Imao sam problem kod deteta koje je na prepaid-u kod Mts-a.Naime,ćerka je pre koju godinu instalirala igricu Browl stars na mobilni telefon i dete se igralo.Uplaćujemo onih 200 din na vreme da ne propadne kredit i da dete uvek može da se javi iz škole,sa treninga i slično.
Kući uvek koristi wifi,a mobilni podaci su isključeni tako da tu kredit na računu ne može da se potroši.Jednom prilikom,svega nekoliko dana nakon doplate,pritom bukvalno ćerka nikoga nije pozivala i možda napisala svega 2-3 sms-a,proverim stanje kad ono ostalo svega 3-4 din...Pregledam telefon,vidim da mobilni podaci nisu trošeni,nema poziva i samo tih nekoliko poslatih sms-ova.Dete kaže nije nikoga zvala,a stanje skoro na nuli.Vidim ja da tu nešto nije u redu,ali nisam hteo nešto da talasam,kaže gospoja jebeš 200-300 din,pusti dete.Iskuliram ja taj put,ali primetim sličnu pojavu uskoro opet.Opet naravno iskuliram i prođe izvesno vreme tako.Nije neka para u pitanju,ali već opasno mi ide na nerve,uzgred koji su sa vremenom sve tanji.Odem ja jednom prilikom u poskovnicu Mts-a i požalim se,teta tamo me pažljivo sasluša,nešto proverava, pita da li se šalju neki sms-ovi ka četverocifrenim brojevima i sl.Uglavnom ništa nismo tada rešili.
Pre neki dan pročitam na netu o tim famoznim VAS uslugama i tada mi stvari postanu mnogo jasnije.Naime,prilikom instaliranja pojedenih igrica ti automatski prihvatiš neka njihova pravila i oni te posle kurvanjski šišaju.Tipa,pošalju ti sms i skine se npr 180 din sa stanja...
Odem prekjuče u poslovnicu u Promenadi objasnim da hoću da na tom broju deaktiviraju sve VAS usluge,teta sa šaltera odradi moj zahtev i nakon par sati dobije dete 3 sms-a sa četverocifrenih brojeva sa obaveštenjem da se odjavljuju dalje usluge i jedan sms od Mts-a da je izvršena deaktivacija VAS servisa.
Pratiću u narednom periodu da li će se nešto neobično dešavati sa stanjem kredita.
Evo ti moje iskustvo
Da dodam,nekih 7 dana po isključuvanju usluge stanje na računu miruje,tj nema više tih fantomskih skidanja kredita.
Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока