Kao što naslov kaže, razmišljam u skorije vreme da kupim auto. Ruku na srce, čovek kada vidi nešto što mu se dopadne, objektivnost počinje da iščezava, te sam odlučio vas da pitam.
Zadnjih 5 godina sam vozio Citroen C5 2.0 HDI 109HP 2001, trebalo bi mu nekih ulaganja zamenskih delova koje nisam voljan da radim, pa sam odlučio da uzmem neki drugi auto. U skorije vreme bih trebao da radim iz kancelarije ponovo, što znači svaki dan minimum vožnja 50-60km (uglavnom magistralnim putem). Trenutno dece nemam, mada i to je na dnevnom redu u ne tako dalekoj budućnosti.

Mogu li neka iskustva, sugestije, komentari na svaki od ova 3 modela? Za Captivu sam na forumu viđao negativne komentare, ali ništa konkretno. Ljudi koji je voze je uglavnom hvale, a recenzije na internetu deluju relativno pozitivno. Za Sportage i Tucson sam uglavnom viđao pozitivna sveukupna iskustva. Varijante koje me interesuju su Captiva 2.0 VCDI 150HP (4x4), Sportage i Tucson 2.0 CRDI 140HP (4x4), takođe me interesuje za ova 2 modela kakvi su benzinski motori sa plinom, ako neko ima iskustava? Budžet je od 4000-6000€, godišta mlađa od 2006. me interesuju. Automobil bih kupio ili sa placa ili od fizičkog lica, po meni je rulet oboje. Čak u zadnje vreme kako čujem u okolini, malo-malo kako se neko pohvali kako je nekome "uvalio" svoju lešinu od auta, tako da mi ne bi teško palo da moram sa placa da kupim auto.
Hvala vam svima unapred!