Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Grčka

Post od pedja »

Sigurno je da su za svaku vakcinu ovoliko drvili kroz istoriju, ili tada nije bilo interneta i raznih pametnjakovića.

Razne boleštine su potamanile ko zna koliko ljudi, a sada je kraj sveta?

T-T

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

OMP napisao: 01 Jan 2021, 19:42
gazza napisao: 01 Jan 2021, 16:08 Necemo više biti tako veliki rezervoar prenosenja zaraze kao u one 3 nedelje juna i jula prosle godine, kada su nasi kovidioti napravili sranje takvih razmera da su nas izbacili na duže vreme.
zar se nije pokazalo da im nismo mi napšravili sranje s koronom vec ostatak turista iz drugih zemalja?
ostao sam dužan detaljniji odgovor.

oko 20. avgusta je u ekatemeriniju izašao članak sa podacimo o broju importovanih slučajeva u grčkoj otkako su otvorili granice za turiste, od 15. juna u ponoć.

ta lista je izgledala ovako

1. bugarska 86
2. rumunija 85
3. srbija 81

šta je ovde problem po nas? pa to što su među našim turistima ovih 81 slučajeva otkrili za 3 nedelje koliko je bila otvorena granica, dok su rumuni i bugari svoj skor napravili za svih 60 dana. što znači da bi imali katastrofalan skor po njih da nas nisu eliminisali 8.jula. plus što je testirana samo frakcija turista na granici, žena i ja smo ušli 24. juna bez testa.

možda bi nas istrpeli duže ali je dodatni problem bilo užasno ponašanje naših zaraženih kojima je naređen karantin ali su se ponašali po principu "štakojikuraconimenitu", razmileli su se po plažama i policija ih nije nalazila na prijavljenim adresama. vrhunac je bio onaj autobus naših turista na eviji gde se ispostavilo da su dve trećine kovidaši, policija ih je sve zatekla na plaži jer kao nemaju simptome pa su na kraju morali da donesu jedinu pravilnu odluku - da ih deportuju nazad. a zatečeni turisti na granici u trenutku zabrane ulaska su zablokirali promahonas dok ih ne puste, to se sigurno grcima nije dopalo na duže staze, posledice toga su još uvek tu.

na sve ovo treba dodati da je ambasada grčke u beogradu pomno pratila stanje ovde, kada su shvatili da ih dačić i ljajić lažu i mažu, lako su iz nezavisnih izvora saznali procenu stvarih razmena tog letnjeg udara korone ovde. koji ćemo im takvi tamo?

rumuni i bugari su sigurno imalo više pozitivnih slučajeva u grčkoj nego što je otkriveno, sam znam za nekoliko slučajeva bugara koji su na ostrvu dobili temperaturu, usrali se, seli u kola, vratili se u sofiju i na testu bili pozitivni.

ja sam očekivao da će nakon nekog vremena grci nama dozvoliti ulaz sa PCR testom i strogo za individualne turiste ali tu ima više problema, svi su u našem dvorištu. naša država je nastavila da laže broj zaraženih tokom cele letnje sezone, o mrtvima da ne govorim. dalje, pouzdanost naših PCR testova je sve vreme upitna jer preovlađuju kineski iz donacija, a i bez toga, mogućnost lažiranja i falsifikata je ovde ogromna jer ne postoji nikakva sankcija.

ukratko, mi smo se pokazali kao neodgovorna banana država sa čijim građanima ne treba imati posla, dok se ne dovedu u red.

za ovo leto očekujem jednostavan protokol, vakcina + PCR test uz pismenu obavezu trenutnog napuštanja grčke u slučaju zaražavanja. mislim da će biti isto i za rumune i bugare.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Znam da je to sticaj cudnih okolnosti, tj nasi su lagali zbog svima znanih razloga o letnjem talasu, pa se zaraza jako prosirila.

Inace ne verujem da su Rumuni u Bugari nesto odgovorniji. Evo pre nedelju dana su Englezi masavno pobegli iz Svice i karantina i zapalili u Francusku, sa svojim novim sojem.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Opet se vracamo skoro 6 meseci unazad. Procenat srpskih porodica koje su testirane je mnogo veci, jer ako se dobro secam, nama je to bila obaveza. Ne secam se kad i da li su uveli Rumunima i Bugarima, tako da je vecina ovih testirana u samoj Grckoj, kad su im se razvili simptomi. Koliko njih je proslo bez simptoma ili su se vratili odmah kuci kad je pocelo da im bude lose.
Takodje, Rumunija je imala ogroman procenat zarazenih ljudi u zemlji prethodna 4-5 meseca, mi smo ih stigli tek u novembru, tako da nije moguce da smo ih mi sami unistili, u suprotnom bi zaraze bilo samo u mestima gde su bili srpski turisti.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Bax napisao: 01 Jan 2021, 21:38 Znam da je to sticaj cudnih okolnosti, tj nasi su lagali zbog svima znanih razloga o letnjem talasu, pa se zaraza jako prosirila.

