Sa druge strane, ja sam prošle godine rezervisao hotel sa parkinga Tempa, u ponedeljak uveče, a ujutro smo seli u auto i otišli. Uvek ima nečega, a nemam velikih ograničenja, uključujući decu

T-T
Ja sam do sada proveo ove godine 113 dana u Grckoj - 24 pre korone i 89 za vreme korone, ušao sam dok je moglo i kada sam svima, pa i ovde, govorio da menjaju planove i prilagode se tome da su nam otvorili granicu u jeku mozda najveceg talasa ove godine u Srbiji i da je nerealno da potraje duže od par nedelja. Žena koja zbog EU pasoša može da putuje tamo i nazad, do sada je isto na nekih 110-120 dana ali se ona od 17.oktobra kada smo zajedno ponovo ušli nije vraćala u Srbiju i kako stoje stvari neće nazad pre 18.12. Znaci zabošće nekih 150 dana, radi odatle, može i da trajno ostane. Ja nisam tamo samo zbog jebenog Šengen ograničenja boravka na 90 dana, to će nam biti prva stvar kojom se bavimo u 2021 tako da to rešavam do leta iduće godine, da mogu da idem kad mi se ide.grujicd napisao: 30 Okt 2020, 14:15 Ove godine je bio čist minus da imaš nekretninu u Grčkoj ili Crnoj Gori, za nas iz Srbije, ali zato čist plus da imaš vikendicu negde ovde.
Ali ima i toga da višak materijalnih stvari može da te optereti u životu, ja bi to samo primenio na stvari koje gomilaš a ne koristiš koliko treba. A ako uspeš da provedeš nekoliko meseci na grčkom ostrvu, to baš i nije tako loša stvar![]()
Ne, ne ulazim kako hoću i ne bih nikome pravio zazubice da ulazim. Nemam boravak u Grčkoj niti u EU. Letos sam ušao kada se moglo ući krajem juna, kasnije sam ušao sredinom oktobra još jednom u pratnji žene koja ima EU pasoš pa prolazim po pravu na spajanje porodice. Ovo pišem iz Beograda, mogu da uđem u Grčku sa ženom po prethodnom osnovu ali ni ona ni ja ne možemo trenutno na trajekt za ostrvo ako nemamo papir o "esencijalnom putovanju", tj biznisu, porodici ili medicinskim potrebama tamo. Za ostatak Grčke u lokdaunu me zabole (a i bez njega). Strpljiv spašen, trenutno je taj fazon ovde. Čekam vakcinu, ima indicija da će na ostrvo stići u februaru 2021. pa ako se ispostavi kao tačno, potrudiću se da budem tamo, skinem gaće i naguzim se.Ogi napisao: 31 Dec 2020, 19:35 A ti? Da li zbog imovine dole ulazis kako hoces? Kako god, nije lepo da nam pises ovako nesto kao za inat, posebno nama kojima je odlazak u Grcku predstavljao jedan jako vazan deo zivota o kome se godinu dana razmisljalo, kovali su se planovi itd. A toga vise nece biti. Znam i bez tebe da cu Grcku pamtiti samo na slikama (koje ne smem ni da pogledam jer mi se place).