Kupovina auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Kupovina auta

Post od ftj »

Pa ne, ne znam kako si to zakljucio.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Jedna stvar je da zalepiš značku nekog jačeg modela na gepek ili bok auta. Ovde je stavljen originalni gril, x puta lepši od standardnog. To što se taj gril prodaje isključivo sa utisnutom značkom S4 modela je pre svega loša Audi politika.
Ne mogu da progutam priču da je ovo nedopustivo, a da je npr uzeo vizuelno identičan gril na Aliexpressu (samo bez oznake modela) to bi bilo ok.

I odredjeni modeli felni se stavljaju samo na odredjene verzije automobila ili odredjene pakete opreme. Iako na felni ne piše explicitno, petrolhedsi znaju te detalje. Jel to znači da se ni felne sa drugih modela ne smeju uzimati?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ne znači, samo za oznake je to pravilo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Pa dobro to je stvar necijeg ukusa a ne pravilo jer pravila u auto svetu ne postoje jer da ih ima niko ne bi pravio one cuning smajling ciganije sa neonkama, lambo vratima i hrpom poliestera ali svako ureduje svoj auto kako mu se svidja
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Abarth stiker na Punto Actual. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Rezime je: I PREKO FORUMA MOGU DA TE PREVARE. Takodje smo se slozili da je i percepcija prevare razlicita za pocinioca i primaca.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

Ispratio sam i tamo temu, ali mi nije jasno ko je prevaren? I zasto?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

U ovom slucaju niko.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Nije nikakva prevara u pitanju nego je kupac ispao veoma naivan.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

A takodje je dobio kvacilo, dakle moze da se sutne u dupe od srece.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nije klasična prevara već kupac na osnovu Frodovog pisanja o tom autu odnosno praćenja teme mislio da je to auto u savršenom (mint) stanju jer ga je ovaj stvarno glackao, lickao, čuvao i ulepšavao spolja menjanjem originalnih delova sa "S-Line" komponentama, čak i pravio foto-sešnove sa kojekakvim ribama i slično... :D I zacepio na kraju jaku cenu od koje nije hteo da odstupi ni centa. Pristao čovek na tu cenu, platio, krenuo kući a ono proklizava lamela... pa se onda ispostavilo da autu za 12 godina nije urađen veliki servis itd (Frodo se pravdao time da je fabrika rekla da se taj servis radi na 180.000 bez vremenskog intervala - što je naravno suludo). Čovek ga je zbog svega navednog platio znatno više od cene drugih u oglasima, jer je mislio da dobija savršenstvo. Frodo je na kraju ipak ispao fer jer mu je platio zamenu seta kvačila i zamajca. No onda su opet krenuli kojekakvi sitni kvarovi i nezadovoljstvo se nastavlja. Generalno, dobio je ipak dobar auto ali mislim da je taj Audi debelo preko njegovih mogućnosti (čak se i zadužio da bi mogao da ga kupi), zato je i tolika nervoza oko svega.

Danas je ništa lakše kupiti auto ali treba imati i dovoljno dubok džep da ga možeš kvalitetno održavati i moraš imati neku rezervu za iznenadne kvarove jer su kod auta te klase, godišta i kilometraže (150.000 km) delovi i održavanje papreno skupi (šta mislite zašto sam ja dao 9.200 evra za novog Punta?). Recimo, neko malo crevce koje bi kod Fiata u vrh glave koštalo 500-600 din kod njega košta recimo 26.000, pa vi vidite.. A taj Audi je očigledno jako tanko održavan i štošta će tek doći na red za zamenu

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

PA sve tako tipicno, sto bi radio veliki servis (ima pokrice u Audi knjizici), sto bi ulagao u kvacilo i zamajac, covek hoce se kurtalise bede, i slozio je dobru pricu, i sve je proslo ko podmazano. Ko zna od kad je on prezalio taj auto, i gledao sebi nesto novo.

Nije bas podmazano, jer bi ocigledno kvacilo pretilo da ugrozio svoj status na forumu, koji mu donosi novac, prezalio to kvacilo i to je to.

