Heroj, nisam rekao da nije bitno vreme na stazi, vec sam udario +1 za to da nije presudno pri kupovini. Takodje pored ringa postoji jos milion staza, jeste ring najvaznija ali sigurno se necu na njemu trkati. A isto tako sto rece perfiko ne mora da znaci da to sto je neki auto brzi na ringu da ce biti brzi u rukama amatera. Neke sitnice koje na ringu donose prednost jednom u rukama profesionalca, mnogo mogu da smetaju u rukama amatera.
Za ulicu je ako se vec gleda "sportski" (ipak je ovo daleko od pravih sportista) auto mnogo stvari bitnije od vremena na stazi. Tipa ubrzanje, zvuk, osecaj u automobilu... Ima dosta auta za koje kazu da se osecaju da su brzi od konkurencije iako su sporiji. Naravno nijanse su u pitanju.
Ja recimo C AMG ne bih uzeo jer mi se ne svidja auto, nemam neki dobar razlog, niti objektivan razlog, jednostavno me nesto odbija od njega. Nemam problem da kazem ni da je brzi od M3 ni da se lepse cuje, sve je to ok, ali mene jednostavno nesto ne privlaci. Mislim da je to nesto, taj neki subjektivan utisak najbitniji kad su sitnice u pitanju, a da li je neki auto brzi od drugog na ringu nekoliko sekundi, ma koliko to bila vecnost na stazi, u praksi je sitnica. Ovo je bar moje misljenje.
EDIT: bas mi je palo na pamet sada, poredjenje na fifth gearu, M3 GTR i C AMG Black. Pobedio je Black na stazi za 0,7 sekundi ako se dobro secam, gledao sam pre dve nedelje. Oba vozaca su rekla kako im je cudno da je C bio malo brzi jer je delovao da je dosta brzi na stazi. Kazu da je bio i dosta divljiji i zanimljiviji (znam da je do skora ovo bilo na strani M3 ali eto sad se okrenulo, bar u ovim serijama, mozda i u ostalim). Uglavnom, upravo zbog te divlje strane C klase i mirnoce M3 koji je pored 70ks manje (ili tako nesto) ostao 0,7 sekundi sam prilicno siguran da mi koji smo ne profi vozaci da bi bili brzi u M3. C se bas otimao na stazi i iako je time odusevio vozace (Mika Salo je bio gost i umalo nije udario u zid na zadnjoj krivini), siguran sam da bi ta njihova odusevljenost u rukama amatera znacila katastrofu