Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Bianca
Reactions:
Pridružio se: 27 Nov 2020, 15:13

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Bianca »

Moj je zakljucak da je onda definitivno resenje praviti namestaj sa firmama koje se time bave, s obzirom da se svi majstori isto ponasaju.
Firme daju rok mesec dana i taj dan kad se dogovirite, dodju i sve zavrse za nekoliko sati.
I naravno ako niste zadovoljni imate kome da se zalite.
Npr, mojoj majci su radili kuhinju, radnja se nalazi u Savskoj. Napravi se 3D prikaz i kad je zavrse, dodju, montiraju i odu.
Medjutim, moja majka nije bila zadovoljna jer po novom principu, viseci elementi se kace na neke kukice, vise kao slike..i zbog toga ima mozda centimetar razmaka izmedju zida i elementa.
E pa njoj se to nije svidelo, iako smo je svi ubedjivali da je to nebitno, da se ne primeti, da se sada tako radi.. ona je naterala ljude da dodju i da srafovima fiksiraju elemente za zid.
A ja nisam mogla da nahvatam mog majstora da mi donese sve daske koje idu u plakar, neke mi je ostao duzan, nikad ih nije doneo.
Inace kad se radi sa firmom, jedan veliki ugradni plakar bude skuplji i do 200, 300 evra...ali se sve mnogo elegantnije odradi.
A zivci su danas luksuz.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Gde je odvojeno 1 cm od zida? Gornji deo se kači na šinu, a donji uglavnom nalegne na pločice, pa se to izniveliše, a i svakako je lakše nivelisati sa tim "kukicama". Naši kupci su zadovoljni tim rešenjem, jer za par godina kad hoće da kreče npr, samo skinu kuhinju kao sliku sa zida, i vrate je nazad. Ne moraju da imaju alat, niti da zovu majstora kako bi skidao i opet sve kačio.
Bianca
Reactions:

Post od Bianca »

Radi se o kuhinjskim visecim elementima...nema sina.
To jeste bolje resenje i oni su tako uradili, svima se dopalo osim mojoj majci, koja je osim sto je u osetljivim prelaznim godinama, takodje i vlasnica stana i finansijer, tako da je moralo biti kako ona kaze.
Poenta moje price bila je prednost firmi u odnosu na samostalne majstore...da je firma ispostovala musteriju do maximuma, iako je situacija bila banalna, radilo se samo o njenom hiru, oni nista pogresno nisu uradili.
Dok majstora, i kad mu se da gotovina i pored svih dogovora, ljudi ocigledno ne mogu posle da nahvataju da im zavrsi posao.
Neko je pitao zasto to trpimo...zato sto uzima pare unapred i posle toga sve zavisi od njegove dobre volje.
Moj konkretno je imao kombi za selidbe...i svaka selidba koja bi mu se ponudila, imala je prednost u odnosu na moje plakare. Jer taj dan ce zaraditi na transportu, a plakari neka cekaju, jer pare su kod njega, nema nazad.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Iskreno ne znam na šta se onda kači ako nije šina, ali da ne ulazimo u dubinu, nije to ni bitno sad. :) Ja nisam to spomenuo kao nešto protiv vaše majke, nego kada ste već spomenuli da se nadovežem koji je benefit kačenja na šinu.

Naravno, slažem se sa vama da prioritet treba da bude kupac, i njegova potreba. A isto tako sam stava da je danas svako majstor. :) Ista je situacija kao i sa svim strukama, evo mi smo se ovde okupili oko automobila, i opet razna su iskustva i stavovi o određenim majstorima koji rade.
Bianca
Reactions:

Post od Bianca »

Ok..mozda se ta kukica zove sina, ne znam...ali svakako smo se razumeli.
Prijatan dan i srecan rad vam zelim :)
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Imaju šine sa zakackama i stvarno odvaja element od zida .
Druga varijanta je klasicno srafljenje.

Ovo sto Momcilo spominje da ljudi skidaju elemente kad kreče sa tih šina nema nikakve veze sa stvarnoscu niti ih skidaju niti mogu jer se elementi svakako medjusobom bocno povezuju srafljenjem a i da vidim ko ce skidati element sa aspiratorom da bi krecio.
Da ne spominjem gornje elemente koji se prave do plafona najcesce ,pa ko bi to skidao!

