Dilema u vezi kupovine auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Re: Dilema u vezi kupovine auta

Post od havijer »

Pre će biti 8000...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Ja napisah gde ima (bilo). Ispred moje zgrade. Moj. Proceed u relativno osnovnoj opremi. Fun valjda. Mozda sam ga dao ispod cene fino. Ali pratih sa mojim kia prodavcem cene i na polovni automobili a, kao i kolegom koji je prodavao istovremeno sličan i to je bilo to. Možda sam se zajebao, ali na sređivanje bih dao još 300 evra, pa bi bilo "farban je"... Ovako za sekund prodah. I uzeh drugi. Uglavnom, ima. Bar 1 bio. 6900.

Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk

Abelovski
Reactions:
Pridružio se: 15 Dec 2020, 12:15

Post od Abelovski »

Što se jačine motora tiče, stvarno neću znati dok ga ne probam, ne provozam, rekao sam da mi nije preterano bitna snaga koliko želim da "uživam u vožnji" ali ako je jako troma onda ću dobro razmisliti. Biće dilema između 1.4t i 1.6 do kraja, valjda neću pogrešiti, sve je to mačka u džaku sa polovnim automobilima. Jako malo vozim po gradu tako da mi potrošnja nije neki problem a i navikao sam sa ovom Zafirom da triši u proseku 7-8 litara što se moje vožnje tiče tako da se nadam da će biti tu negde, možda za nijansu niže ali opet ne želim da mi troši 10 litara jer za tu klasu automobila mislim da stvarno nema smisla. Prostor - 90% vožnje se vozim sam, eventualno suvozač ali želim da nekada kada vozim više ljudi da se osećaju i oni komotno, bar na kraćim relacijama, ali to ću videti tek kada sam proverim automobil jer svako ima različita očekivanja što se tiče prostora. Za to nakupljanje vode u vratima sam čuo, videću šta ću sa tim da radim, mada bilo je i komentara da nisu svi imali problem sa tim tako da ne znam ni ja šta da mislim. U planu mi je da vozim auto nekih 5 godina možda pa da ga posle prodam i uzmem opet nešto 7-8 godina staro tako da ne planiram da ga vozim ceo život, nadam se da će poslužiti za taj neki period. Trenutno razgledam još neke opcije u tom cenovnom rangu mada nekako i dalje mi je Astra iznad svih, navukla se budala... Što se Kia Ceed-a tiče i i30 to sam gledao i nema šanse da se za taj novac uzme nešto iole dobro, sve je to preko 8000 hiljada što znači da moram da imam bar 10 u džepu a za taj novac bih pre razmislio o novom autu. :)
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Ja prvi put čujem za to nakupljanje vode.Imam još trojicu kolega koji voze isto Astre J pa ću ih baš priupitati za taj slučaj sa vratima.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Vozio sam Astru J punih 10god i nikada nisam imao taj problem sa vodom. Čuo sam za njega, al nisam imao problema sa istim.
Standardni problemi kod Astri: DIS modul tj bobine kod benzinaca - potrebno je na 60k km menjati svećice kako ne bi stradao modul, mada ni to nije 100% garancija.
Termostat je do sad već sigurno zamenjen novijom i iuzmenjenom verzijom.
M32 menjač koji zahteva reparaciju je u 1.6T verziji koju sam imao, problem rešen u ovlašćenom za nekih 30ak hiljada dinara.

Sve u svemu, iz mog ugla, jako dobar auto, ušuškan i tih.
Mnogi će se žaliti na prostor, nas 5oro je redovno putovalo na more svake godine...

