja koji sam sve uradio na svom autu prvi ne mogu da garantujem koliko ce jos da sluzi, uradio sam sve sto je trebalo i sto sam znao ili je majstor savetovao ali opet auto je polovan uvek moze nesto drugo i neplanirano da strada toga treba biti svestan uvek ali sa druge strane da znam da ima nekih mana sigurno ga ne bih kacio na forum i preporucivao clanovima kao savrsen auto bez obzira sto nikom od vas ni oci nisam video ali kontam da se opet nekako znamo iako to nije licno. Genralno znam vise dobrih kupovina preko foruma gde su ljudi kupovali tako kola i nisu se pokajali.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

I bez prevare i slicne namere ljudi prosto nemaju iste kriterijume za "dobro", "odlicno", "top" itd.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

To je apsolutno tacno
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Plus, mislim da će dosta ljudi uvek da hvali auto člana, bez da su ga ikad videli, van postova sa foruma.
Što se tiče Audija, ako se dobro sećam, on je pokrio te troškove koji su se pokazali kad je oterao kola kod awt-a. Sad što su posle crkavale sitnice, to je zajebano i ja više mislim da ne treba davati cenu preko proseka, jer svakome može da se desi da nakon deset godinu crknu neki delovi, nije to nov auto.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Tog vlasnika ili admina Cars foruma ne mirisem, i nije tip coveka sa kojim bih ja imao posla.
Ne vidim da je nesto zajebao ovoga sto mu je prodao kola. Sam se upecao, na zvaku o savrsenom majstoru, ostalo je manje vise OK, Dobio je novo kvacilo, ko bi mu to dao, da nije bio na tom forumu, koji je promo forum majstora.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pročitao i video slike, cela tema je teško preterivanje. Čude se da je otišlo kvačilo na čipovanom autu, a to je ko dobar dan...dodano par žica čude se što nije upakovano na fabrički način "motanja kablova" što traži puno vremena i specijalne skupe alate i konektorski pribor a nema posebnu svrhu osim estetike..čude se nastavljanju kablova a to rade i fabrike i pri tome menjaju boje nastavljenih kablova.
Čude se da ja auto star 12 godina poliran a to se vidi, pa naravno da se vidi lak od 12 godina i na Rols Rojsu....pa se čude raznim bedževima i nalepnicama a taj ćuning smajling kod nas bio naširoko rasprostranjen...čudi se vlasnik oko brave a to je tradicija VAG grupe...i tako svašta se može pročitati o jednostavnim sitnicama podignutim na nivo tragedije.
A u suštini dobar auto koji se treba voziti i po potrebi rešavati, kao i obično što se nešto nadje kod polovnih.

Takvih i gorih auta je prepuna Nemačka a za koje kod nas važi kao pretpostavka da su pedantni Nemci sve i uvek menjali u kompletu po servisima a ništa popravljali van fabričkog stanja.
ps. ne znam ni prodavca ni kupca dotičnog auto, samo komentarišem iz napisanog na temi, otuda utisak o preterivanju.

Mnogi bi da kupe polovan auto za delić cene a da bude identičan onom upravo sišlom sa proizvodne trake, bez i najmanje sitnice da se ikada sredjuje. Toga nema, čim se auto vozi i koristi pre ili kasnije nešto se i mora raditi na njemu.
Odgovori