A svi uvezli automobile sa severa, niko iz grcke i turske

Pa zar danas neko zagreva benzinca u mestu duže od pet minuta...? Ja smatram da moj auto zagrevam u mestu, ali to je minut, možda minut i po. Ulje sasvim lepo nabije pritisak zimi za mnogo manje od pet minuta. Vozim ga lagano naravno makar dok rashladna tečnost ne dostigne radnu temperaturu, ali svakako ne stojim u mestu pet minuta.Geza napisao: 12 Feb 2021, 19:58 The fastest and safest way to warm up the engine is to let it idle for five minutes so that it can buildup oil pressure and then just drive off. If you take it easy until it reaches normal operating temperatures, you won’t harm the engine or the environment.
Webasto je gorionik, a ovo je mali sus motor. U bivsoj firmi u skoro svim kamionima smo imali Webasto. U traktorima smo recimo imali gorionike, ali su oni grejali direktno vazduh u kabini, nisu zagrevali vodu. Oko 1000e je cena bila.OMP napisao: 12 Feb 2021, 13:57 takav je princip i webasta samo sto ne moze da hladi vec samo greje, neki automobili ga imaju fabricki ugradjen i samo preko dijagnostike moze da se podesi vreme rada a takodje koriste i zaseban akumulator u gepeku koji samo webaster napaja , ovi koje sam ja vidjao izgleda da su naknadno bili ugradjivani, nisu imali dodatni aku a imali su mali displej u kabini sa dva dugmeta za podesavanje kad da se pali i gasi...koliko sam citao moze da se ugradi u svaki malo veci auto i cifre su oko 700-800e a za kombi vozila i kamione je jaca cena i prebacuje 1000e znam da mi je svojevremeno jedan lik pricao da je ugradio u kombi i kostalo ga 1500e valjda.
postoje dve varijante, oni koji greju vodu i gorionici, nije sad bitan tacan naziv svi to uglavnom zovu webasto ili webaster to je neki uopsteni naziv za oba sistema.... ovi sto greju vodu se stavljaju u automobile a gorionici idu u kombi i kamione zbog svoje velicine i cega sve vec ne mogu u auto da stanudragvorl napisao: 13 Feb 2021, 10:23
Webasto je gorionik, a ovo je mali sus motor. U bivsoj firmi u skoro svim kamionima smo imali Webasto. U traktorima smo recimo imali gorionike, ali su oni grejali direktno vazduh u kabini, nisu zagrevali vodu. Oko 1000e je cena bila.