Peugeot 207 DPF filter, greška
-
- Pridružio se: 07 Jan 2021, 15:41
Peugeot 207 DPF filter, greška
Peugeot 207 2012 1.4 HDI
Jutros mi se upalila lampica DPF filtera i trougla na kontrolnoj tabli. Isto tako je pisalo ENGINE FAULT, zatim P FILTER ADD LEVEL LOW. Ispod se nalazi video sa gore navdenim problemom.
Jutros mi se upalila lampica DPF filtera i trougla na kontrolnoj tabli. Isto tako je pisalo ENGINE FAULT, zatim P FILTER ADD LEVEL LOW. Ispod se nalazi video sa gore navdenim problemom.
Re: Peugeot 207 DPF filter, greška
Verovatno treba aditiv da se dolije.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Nije nikakva greška - treba samo doliti aditiv za FAP filter. I teraš dalje
Koliko si prešao kilometara?
-
Presao sam 180000
-
Da li mogu sam da dopunim ili mora u servis
U principu možeš sam, ali je komplikovano i treba dijagnostika da se resetuje stanje aditiva.
Zato bolje da odradi u servisu.
Zato bolje da odradi u servisu.
-
Još koliko kilometara mogu da vozim bez dodavanja aditiva?
Ako ti se sad upalilo upozorenje, kažu da možeš DO 5000km
-
Hvala svima na odgovorima, bili su veoma korisni! Pozdrav
Proveri da li taj motor ima eolys, on se ne dopunjava, nego se menjaju kesice cele. Ako ima vlasnika HDI mogu tačno da napišu šta da radiš.
Ne mora cela kesa/rezervoar - može se dokupiti tečnost (aditiv) i onda se ulije u rezervoar i resetuje se nivo aditiva.
Edit: i svakom slučaju jednostavan posao za servis koji je upoznat sa PSA vozilima
Edit: i svakom slučaju jednostavan posao za servis koji je upoznat sa PSA vozilima
207ica bi trebalo da ima kesu koja stoji u plasticnom kucistu ispod auta kao i 308ica, neki automobili imaju kesu neki rezervoar, kod mene na c4 je rezervoarcic i na vidnom mestu tako da lako moze da se kontrolise nivo posto se nazire kroz posudu, kod nekih je posuda crna i nista se ne vidi
Dopunjava se i kesa i plasticna kantica. Bitno je nakon dopune:
1. OBAVEZNO proveriti rad pumpe aditiva
2. Ocitati parametre i zapusenost DPFa
3. Dijagnostikom upisati da je sipan aditiv
4. Sipati pun rezervoar goriva i ako nakon 100km nema vise te greske, odnosno ako je ne pojavi, sve je ok.
Pri svakom sipanju goriva, ubrizgava se mala kolicina aditiva, sto se manje i cesce sipa, vise se aditiva trosi, Dakle redje sipanje (najbolje uvek pun). 2L aditiva traju 120.000km. Mozes i litru, ali bolje dati 100e da se sipa 2L i miran si ihihaj.
1. OBAVEZNO proveriti rad pumpe aditiva
2. Ocitati parametre i zapusenost DPFa
3. Dijagnostikom upisati da je sipan aditiv
4. Sipati pun rezervoar goriva i ako nakon 100km nema vise te greske, odnosno ako je ne pojavi, sve je ok.
Pri svakom sipanju goriva, ubrizgava se mala kolicina aditiva, sto se manje i cesce sipa, vise se aditiva trosi, Dakle redje sipanje (najbolje uvek pun). 2L aditiva traju 120.000km. Mozes i litru, ali bolje dati 100e da se sipa 2L i miran si ihihaj.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ja sam jednom dopunio aditiv za 200k km koliko je C5ica kod mene - znači da baš traje (u FR dopunjen na oko 140k km, kod mene negde oko 280k km) ...