Do 4500, ne starije od 2010, kupljeno u Srbiji
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Do 4500, ne starije od 2010, kupljeno u Srbiji
Ne troši isto, moj Punto troši otprilike litar više plina nego benzina. Plus, sipa se i benzin za startovanje motora. I njega se potroši nešto, zavisno koliko startova imaš.
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Pretpostavka je majka svih zajeba.
Od tih 800 litara benzina potrošićeš 200 za hladan start + 1000 litara plina. Pa računaj.
Od tih 800 litara benzina potrošićeš 200 za hladan start + 1000 litara plina. Pa računaj.
Predlažem da prelistaš forum o plinu, pre nego što odustaneš od nekog modela koji ne podnosi plin.
auto koji si ti vozio ima jednostavan motor koncepcije iz 90ih godina pa je logicno bolje podnosio plin , savremeni motori ga ne podnose tako kao stari pa ocekuj i vise problema, naravno mora bas kvalitetan uredjaj i kvalitetan majstor, kompromisa nema ako hoces da sve bude kako treba, takodje racunaj malo jacu cenu za takav uredjaj sumnjam da za 400e moze da se ugradi plus atest.Blackeyed napisao: 12 Jan 2021, 12:48 otkud ti to? Na TNG-u sa prešao preko 250.000 km, ne vidim problem sa njim.
za tvoje potrebe plin je kao sto vec rekoh cisto bacanje para a ti dobro razmisli pre nego sto se upustis u tu pricu, bolje uzmi neki malolitrazni benzinac tipa punto 1.2 ili nesto slicno ili pak malolitrazni dizelas 1.3 ili 1.4, lepo ce te voziti a malo trositi
takodje mislim da je zabluda da sekvent trosi isto plin i benzin, potrosnja zavisi od mnogo faktora, podesavanja plina, samog motora automobila, gasnog uredjaja i na kraju voznje...vozio sam do skoro, par meseci, auto sa sekvent plinom, trosio mi je 9l benzina po gradu i 12l plina, potrosnju na otvorenom ne racunam jer je svakako mala razlika i na auto putu sam uglavnom vozio na benzin zbog samog motora jer je bolje
Poslednja izmena od OMP u 12 Jan 2021, 13:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Pritom covek rece ne pati od stereotipa i onda bam plin ili nista to je odluceno 

Hvala na svim savetima.
Punto je mali auto za moje potrebe, u prvom postu sam rekao da mi treba malo veći auto zbog porodice. Nemam problem ni sa dizelima ali mislim da ga ne mogu kupiti za ove pare a da nije prešao blizu 200.000km ili mislite da grešim? Opet treba da je bar malo veći auto, npr, Mazda 3 sedan mi je prelepa ali ne uklapa se u ova ograničenja.
Punto je mali auto za moje potrebe, u prvom postu sam rekao da mi treba malo veći auto zbog porodice. Nemam problem ni sa dizelima ali mislim da ga ne mogu kupiti za ove pare a da nije prešao blizu 200.000km ili mislite da grešim? Opet treba da je bar malo veći auto, npr, Mazda 3 sedan mi je prelepa ali ne uklapa se u ova ograničenja.
Svašta, stereotip npr. samo nemačka kola su kola i sl. Što se tiče plina, benzina i dizela nemam nikakve preferencija, u principu mi je sve jedno šta sipam u kola. Samo sam skeptičan da mogu naći polovnog dizelaša u okvirima koje sam postavio.ftj napisao: 12 Jan 2021, 13:43 Pritom covek rece ne pati od stereotipa i onda bam plin ili nista to je odluceno![]()
mislio sam grande punto ali nisam napisao
sto je problem km kod dizela ako je auto dobar i odrzavan a ima istorju koja moze da se proveri, glupo je vezivati se iskljucivo za km koja nista ne znaci
Poslednja izmena od OMP u 12 Jan 2021, 14:02, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
- Garaža: škoda octavia 1.9 tdi
Škoda octavia 1.6 75 kw ekstra za plin ali je ponuda trenutno slaba
Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka
Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka
Kia Ceed, karavan?
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
@blackeyed
imas stereotip u vezi goriva, cinjenica je da za 10,000 km godisnje najbolji izbor danas, kada sve uzmes u obzir, je benzinac bez plina. Ukoliko ti naleti neki benzinac sa plinom i da pritom znas da je to neki motor starije konstrukcije koji dobro podnosi plin, to je ok, a da ti sad ciljano juris benzinca u koji bi ugradio plin je besmisleno.
imas stereotip u vezi goriva, cinjenica je da za 10,000 km godisnje najbolji izbor danas, kada sve uzmes u obzir, je benzinac bez plina. Ukoliko ti naleti neki benzinac sa plinom i da pritom znas da je to neki motor starije konstrukcije koji dobro podnosi plin, to je ok, a da ti sad ciljano juris benzinca u koji bi ugradio plin je besmisleno.
Karavane ne volim, izbegao bi ih ako je ikako moguće.
Kako su se pokazali ovi 1.6 HDi motori u Ford Focus 1.6 HDI ?
dobar je 1.6 hdi, od 2010. se ugradjivala novija verzija sa 8 ventila ja vozim stariju sa 16v, dobar odnos snage i ekonomicnosti