A nama ostalima za nauk, sta ide u prodaju, i da bajke ne postoje.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ako stvarno u audi manualu pise da se v.servis radi na 180k a pritom je kupio nov auto ne verujem ni ja da bih uradio taj servis, bem li ga uradio bih ga na 140 recimo al ne bih sigurno radio do 120k jer mnoga kola cak i jeftinija i prostija po servisnim upustvima guraju 120-140k do prvog servisa sto ne bi audi koji spada u premijum mogao bar toliko, gledajuci servisne knjige automobila koji mi stizu jako retko se srece da je nekom uradjen prvi veliki servis pre 120k uglavnom su u rasponu 120-140k km a stranci se pridrzavaju onog sto fabika kaze ne razmisljaju oni kao mi dal je i zasto bolje uraditi ranije i sl. Tako da po meni nije suludo sto nije uradio servis pre navedenog roka, sem ako tamo ne pise i broj godina pored km , jer 12 godina jeste dug rok za servis bez obzira na malu km.
A posebna je prica sto se novi vlasnik natego da kupi takav auto za koji realno nema uslova, na zalost mnogo je takvih slucajeva da ljudi daju zadnje pare ili se zajme da bi se dokazali i pokazali u drustvu da ne kazem selu, to je vec neka vrsta bolesti a znam nekoliko takvih likova.
Ja sad mogu da kupim auto od 10k eura ali me to apsolutno ne zanima, zadovoljan sam i vrsi mi odlicno posao i auto od 2500-3000e kakve uglavnom vozim al svako ima neku svoju logiku jbg
Poslednja izmena od OMP u 18 Dec 2020, 14:35, izmenjeno 1 put ukupno.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Auto i jeste u perfektnom stanju, kvačilo na čipovanom autu (a čipovanje izgleda od samog početka nije bilo skriveno kupcu da postoji) se zna da je potrošna stvar.
Pa nije luda fabrika da ugradjuje skuplje i kapacitetnije kvačilo od onoga što je po proračunu potrebno, to je manje više sa svim delovima kod svih fabrika.
Odavno su prošla vremena kada su auti radjeni predimenzionirano i moglo se bez trajnih posledica menjati nešto.

Takodje, normalno je da se veliki servis ne radi pre nego što fabrika preporučuje zvanično, to niko normalan ne radi na zapadu a ne bi ni ovde trebalo da bude drugačije, pogotovu što je originalna prva ugradnja bila u pitanju koliko sam skapirao a nije ni to bilo nepoznato kupcu.

Slično, normalno je da se ulje ne menja ranije od onoga što je predvidjeno fiksnim intervalom ili prema instrukciji sa bord kompjutera, na zapadu se auta održavaju prema uputstvu bez improvizacija sa rokovima.

Auto 12 godina, kome ništa nije falilo osim tog kvačila, i kao postoji neki problem sa njim???
Pa cena je stvar dogovora, niko ne bije da se neki polovni auto kupi za neku traženu cenu.
A kako je u cenu ušao i komplet generalni remont kvačila sa zamajcem, i to još sve novo ne znam šta bi se očekivalo od auta koji se kupuje od fizičkog lica uvek po pravilu "u vidjenom stanju" i bez ikakve vaežće garancije na bilo šta.
Tako se isto kupuje auto i u Švajcarskoj,Nemačkoj , Italiji...bilo gde.
Da li bi i da je auto kupljen recimo u Nemačkoj na isti način bilo komentarisano na tom forumu ne znam, ali meni deluje neozbiljno celo to kukanje na inače dobar auto kako na kraju ispada.

Žalba na metlice brisača na polovnom autu, potpuno neozbiljno i da se pominje kao neki kvar, samo primer.

edit: upravo kao što napisa OMP, sasvim je normalno da se ne radi pre vremena servisiranje.
Nije to kaiš od lastiša za hulahopke, radni vek kod nekih je 240,000km za prvu zamenu. Ja sam menjao zupčasti na mom autu posle 17 godina.
Retki su slučajevi da bude problem sa kaišem, ti zadati intervali su garantovani minimum radnog veka a često mogu i dosta duže.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

A koja cena je bila u pitanju?

Ni ja nisam radio veliki servis na golfu dok nije dosao do 180k sto je bilo nekih 10-11 godina i sta mu fali nista :) Isto ni lamelu/zamajac nisam menjao, to moze sledeci vlasnik ako ga ikad prodam.
Odgovori