Šina ima prednost na gipsanim zidovima (lakse se ucvrsti jer pruza mogucnost da se stavi više šrafova) druge prednosti nema.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ja ću recimo morati sam da je skinem taj gornji deo sa sve aspiratorom i da namestim kako treba jer dva majstora (isto preporuka, u principu su ok) - a oba su veća od mene su uspela da nameste kako treba tj. da skinu gornji element, zamene vrata i aspirator, dodaju deo do plafona i na kraju da ga učvrste kako treba jer sad gornji element stoji nakrivo. Čitavih 12 godina je to stajalo kako treba pa eto i majstori po struci, višedecenijskom iskustvu i šta sve ne (jbt ko da su za NASU radili) useru ovakvu sitnicu...
More motkom to treba a plaćeniji su triput nego doktori
Boringly average, but also perfect for school run mums
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kosovic napisao: 23 Dec 2020, 15:38 dobijam odgovor "E ne mogu u subotu, radim.".
?? Gde radi, negde zaposlen u drugoj firmi pa radi u fušu, znači nije majstor profesionalac nego onako dopunski se bavi ili o čemu se radi?
Kosovic
Reactions:
Pridružio se: 05 Dec 2017, 22:14

Post od Kosovic »

Imao je stolarsku firmu pa zatvorio i počeo da radi kod tog nekog čoveka u gradu, održava neki pogon. Pored toga, nastavio je da pravi nameštaj. Sve u svemu, od obećanih "mesec dana u najgorem slučaju" oteglo se na 2.5 meseca.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Pa nema svoju firmu, ne zavisi od toga što je tebi radio dopunski....jasnije sve.

Profesionalci se i razlikuju od fuš majstora baš u tom odnosu prema kupcu i što su im klijenti jedini izvor prihoda.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od shandu90 »

Taj je zato i zatvorio, samo nece to shvatiti dok je ziv.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ljubitelj napisao: 24 Dec 2020, 17:53 Pa nema svoju firmu, ne zavisi od toga što je tebi radio dopunski....jasnije sve.

Profesionalci se i razlikuju od fuš majstora baš u tom odnosu prema kupcu i što su im klijenti jedini izvor prihoda.
U vreme kad se gradi gde i ko stigne, vrlo su opali kriterijumi za ugovaranje i ostvarivanje tih prihoda.
Cenu plaća isključivo mušterija, kod stolara se baš primeti razlika.
To mi je baš zapalo za oko, sa 5-6 različitih stolarskih ekipa, podizvođača.
Ili se kasnilo sa rokovima izrade a pogovoto montaže ili su u naknadnim ponudama odvaljivali s cenama.
Boringly average, but also perfect for school run mums
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Moguće, ovo što sam pisao je uopšteno pravilo, važilo i pre 30 godina za tzv. majstore u fušu i njihov odnos može mi se.
Nedavno sam upoznao jednu ekipu stolara iz NS, baš vredni ljudi, odradili posao i koliko vidim naručilac posla je zadovoljan a inače je baš zahtevan za bilo koji posao. Primećuje i najsitnije detalje.

Stolari su sve, ključ u ruke radili a arhitektica je isprojektovala.
Dolazili iz NS svakog dana, dvojica.
Cenim da je obim posla vrednosti reda 10.000 evra minimum. Opremanje jedno oveće kuće komplet.
Preko preporuke nadjeni.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Za oveću kuću je 10.000 ništa danas za dobre majstore. U Bgd je 50m2 stan - ormani u spavaćoj i kuhinja od boljih materijala (kvarc i slično), plakari u ulaznom delu i nešto malo u kupatilu reda veličine 5-7k.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Imao sam važnija posla od gledanja šta drugi rade, nemam pojma kolika je vrednost ali posla je bilo baš dosta kao i materijala, Pošto je sve u kući lux i najskuplje pretpostavljam da je i kod stolara slična pogodba. Višestruko veća kvadratura od ove koje si naveo.
Samo kažem da ima i normalnih majstora da se upoznaju i nadju. Kako stolara tako i drugih.
Ali i pedantnost rada, tačnost dogovora i veštine izrade nečega treba da se plate, cene se normalizuju polako već neko vreme po mom mišljenju i onoga što vidim kada srećem majstore.
Odgovori