Auto sijalice
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Re: Auto sijalice
OK, znači generalno ovde pomaže 1) eventualno podešavanje snopa 2) zamena čitavog fara 3) ništa - sedi i vozi tako kako je
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Proveri svakako, to nije na odmet.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
- Martin Mystere
OK.
Imate li možda neku preporuku (neko ko se bavi ugradnjom auto svetala i kvalitetno radi) ili je jednostavno ovlašćeni servis dovoljan? Tehničke preglede bih zaobišao...
Imate li možda neku preporuku (neko ko se bavi ugradnjom auto svetala i kvalitetno radi) ili je jednostavno ovlašćeni servis dovoljan? Tehničke preglede bih zaobišao...
Tehnički pregledi svakako ne mogu, oni nemaju ikakvu opremu potrbnu za taj nivo tehničkog rešenja, da se neko bavi ugradnjom adaptivnih svetala a posebno da radi Forda nisam čuo tako da mislim da preostaje Grand Motors ovde ili negde da se potraži Ford servis van zemlje da se proveri (ili ko ima pristup Fordovom softveru da osim provere može i da isprogramira farove).
Mada me iznenadjuje da na gotovo novom autu uopšte može da postoji problem dometa uz LED farove, nadam se da nije udaran auto pa otuda nepravilan snop osvetljvanja,
Mada me iznenadjuje da na gotovo novom autu uopšte može da postoji problem dometa uz LED farove, nadam se da nije udaran auto pa otuda nepravilan snop osvetljvanja,
- Martin Mystere
Nisam mislio da ugrade, niti sam mislio na ugradnju adaptivnih svetala - mislio sam da proveri (vezao sam se na Slobin komentar) neko ko se bavi ugradnjom bilo kakvih svetala jer ima bar nekakvo iskustvo sa podešavanjem i time kako treba da bude usmeren snop.
I ne, auto nije udaran...
I ne, auto nije udaran...
Ja sam i pisao samo o proveri, ugradnja je dodatni viši nivo potrebne opreme i znanja.
Mislim da samo oni koji se bave adaptivnim svetlima mogu eventulano imati i za Ford potrebne softverske alate za programiranje.
Ako misliš na šraficger, čekić i ostale mehaničke klasik alatke, to ne pomaže za programiranje podešavanja ovako napredne tehnike.
To kako treba da bude usmeren snop kratkih svetala zna maltene svaki iskusan vozač, to je manje više opšte poznato, lako proverljivo na običnom zidu kada se parkira auto na 10 metara odstojanje. Običan metar, merna traka, je dovoljno da se visina i centar snopa provere.
Potraži (ECE) pravilnik za svetla, ili sliku gde je nacrtano- kako izgleda za desni far snop i kako za levi.
Problem je u onom adaprtivnom delu, to je promenljivo i ne može na takav način da se utvrdi rad sistema.
Možda probaš da pitaš nekoga ko ima isti auto da pogledaš kako je kod njega i uporediš, ako postoji mogućnost da se nadje.
Mislim da samo oni koji se bave adaptivnim svetlima mogu eventulano imati i za Ford potrebne softverske alate za programiranje.
Ako misliš na šraficger, čekić i ostale mehaničke klasik alatke, to ne pomaže za programiranje podešavanja ovako napredne tehnike.
To kako treba da bude usmeren snop kratkih svetala zna maltene svaki iskusan vozač, to je manje više opšte poznato, lako proverljivo na običnom zidu kada se parkira auto na 10 metara odstojanje. Običan metar, merna traka, je dovoljno da se visina i centar snopa provere.
Potraži (ECE) pravilnik za svetla, ili sliku gde je nacrtano- kako izgleda za desni far snop i kako za levi.
Problem je u onom adaprtivnom delu, to je promenljivo i ne može na takav način da se utvrdi rad sistema.
Možda probaš da pitaš nekoga ko ima isti auto da pogledaš kako je kod njega i uporediš, ako postoji mogućnost da se nadje.
- Martin Mystere
Znam tu proveru uz pomoć selotejp trake gde treba da bije, pitao sam za to da li ima neko ko se bavi nekom ozbiljnijom ugradnjom i koji bi mogao da proveri baš zbog te specifičnosti i kompleksnosti koju ne mogu da proverim samo selotejp metodom.
Znam ih par koji imaju Mondeo ali su to uglavnom trend nivo opreme, odnosno jedan titanium ali bez Dynamic LED svetala.
Znam ih par koji imaju Mondeo ali su to uglavnom trend nivo opreme, odnosno jedan titanium ali bez Dynamic LED svetala.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Jel postoji neki "default",podrazumevani nivo,visina svetlosnog snopa za oborena svetla?
U sustini,tebi je taj "osnovni" nivo prenizak,tj baca previse blizu i ne vidis nista.
Ja se ne bih zajebavao sa takvom voznjom na otvorenom.
Jel postoji neko stelovanje "osnovnog" nivoa visine svetlosnog snopa?
Jel ima neki sraf,tockic na faru.Dugme u kabini?
U sustini,tebi je taj "osnovni" nivo prenizak,tj baca previse blizu i ne vidis nista.
Ja se ne bih zajebavao sa takvom voznjom na otvorenom.
Jel postoji neko stelovanje "osnovnog" nivoa visine svetlosnog snopa?
Jel ima neki sraf,tockic na faru.Dugme u kabini?
- Martin Mystere
U kabini nema ni dugme, ni točkić, niti neko drugo podešavanje.
Moguće je da ima neki šraf ali trenutno ne bih sam dirao niti podešavao ni ukoliko ima.
Moguće je da ima neki šraf ali trenutno ne bih sam dirao niti podešavao ni ukoliko ima.
- Martin Mystere
To sam odmah čim sam stigao u BG pogledao u settings i pravilno je podešeno na RHT.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Bolje da su na test stavili punta keca sa sočivima.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Zašto? Taj je i kao nov imao užasno loše farove, bukvalno kao dve sveće. Dobro je da su upotrebili automobil koji ima odlične klasične farove u kojima čak i obične/najjeftinije sijalice mogu dostići pun potencijal.
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
To i jeste poenta, pokazati sta se desava kada se stavi led sijalica u reflektorski far. Plus, sto je i receno, Punto je dobar predstavnik onog sto se na ulicama vidja. Na stranu sto ni fabricki nisu dobro reseni farovi, bitna je zastupljenost. U projektorskom snop je zasecen i ogranicen i koliko god je sijalica jaka, ne smeta toliko kao nabudzen reflektor, nebitno da li je Punto ili tri puta skuplji auto sa reflektorima.