Ako si iz BG-a i okoline, preporučujem ti da vozilo odvezeš na pregled u Autorpomet ili u Opel Risitić na Zvezdari.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ovo za pregled ti je najbolji savet.
Auto kao model je dobar model, ako ti se ne kvari slatko ces se navozati...
Ima mane kao i sve sto ima. Ja ima Toyotu pa je na 35.000 imala razne glupe probleme...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zveroljub napisao: 17 Dec 2020, 12:57 Vozim astru j karavan vec 2 godine.
Motor je 1.7, 130ks, ali je to slabo za ovaj auto.
Brat ima službenu J sa 1.6 dizelom (kraj produkcije J, početak K).
U početku mu je turbina pravila neke probleme, to je rešeno u garanciji.
Sada na nekih 165k km mu se razleteo lančanik sa pratećim delovima, iako je pre mesec ipo dana bio na servisu (neovlašćenom).
Ceh je bio 80k din, ali je veći problem dostupnost delova (nema ih).
Njemu ne troši mnogo, dosta putuje (ispod 6 mislim).
Abelovski
Reactions:

Post od Abelovski »

Ne znam, bas sam skeptican, podeljena su misljenja. Bas zbog toga sam napravio i temu. Da li mozda bolje da vijam Golf 6 jer predpostavljam da je pouzdaniji, cim svi toliko hvale VW.
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Honda fantastična!

Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

1.4 Trubo 140ks nema taj problem s detonacijama. Ima ovaj novi.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
mtranzicija
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2018, 16:22

Post od mtranzicija »

pankoz napisao:Ja prvi put čujem za to nakupljanje vode.Imam još trojicu kolega koji voze isto Astre J pa ću ih baš priupitati za taj slučaj sa vratima.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока
Imao sluzbenu Astru J, 1.4 benzin. Zadnja vrata iza suvozača, bukvalno ko akvarijum posle kiše ili perionice.
Steka
Reactions:
Pridružio se: 20 Jul 2015, 14:05

Post od Steka »

Isti slucaj, vozio Astru J 2013, pri ostrijim skretanjima lijevo desno cuo neko buckanje vode pa rekoh da probam sa cepovima na dnu vrata, e sta je tu vode izaslo ljudi moji, ja nisam mogao da vjerujem. Posle sam cuo da je to boljka tog modela i da i preventivno treba skinuti te gumene cepove na dnu vrata kako bi se sprijecilo skupljanje vode. Sve u svemu dobar automobil za taj cjenovni rang, moj je bio 1.7cdti sa 81kw. Svjetlosnu godinu ispred Reno Megana tog godista recimo, mene je iznenadio pogotovo na otvorenom putu gdje zbog svoje tezine ne odaje utisak auta te klase, djeluje sigurno u voznji, vozne karakteristike takodje solidne, takodje i sto se potrosnje tice bilo je nesto ocekivano, u granicama normale. E da, mene je jedino mucila DPF regeneracija, po meni je to tako mucno izvedeno na tom modelu, ne znas ni kad ce otprilike poceti, auto pocne da dimi bijelo pozadi i drasticno promijeni rad motora, dosta losije iskustvo sto se toga dijela tice u odnosu na sve ostalo sto sam vozio, a vozio sam dosta, tako da bih ti preporucio da pogledas benzinca.
Abelovski
Reactions:

Post od Abelovski »

Ako je nakupljanje vode i čepovi najveća boljka onda blago meni :P Ako uspem da nađem za dva meseca (jer tada planiram da uzmem kola) Astru J u dobroj opremi, neko 2012-13 godište za 5500-6000 neću puno razmišljati. Motor će biti 1.4t najverovatnije i to je to. Nije auto bez mana, ali za moje potrebe ja mislim da ću biti oduševeljen i da će me dobro služiti par godina koliko planiram da ga vozam. Ostaje još samo da odem da pogledam neki i da sačekam ovaj kratki period da mi legne koji dinar i eto me u novom autu. Hvala svima na pomoći i komentarima svima! Ako saznate još neke stvarčice, slobodno bacite poruku, pogledaću sigurno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Zakazi voznju u salonu i probaj taj motor, i dalje ih prodaji kao nove.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori