carov2 napisao:
Ostale su neke stvari koje moraju hitno da se reše: 4 metra bakarnih cevi iz instalacije su izvan, uz kuću, moraju da se izoluju i da se pokriju sa nekom kutijom....bure mi se samo prazni kada TP stane sa radom, neverovatno, ali voda nastavi svoj put i prodje kroz TP i završi u drugi bunar. (Po sistemu izvlačenja alkohola iz bureta ili goriva iz rezervoara)...pumpa koja šalje vodu u TP je prejaka i treba neki protokomer kako bi se protok doveo u neku normalu...hoću da punim bure iz oba bunara, iz jednog mi nije dovoljno itd.
Konačno sutra završavam skoro sve stvari koje se tiču ovog sistema.
Danas sam montirao elektromagnetni ventil koji mi baš dosta znači, jer sam bez njega iz "bureta" gubio skoro 2000l za jedno 11 sati. Razliku već sada, posle par sati, vidim.
Pre par dana sam počeo da bure punim iz još jednog bunara, jer jedan nije bio dovoljan, a sutra ću toj pumpi dodati automatiku, tako da se sama pali/gasi.
Konačno mislim da će sistem dobro da radi, a ovih dana je bilo "od sjaja do očaja".
Mnogo sam mu vremena, para i živaca posvetio, a nekako sam za taj novac trebao da uživam, a ne da strepim toliko dugo.
Nije išlo glatko, pumpa je ostajala bez vode, gasila se jer se voda iz bunara mutila (kada su bile poplave) i filter je zaustavljao protok, nije mogla kuća da se ugreje kako valja jer nije bilo dovoljno vode, odloženo mi je dugo čekano useljenje itd.
Nije bilo dana u januaru da sistem nije radio, bilo je prekida, ali je radio i kada je bilo -10 napolju par dana.
Vidi se u radu da je TP praktično svejedno kolika je temperatura napolju. Njoj je temperatura vode izmedju 12-14 stepeni gotovo uvek, tako da ona ne zna šta je hladno.
Podjednako isto(lako) diže temperaturu u sistemu.
Uglavnom, nisu bile grejane samo dve sobe, od oko 35 kvadrata...u kući je relativno malo trošena struja za druge stvari, tako da ću na kraju meseca imati neki uvid i neku projekciju koliko će me koštati grejanje.
Nadam se da ću sutra po prvi put prespavati u kući.
#BiTurboGrejanje#
#OdOčajaDoSjaja# i do jaja

Sent from my SM-G980F using Tapatalk