Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Munja666
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2016, 02:31

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od Munja666 »

Kako vam se čini ovaj QQ ima opasnu opremu i prilično "malu" kilometražu?
Ne znam samo kakva su ova kožna sedišta za održavanje i da li je kuvanje leti, a zimi smzavanje u njima, mada bi grejeači sedišta trebalo da tu pomognu.

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... ds-profile
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Odličan je, ali piše da je prodat.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

meni se bas svidjaju ove verzije QQ-a, skoro jedan lik uzeo belog tj neka perla bela bas mu dobro stoji.

Sto se tice koze jbg leti zna da bude malo zeznuto kad udjes u auto koji je stajao na suncu ali nije nesto strasno ako nisi u sorcu, zimi grejaci mnogo znace...odrzavanje po meni mnogo bolje nego na klasicnim stofanim sedistima, nema flekanja i prljanja kao kod stofanih i nekog detaljnijeg usisavanja, kozna samo prebrises povremeno i jednom godisnje namazes nekom kremom
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Munja666 napisao:Kako vam se čini ovaj QQ ima opasnu opremu i prilično "malu" kilometražu?
Ne znam samo kakva su ova kožna sedišta za održavanje i da li je kuvanje leti, a zimi smzavanje u njima, mada bi grejeači sedišta trebalo da tu pomognu.

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... ds-profile
Leti je dovoljno staviti zaštitu na šoferku ili bilo kakvu presvlaku na sedište da ne udara sunce direkt u njih. Zimi nema da brineš i na QQ sam imao i na BMWu imam kožna sedišta, grejači greju skoro pa istog momenta, kad ugreju zaboraviš na grejanje preko ventilacije:)

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Munja666
Reactions:

Post od Munja666 »

Znači grejači sedišta završavaju zimi posao. Kapiram da je dovoljno da se uključe grejači pre početka vožnje dok auto radi u leru i da sedišta budu topla i pri niskim temperaturama. Elem primetio sam da su kožna sedišta mnogo očuvanija nego ona od tekstila pogotovo na bočnim delovima sedišta tzv. bubrezima gde su tekstilna sedišta gotovo svaka oštećena. Ne znam kakva su ona plišana/velurska iliti kako ij zovu kombinovana koža?
Recimo ovako nešto: https://www.polovniautomobili.com/auto- ... s-profile

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mislim da moras da sedis na sedistima da bi se grejac aktivirao. Jeste koza malo neprijatnija u ekstremnim vremenskim uslovima al u svakom drugom pogledu je superiornija.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

meni se kombinovana kozna sedista mnogo vise svidjaju, ona su mi prava stvar i sto se tice izgleda i prakticnosti
Munja666
Reactions:

Post od Munja666 »

Pod kombinovanim kožnim sedištima misliš na varijantu koža na "bubrezima", leđima i naslonima za glavu, a tekstil na sedalnom delu. Ako mislimo na isto slažem se možda je to i najbolja varijanta ili cak i kombinacija velur na sedalnom delu, a koža na bubrezima mi je možda i najlepša... Elem primetio sam da mahom većina QQ primeraka koja ima kožu ide i sa panorama krovom. Kakva su iskustva sa panorama krovom? Lično kod polovnog auta ne volim ništa što pre ili kasnije može samo da napravi dodatne troškove tipa da neki kamenčić u vožnji razbije isti, a zamena da košta Boga oca, ili da posle nekog vremena tu krene da ulazi vlaga ili slično.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Koža pliš kombinacija je udobna i leti i zimi, iz mnogo godina iskustva sa isitma.
Grejanje sedišta i naslona radi i kada daš prvi kontakt dok je isključen motor, naravno i posle kada upališ motora (na leru ili u vožnji svejedno).
Barem je tako na fabričkim grejačima na autima koje sam imao.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Grejanje sedišta uz ugašen motor mi deluje jako rizično po akumulator. Nikada nisam pokušao da ih koristim na taj način, a inače su odlična stvar zimi i greju jako brzo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mislio sam ne rade dok neko ne sedi na sedistu, tj. nisam siguran da je moguce upaliti auto i grejace na hladnom i onda 10 min kasnije sesti na topla sedista. Moguce da sediste mora malo da ulegne da bi se ugrejalo.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Dare4x4 napisao: 27 Dec 2020, 21:38 Grejanje sedišta uz ugašen motor mi deluje jako rizično po akumulator. Nikada nisam pokušao da ih koristim na taj način, a inače su odlična stvar zimi i greju jako brzo.
ja sam uspeo da ispraznim akumulator na astri H dizel 150 KS kojoj sam upalio grejanje sedišta pre nego što sam dao kontakt...
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Grejanje sedišta je 20+20W, to je ukupno 3,5A. Kao 2 stop sijalice ili 4 žmigavca da rade.
15 min rada je nepunih 1Ah što je zanemerivo opterećenje prosečnog akumulatora.
Preko 20 godina koristim grejanje sedišta na sve moguće načine, pa i taj da uključim grejanje i pre startovanja motora i nikad se nije ispraznio aku niti bilo kakav problem.

Da, grejanje sedišta funkcioniše i kada niko ne sedi, tako je barem rešeno na klasik Volvoima koji imaju termostat za automatiku rada. Za mesto šofera.
Za suvozača je potrebno da neko sedi.

Ovi njihovi noviji sa kompjuterom sedišta ne znam, nadam se da nisu pogoršali sistem rada kao što su pokvarili pouzdanost.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Grejanje sedišta je 20+20W, to je ukupno 3,5A. Kao 2 stop sijalice ili 4 žmigavca da rade.
15 min rada je nepunih 1Ah što je zanemerivo opterećenje prosečnog akumulatora.
Preko 20 godina koristim grejanje sedišta na sve moguće načine, pa i taj da uključim grejanje i pre startovanja motora i nikad se nije ispraznio aku niti bilo kakav problem.

Da, grejanje sedišta funkcioniše i kada niko ne sedi, tako je barem rešeno na klasik Volvoima koji imaju termostat za automatiku rada. Za mesto šofera.
Na isti način kao radio na prvom položaju kontakt brave, može da se sluša (uz grejanje sedišta) dok se čeka a motor ne radi.

Za suvozača je potrebno da neko sedi.

Ovi njihovi noviji sa kompjuterom sedišta ne znam, nadam se da nisu pogoršali sistem rada kao što su pokvarili pouzdanost.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Munja666 napisao: 27 Dec 2020, 19:00 Pod kombinovanim kožnim sedištima misliš na varijantu koža na "bubrezima", leđima i naslonima za glavu, a tekstil na sedalnom delu.
pa samo ta kombinacija i postoji, nisam video da ima koza na sedalnom i ledjnom delu a tekstil na bubrezima a i to bi bilo bas bez veze

@ljubitelj
dal ima nesto da ne poredis sa volvoima starim 30 godina? :D
Odgovori