Kupovina auta
Re: Kupovina auta
Tako je, kupac novog auta, ga kupuje da isplati svoju investiciju, ne da bude narodna majka za sledeceg vlasnika.
Da je hteo da se zajebava sa majstorima, ne bi kupovao auto u radnju.
Da je hteo da se zajebava sa majstorima, ne bi kupovao auto u radnju.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Oko 9000 i za te pare dobio nov set kvacila zamajac
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Mislim da je, u nasim uslovima voznje, redovan servis na 30k km suvise dugacak, treba ga prepoloviti.ljubitelj napisao: 18 Dec 2020, 14:35
Slično, normalno je da se ulje ne menja ranije od onoga što je predvidjeno fiksnim intervalom ili prema instrukciji sa bord kompjutera, na zapadu se auta održavaju prema uputstvu bez improvizacija sa rokovima.
Za ovog koji ga prvi kupi, i vozi 150.000km, njemu je OK, da radi i na 30.000.
Sve ce to sacekati narednog sreckovica.
Sve ce to sacekati narednog sreckovica.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kažem da realno tom autu ne i ne možeš naći nikakavu bitniju zamerku, sve je to očekivano za 12 godina starog polovnjaka, problem je što je tamo na forumu o tom autu stvorena slika kao o perfektnom autu bez ijedne mane, autu za koji vredi dati par hiljada evra više (što je kupac i uradio) jer posle toga nećeš imati ni dinar ulaganja. Zato se čovek i nategao preko mogućnosti, kupio ga, krenuo kući - kad ono...
Jeste, a "dobronamerne" kolege sa forumamu, odmah skrenule paznju da je auto razlupan spreda, i ozracili ga, i onda ubacili crva u mucenog vlasnika, kome su onda baksuzi srusili sneska.
Svako je dobio sta je trazio.
Prodavac ekstra kes, na konto reklame na forumu, kupac statusni simbol, mi zanimaciju.
Svako je dobio sta je trazio.
Prodavac ekstra kes, na konto reklame na forumu, kupac statusni simbol, mi zanimaciju.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ljudi, sta ste uradili sa Baxom u ovih godinu dana ?? 

Moje postove na ovoj temi mozes da gledas, kao edukativnog karaktera, sa nadom da se nece neki junosa, na isti nacin, popaliti, i progutati svakakve price.
Kabal, u pravu si sa tehničke strane posmatrano ali kupci /rentijeri novih vozila ne razmišljaju na taj način.
NJima se kaže/ proda uz novi auto besplatno održavanje od xx npr 3 godine i yyy npr 90,000km i oni dalje ne razmišljaju.
Voze auto i na svakih 30,000km odrade to "besplatno" održavanje zamene ulja i prateće.
Imaju garanciju na nov auto i ne zanima ih dalje od onoga što im piše u knjižici/ ugovoru o lizingu,
Barem ja sam više takvih ljudi upozano kod nas, službeni auti su u pitanju doduše. Na zapadu slično, drže se onoga što im se napiše zvanično.
NJima se kaže/ proda uz novi auto besplatno održavanje od xx npr 3 godine i yyy npr 90,000km i oni dalje ne razmišljaju.
Voze auto i na svakih 30,000km odrade to "besplatno" održavanje zamene ulja i prateće.
Imaju garanciju na nov auto i ne zanima ih dalje od onoga što im piše u knjižici/ ugovoru o lizingu,
Barem ja sam više takvih ljudi upozano kod nas, službeni auti su u pitanju doduše. Na zapadu slično, drže se onoga što im se napiše zvanično.
Ljudi, u pogresnom smeru je otišla priča. Napisao sam samo da kupovina od poznatog forumaša ne mora nužno da bude prednost i naveo temu koja se bavi takvim iskustvom.
Vidim sad u novoj temi da ga i to novo kvacilo zeza. Nece u brzine hladan, plus mu cima auto u napred kad ubaci u prvu.
Evidentno da ne odvaja kako treba. To je ujedno i za nauk ljudima, kad se uvale da popravjaju kola sa dostipnim delovima.
Npr za Punta sem fabrickog termostata, ovo posle stalno nesto zajebava. Dzaba sto kupis nov, to vise nije taj deo. Isto vazi i za zamenska kvacila, brzo su ponovo za zamenu.
Zato je za picajzle novo, i kraj price....
Evidentno da ne odvaja kako treba. To je ujedno i za nauk ljudima, kad se uvale da popravjaju kola sa dostipnim delovima.
Npr za Punta sem fabrickog termostata, ovo posle stalno nesto zajebava. Dzaba sto kupis nov, to vise nije taj deo. Isto vazi i za zamenska kvacila, brzo su ponovo za zamenu.
Zato je za picajzle novo, i kraj price....
Previše je imao problema sa tim kolima.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Mada gledam sad, žali se da mu magle farovi, na slikama se ništa ne vidi. Jeste imao realne probleme, ali pored toga kao da non stop pregleda auto i traži još i još šta bi mogao da iskopa.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Od kuknjave nema mnogo vajde. Problem je sto se kod svakog auta poklopi period kada dosta stvari moras da promenis. I ja to radim sa svojom smecarom, nije da mi ne smeta ali sada nisam u poziciji da uletim u novo ucesce.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pročitao sam temu, iznad postavljenu, a celu situaciju sam i "uživo" ispratio na onom drugom forumu.
Kako bi dobro čika Ljubitelj čučnuo na onom drugom forumu, niste svesni...
Našao sam jedan zanimljiv post, koji dosta govori u kakvom je stanju auto i da dodam ni meni nije jasno kako njemu nije jasno.
(Pritom je dosta toga objasnio
)

Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Kako bi dobro čika Ljubitelj čučnuo na onom drugom forumu, niste svesni...

Našao sam jedan zanimljiv post, koji dosta govori u kakvom je stanju auto i da dodam ni meni nije jasno kako njemu nije jasno.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk