Ne brže od života!
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Ne brže od života!
Izem ti državu, kad posle ovoga ne možeš da legneš na sirenu minut ili dva 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Lako je pametovati po snimku, al mi deluje kao da je mogoa i malo ranije da koči
Vidi se i u situaciji pre ove da ne želi da koči do samog kraja. Nije mu to dobra rabota.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Izgleda da ce ova godina biti najbolja sto se tice bezbednosti saobracaja. Do 27. decembra nastradalo je 481 ljudi, i dogodilo se 12.7% manje saobracajnih nezgoda nego 2019. To nas stavlja na ~6.9 nastradalih na 100.000 stanovnika, sto je skoro EU prosek.
Ali za 9-10 meseci, pošto nije cele godine bilo korišćenja vozila za mnoge, usudio bih se većina ima manju kilometražu ove godine u odnosu na prošle.
A i ljudi su bili oprezniji usled svega, manje se bahatili, mada sada ponovo vidjam stare šablone agresivne vožnje sve češće i češće a nešto nisam primećivao april-maj-juni-juli period.
No svakako rezultat je dobar i daje nadu da idemo u pravom smeru kao kontinuirani proces sve bolje bezbednosti.
A i ljudi su bili oprezniji usled svega, manje se bahatili, mada sada ponovo vidjam stare šablone agresivne vožnje sve češće i češće a nešto nisam primećivao april-maj-juni-juli period.
No svakako rezultat je dobar i daje nadu da idemo u pravom smeru kao kontinuirani proces sve bolje bezbednosti.
- Grujic
- Moderator
Ma ova godina je po tom pitanju totalno nereprezentativna.
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
- H4wkeye
Jeste ova godina unikatna ali trend smanjenja je definitivno prisutan vec nekoliko godina. Sa varijacijama gore dole, sto nije neocekivano.
Tome doprinose mnogi faktori. Novija vozila, ulaganje u bezbednost na lokalnim nivoima, vece angazovanje policije, kamere koje automatski snimaju, upotreba novih tehnologija/opreme od strane SP itd.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Tome doprinose mnogi faktori. Novija vozila, ulaganje u bezbednost na lokalnim nivoima, vece angazovanje policije, kamere koje automatski snimaju, upotreba novih tehnologija/opreme od strane SP itd.
- Grujic
- Moderator
Ma ova godina nema veze sa trendom
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
12.7% saobraćajki manje.
Pre nekih mesec dana, bila je vest kako je u Srbiji potrošeno nešto preko 10% goriva manje, možda baš 12%, u odnosu na lane. Znam da mi je bilo čudno, jer sam očekivao veći pad.
Dakle, tu smo negde.
T-T
Pre nekih mesec dana, bila je vest kako je u Srbiji potrošeno nešto preko 10% goriva manje, možda baš 12%, u odnosu na lane. Znam da mi je bilo čudno, jer sam očekivao veći pad.
Dakle, tu smo negde.
T-T
- H4wkeye
Nisam mislio na ovu godinu. Nego na prethodnih 4-5.Grujic napisao: 30 Dec 2020, 19:11 Ma ova godina nema veze sa trendom
Ovde kod mene angažman policije se svodi na radarisanje na izlazu iz naseljenog mesta, gde su samo stovarišta i nema pešaka. Cilj: samo i isključivo kažnjavanje. Ni na koji način ne doprinose bezbednosti na tom mestu. U zoni škole su samo prvog septembra. Parkira ko gde hoće. Neosvetljeni traktoristi svuda. Bukvalno ne smeš preko 50km/h kroz krivinu jer gde kome pukne guma, tu otkači prikolicu sa drvima, bez ikakvog obeležja. O ulaganju u lokalne puteve suvišno je i pričati. Komunalci neće ni rastinje da iseku, a travu su kosili jesenas kad je već sama polegla... Svako ko ore njivu, okreće traktor na putu i pogodi da li posle počisti blato sa kolovoza.H4wkeye napisao: 30 Dec 2020, 19:09
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ne secam te se ovakvog. Da se nisi u medjuvremenu uclanio u partiju?H4wkeye napisao: 30 Dec 2020, 19:09 Jeste ova godina unikatna ali trend smanjenja je definitivno prisutan vec nekoliko godina. Sa varijacijama gore dole, sto nije neocekivano.

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja nikad gore vozace nisam video nego u poslednje vreme. Po gradovima je katastrofa, tome doprinosi i masa zena za volanom koja stvarno (i bez uvrede) nema kapacitet da shvati sta je voznja auta.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- H4wkeye
O ne. Politika me ne zanima. Da se razumemo, ima jos tu mnogo cega na cemu treba da se radi.Ogi napisao:Ne secam te se ovakvog. Da se nisi u medjuvremenu uclanio u partiju?H4wkeye napisao: 30 Dec 2020, 19:09 Jeste ova godina unikatna ali trend smanjenja je definitivno prisutan vec nekoliko godina. Sa varijacijama gore dole, sto nije neocekivano.
@Dare4x4 Ima i ovoga sto si napisao. Trentuno je jedan od problema sto na godisnjem nivou sve lokalne samouprave moraju da ulazu odredjen procenat sredstava od kazni itd u bezbednost saobracaja. Medjutim u stvarnosti bar pola ne ulaze dovoljno ili uopste. Onda dolazi do ovoga sto si napisao. (Krs putevi, itd)
@shandu90 Mozda je zbog NG? Uvek, svake godine nekoliko dana pred NG je sveopsti haos. Bar ovde. Cukanja i udesa u tih 4-5 dana kao za par nedelja prosek.
Ja znam po sebi i po Smederevu. Ranije sam prelazio preko 2000 km mesecno, sad mozda deseti deo, izgubila se rutina.
Drugo, za vreme karantina osilila se decurlija, pa staje na ulici da bi se ispricala, parkira se gde hoce. U SD je izgleda u poslednje vreme i smanjen broj policajaca, pa je tesko sve ispratiti, ali je sramota da u vecini gradova ljudi ostavljaju auto na ulici ispred patrole, jer znaju da ih nece dirati, jer oni imaju druga zaduzenja.
Tako da se slazem da ne vidim policija ovde ima neku preventivnu ulogu. Ne kazem da su sami policajci krivi, vec sistem koji ih angazuje na takav nacin.
Ubacene su kamere za brzinu na vise mesta, ali ne vidim da to povecava bezbednost, izuzev u zoni od 50 m oko tih kamera.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Drugo, za vreme karantina osilila se decurlija, pa staje na ulici da bi se ispricala, parkira se gde hoce. U SD je izgleda u poslednje vreme i smanjen broj policajaca, pa je tesko sve ispratiti, ali je sramota da u vecini gradova ljudi ostavljaju auto na ulici ispred patrole, jer znaju da ih nece dirati, jer oni imaju druga zaduzenja.
Tako da se slazem da ne vidim policija ovde ima neku preventivnu ulogu. Ne kazem da su sami policajci krivi, vec sistem koji ih angazuje na takav nacin.
Ubacene su kamere za brzinu na vise mesta, ali ne vidim da to povecava bezbednost, izuzev u zoni od 50 m oko tih kamera.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока