Corona virus
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Corona virus
I sta su ti rekli, kakvi su ti nalazi?
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Nadovezujem se na ovaj post samo zbog priče o dijabetesu.Grujic napisao: 25 Jan 2021, 17:24 Secer skace od kortikosteroida koji se daju u terapiji korone, moze od toga da skace a i sama korona moze da ostavi diabetes za posledicu...
Otac mi je preležao koronu tako što je 4 sedmice bio u bolnici. III secmice mu "niotkuda" skočio šećer na 22. Od tada je pored ostalog bila uključena i insulinska terapija u bolnici. Po puštanju na kućno lečenje dobio je uput da se javi u savetovalište za dijabetičare, gde je dobio prepisanu insulinsku terapiju, savetovanje šta i kako oko ishrane kao i periodično merenje šećera u krvi.
Mesec dana po puštanju iz bolnice je sebi davao insulin, merio 4 puta dnevni šećer u tačnim vremenskim intervalima i beležio to sve u knjižicu.
Bilo je "nepovezaih dana" kada je jedan dan nivo šećera oko 10-11, pa naredni dan oko 5-6-7, pa opet tako. Vremenom se to nekako stabilizovalo na cifre oko 6-7.
Nakon mesec dana je otišao na kontrol nakon čega mu nije produžena insulinska terapija, ali sada pije neki lek protiv šećera (nisam upamtio naziv) i meri nivo šećera 3 ili 3 puta sedmično.
Sve ovo prenosim da ne bi neko koga slično zadesi shvatio da je smak sveta.
Sa druge strane drugarica je u prvi srednje došla kao dijabetičar koja sama sebi daje insulin. Svima nama je to bilo

Grujić, nalazi su uredni.
A to me i nervira- ja osećam da nešto nije OK, a nalaz mi uredan. Pitam doktora zašto mi je puls tako visok, zašto ovo, zašto ono...i dobijem neke neodređene odgovore. Kaže mi dr. da se ne naprežem i da ne radim fizičke poslove. Ukratko - ne znaju ni oni. Ostao mi nalaz u autu, nisam ga ni pročitao detaljno.
Žena pitala na nekoj svojoj fejsbuk grupi za ovaj problem, za par sati joj stiglo 20 odgovora,svi pišu da i oni ili neko od članova porodice koji su imali Covid19 sad imaju iste ovakve simptome.
A to me i nervira- ja osećam da nešto nije OK, a nalaz mi uredan. Pitam doktora zašto mi je puls tako visok, zašto ovo, zašto ono...i dobijem neke neodređene odgovore. Kaže mi dr. da se ne naprežem i da ne radim fizičke poslove. Ukratko - ne znaju ni oni. Ostao mi nalaz u autu, nisam ga ni pročitao detaljno.
Žena pitala na nekoj svojoj fejsbuk grupi za ovaj problem, za par sati joj stiglo 20 odgovora,svi pišu da i oni ili neko od članova porodice koji su imali Covid19 sad imaju iste ovakve simptome.
Kao sto sam gore vec negde pisao 2000 godine, kad su mi pretrage na Torlaku potvrdile antitela na koksaki virus, mada do kraja je nejasno da li je to bio moj problem. Meni je kompletna klinicka slika uvek bila super, ali ja sam se zdravstveno jako lose osecao nekih 2 godine, znaci mucio sam se, dana predaha nisam imao, hronicni premor i opsta havarija organizma, sa napadima panike.
Dakle to moze da traje jako dugo, naoruzaj se strpljenjem i polako, ni pre 20 godina meni niko nije mogao/ znao da pomogne.
Dakle to moze da traje jako dugo, naoruzaj se strpljenjem i polako, ni pre 20 godina meni niko nije mogao/ znao da pomogne.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Grujic
- Moderator
Cuti, dobro je sto nema nista.
U potpunosti kapiram logiku, da je bolje kada ima konkretan uzrok problema, ali bolje ne, veruj mi.
Ne zna se jos jer je za to jos uvek rano, o tome ce se tek znati, al je cinjenica da postoji sablon takvih simptoma koji su masovni.
Moj kolega je recimo bas zaglavio miokarditis posle korone sto je gora varijanta.
Meni sada istice 8 nedelja i simptomi su prakticno prosli. Odradicu i ja pregled i onda cu polako da krenem sa fizickom aktivnoscu i da pratim kako reagujem.
U potpunosti kapiram logiku, da je bolje kada ima konkretan uzrok problema, ali bolje ne, veruj mi.
Ne zna se jos jer je za to jos uvek rano, o tome ce se tek znati, al je cinjenica da postoji sablon takvih simptoma koji su masovni.
Moj kolega je recimo bas zaglavio miokarditis posle korone sto je gora varijanta.
Meni sada istice 8 nedelja i simptomi su prakticno prosli. Odradicu i ja pregled i onda cu polako da krenem sa fizickom aktivnoscu i da pratim kako reagujem.
Sanitarni inspektor me je zvao i rekao mi je da sam 14 dana u izolaciji.Martin napisao:Da li si dobio rešenje o izolaciji, od sanitarnog inspektora?havijer napisao: 29 Jan 2021, 12:10 Ako je neko u izolaciji 14 dana a hoće da ide privatno da radi skener pluća koju hipotetičku kaznu za kršenje mere izolacije može da dobije?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ako jesi, onda se javi sanitarnom inspektoru.
Ako nisi, onda opušteno, niko te neće startovati, ali se pridržavaj mera.
Kad je bilo vanredno stanje, bilo je nešto drugo.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
I meni uredno.member napisao: 29 Jan 2021, 15:11 Grujić, nalazi su uredni.
Visok pritisak iako se dijetalno hranim, ne pušim, šetam, i iskoristio sam koronu da skinem 4kg. Umesto da bude obrnuto.
E to je bas taj osecaj da nesto nije kao pre. Meni su sad otkucaji ok (tokom akutne faze bilo visoko) ali su nekako jaci, legnes i ne mozes zaspati jer kao da ceo pulsiras.
Uglavno mirniji sam jer znam da su snimanja i nalazi dobri pa kapiram da vremenom sve mora doci na svoje.
Prepisali mi 2,3 meseca kardiopirin i da nastavim C, D, mg, i zn uz dijetalnu ishranu.
Fizicke aktivnosti ne mogu da se odreknem jer mi je takva priroda posla, pa jos od zavrsetka lezanja imam fizikaliju par sati dnevno.
Kad korona i sa veoma blagim simptomima ostavi duze posledice, sta li tek uradi onim sto su zaglavili teži scenario.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Onda se javi.=Sanitarni inspektor me je zvao i rekao mi je da sam 14 dana u izolaciji.
To mucenje kako si ga opisao u krevetu, sam posebno zapamtio, jako to sve lici na koksaki infekciju. Mesecima sam slusao radio pola noci.Darko napisao: 29 Jan 2021, 16:45I meni uredno.member napisao: 29 Jan 2021, 15:11 Grujić, nalazi su uredni.
Visok pritisak iako se dijetalno hranim, ne pušim, šetam, i iskoristio sam koronu da skinem 4kg. Umesto da bude obrnuto.
E to je bas taj osecaj da nesto nije kao pre. Meni su sad otkucaji ok (tokom akutne faze bilo visoko) ali su nekako jaci, legnes i ne mozes zaspati jer kao da ceo pulsiras.
Uglavno mirniji sam jer znam da su snimanja i nalazi dobri pa kapiram da vremenom sve mora doci na svoje.
Prepisali mi 2,3 meseca kardiopirin i da nastavim C, D, mg, i zn uz dijetalnu ishranu.
Fizicke aktivnosti ne mogu da se odreknem jer mi je takva priroda posla, pa jos od zavrsetka lezanja imam fizikaliju par sati dnevno.
Kad korona i sa veoma blagim simptomima ostavi duze posledice, sta li tek uradi onim sto su zaglavili teži scenario.
Umoran legnem, onda se mucim tokom noci, pa jos umorniji ustanem, i najgore sto nemas uopste pauzu, samo mozda nakratku ujutro kad se probudis.
Znaci samo u par dana shvatis da nesto nije u redu, i to onda tako sedi nad glavom.
Vama je bar lakse jer znas sta je, meni niko pojma nije imao sta se desava, jer pregledi nisu ukazivala ni na kakav problem.
Da li je neko imao problem da ga boli noga ili noge nakon dobijanja korone?
Hoce kukovi da jako bole...
Zbog proizvodnje leukocita. Mene su otkidali kukovi...
Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока
Zbog proizvodnje leukocita. Mene su otkidali kukovi...
Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока
Znam ih nekoliko koji imaju problema sa donjim delom ledja, krsta ih otkidaju od bolova. A pre korone bili full zdravi i pravi.
Negde sam pročitao da korona hoće da sjebava i bubrege.
Negde sam pročitao da korona hoće da sjebava i bubrege.
Moj kum, koji je jedva pretekao od korone, nema nijedan od ovih simptoma, a bas je rizicna grupa. Zanimljivo. Isto kao i brat koji je radio prolog februara kardioverziju. Doduse, imao je srednje-laksi oblik korone, lezao 5 dana na infektivnoj (bez kiseonicke potpore srecom). Mesec dana samo je bio solidno malaksao, ali sad je top. Deluje da asimptomatski, ili laksi slucajevi imaju kasnije vise problema, bar ovo sto citam ovde i cujem od prijatelja.
Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Plus 1.
Mama imala upalu pluca, temp, povracanje, bolove, napatila se. Sad super. Cak je zezaju kako se podmladila.
Mama imala upalu pluca, temp, povracanje, bolove, napatila se. Sad super. Cak je zezaju kako se podmladila.
- Grujic
- Moderator
Iako nigde nisam procitao, ovo je i moj neki utisak...cozmo napisao:Deluje da asimptomatski, ili laksi slucajevi imaju kasnije vise problema, bar ovo sto citam ovde i cujem od prijatelja.
Imam dosta ljudi u okruzenju koji su lezali zbog srednje teske pneumonije, trajao je oporavak neko vreme naravno, ali kada su se oporavili - to je to, ko da nisu ni bili bolesni.