Inace ne verujem da su Rumuni u Bugari nesto odgovorniji. Evo pre nedelju dana su Englezi masavno pobegli iz Svice i karantina i zapalili u Francusku, sa svojim novim sojem.
englezi nisu EU, isti su ko mi :loool:
lami
Reactions:

Post od lami »

Evo tih podataka
According to the data, during the July 1-September 6 period, the largest number of positive coronavirus infections were in found in travelers entering Greece from Albania (132), Bulgaria (102), Romania (89), Serbia (80) and France (54).
Samo nigde ne kazu od tih brojki koliko ih je uhvaceno na granici.
Znaci ukupno je u zemlju uslo 3.5 miliona, od toga je su Srbi koji su morali da budu testirani na granici imali samo 80 pozitivnih, nema sanse da smo mi tu bilo sta odgovorni, ali mislim da im se nije isplatila ta matematika.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

gazza napisao: 01 Jan 2021, 21:01 ja sam očekivao da će nakon nekog vremena grci nama dozvoliti ulaz sa PCR testom i strogo za individualne turiste ali tu ima više problema, svi su u našem dvorištu. naša država je nastavila da laže broj zaraženih tokom cele letnje sezone, o mrtvima da ne govorim. dalje, pouzdanost naših PCR testova je sve vreme upitna jer preovlađuju kineski iz donacija, a i bez toga, mogućnost lažiranja i falsifikata je ovde ogromna jer ne postoji nikakva sankcija.

ukratko, mi smo se pokazali kao neodgovorna banana država sa čijim građanima ne treba imati posla, dok se ne dovedu u red.

za ovo leto očekujem jednostavan protokol, vakcina + PCR test uz pismenu obavezu trenutnog napuštanja grčke u slučaju zaražavanja. mislim da će biti isto i za rumune i bugare.
Evo ponavljam pitanje, na osnovu čega (a prema boldovanom delu teksta) očekuješ da nas puste 2021?
Nismo EU, ćao.

EU uvede vakcinalne sertifikate, pasoše, šta god. Mi nismo EU. Ćao.

Voleo bih da ne budem u pravu, jedva čekam da odemo ponovo u GR, ali ne vidim kako će nas EU uzeti u svoj sistem vakcinacije.
Kao što je PCR "kineski" i vakcine su nam "kineske" i "ruske".
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Samo bolesnik moze da se vakconise ovom "vakcinom" da bi isao u Grcku. Pa i premijerka je lazirala, kao i ono drugo dvoje, ima snimak. Moras i zenu da vakcinises, verovatno i za decu ima neka varijanta. Mnogo ljudi iz objektivnih razloga ne mogu da se vakconisu, i da hoce.

Drugo, do leta nece ni moci da se vakcinise ko hoce jer cemo dobiti smesnu kolicinu koju ce primati oni koju moraju.

Sta znaci vakcina + PCR, to mi nije jasno? Nece biti dovoljna ni vakcina?

Bilo kako bilo, putovanja su zavrsena za veliku vecinu naroda. Vreme iz 2019 i pre se NIKADA nece vratiti.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Kakav pesimista

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Će dizginemo svi u vodu

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Lami, svi stranci iz rizičnih balkanskih zemalja su testirani na ulazu u Grčku. Nakon zatvaranja granice za Srbe i uvođenja obaveznog PCR testa ne starijeg od 48 sati, Grci su na Promahonasu kao i na Venezelosu testirali SVE koji su prilikom popunjavanja PLF koji je bio obavezan za ulaz u Grčku kao zemlju porekla ili boravka naveli zemlje koje su ti na listi, sem Francuske. Njih su random testirali. Nemoj da se ljutiš ali ne poznaješ to o čemu pišeš i izvodiš zaključke, informiši se prvo.

I da, Grci nemaju dileme da ulaz turista nije bio glavni vektor širenja zaraze, ali nije bio zanemariv faktor.

Heinz napisao: 01 Jan 2021, 22:17
gazza napisao: 01 Jan 2021, 21:01 ja sam očekivao da će nakon nekog vremena grci nama dozvoliti ulaz sa PCR testom i strogo za individualne turiste ali tu ima više problema, svi su u našem dvorištu. naša država je nastavila da laže broj zaraženih tokom cele letnje sezone, o mrtvima da ne govorim. dalje, pouzdanost naših PCR testova je sve vreme upitna jer preovlađuju kineski iz donacija, a i bez toga, mogućnost lažiranja i falsifikata je ovde ogromna jer ne postoji nikakva sankcija.

Evo ponavljam pitanje, na osnovu čega (a prema boldovanom delu teksta) očekuješ da nas puste 2021?
Nismo EU, ćao.

EU uvede vakcinalne sertifikate, pasoše, šta god. Mi nismo EU. Ćao.

Voleo bih da ne budem u pravu, jedva čekam da odemo ponovo u GR, ali ne vidim kako će nas EU uzeti u svoj sistem vakcinacije.
Kao što je PCR "kineski" i vakcine su nam "kineske" i "ruske".
Očekujem zato što sam optimista i želim da se naši turisti vrate u Grčku ali u jednom odgovornijem izdanju koje jedino država može da obezbedi.

Ako Srbija bude primenjivala evropski protokol u vakcinaciji uključujući isključivo vakcine sertifikovane za upotrebu u EU, ne vidim zašto nas ne bi pustili. PCR protokol ostaje problem ali svakako će biti obavezno testiranje naših turista na granici, s tim da ne bi isključio da nam to naplate.

Grčka svakako dogledno vreme neće više biti zemlja masovnog turizma za Srbe, oko toga nemam dvojbe.
Poslednja izmena od gazza u 01 Jan 2021, 22:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Generalno jesam mada bih vise rekao realista. To sto cu ja da kazem sto puta nesto pozitivno, to bukvalno nista ne znaci, oduvek me je to nerviralo iskreno. :) Kao misli pozitivno, zeli nesto dovoljno jako i desice se, sve se vraca u zivotu i tako neka sranja... u bajkama. Iz iskustva znam.
lami
Reactions:

Post od lami »

Gazza, secam se otprilike sta je bilo, a imajuci u vidu da nam se stavovi poprilicno razlikuju i za migrante i da to sto stavljas kao cinjenice, meni ne odogovara stvarnosti, nema svrhe da se ubedjujemo, samo sam hteo da istaknem da nam nisu sad zbog Dacica zabranili ulaz, vec zbog neceg drugog, sta tacno, ne znam, ali pitanje je da li im se to isplati.
Meni je velika glupost da ti uopste dozvolis ljudima da ti putuju autobusom 10 i vise sati, autobusi koji nemaju prozore, vec samo klima. Pa ako je bilo dvoje zarazenih, mogu haos da naprave.
Ima tema na ovom i drugom forumu oko ulaska u zemlju i znam da je bilo da kad su nas pustili na misice da je receno u tom periodu da smo mi znatno vise testirani u odnosu na EU gradjane, ali iskreno ne bih da pretrazujem toliku temu.

tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Ogi napisao:Samo bolesnik moze da se vakconise ovom "vakcinom" da bi isao u Grcku. Pa i premijerka je lazirala, kao i ono drugo dvoje, ima snimak. Moras i zenu da vakcinises, verovatno i za decu ima neka varijanta. Mnogo ljudi iz objektivnih razloga ne mogu da se vakconisu, i da hoce.

Drugo, do leta nece ni moci da se vakcinise ko hoce jer cemo dobiti smesnu kolicinu koju ce primati oni koju moraju.

Sta znaci vakcina + PCR, to mi nije jasno? Nece biti dovoljna ni vakcina?

Bilo kako bilo, putovanja su zavrsena za veliku vecinu naroda. Vreme iz 2019 i pre se NIKADA nece vratiti.
A kako bi ti nazvao onoga ko hoce da sevakcinise svakako? Bez obzira da li treba za put ili ne? Slika

Meni je grcka definitivno zemlja sa najlepsim plazama, nemaju konkurenciju u evropi.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Jbe mi se za Grcku, iako mi je bila destinacija poslednjih 10ak godina. Kao i ove godine, iako sam cekao iskreno da nam otvore granicu na kraju smo zapalili za Istru posle 31godine.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Odgovori