Teoretski, na skijanju ili uopšte zimovanju možeš da se sačuvaš, i nisu nikakve posebne mere potrebno za to. Praktično da ne ideš u zatvoreni prostor sa drugim ljudima. U praksi je drugačije, kad si na odmoru onda bi i u restoran i u kafić, velika većina se neće paziti kao što treba. Plus što će kući otići u kafić jednom nedeljno (totalno izmišljen podatak), a na planini je to nekoliko puta svakog dana. A čuo sam i za nešto drugačiji primer. Otišle na Taru 4 porodice u 3 kuće. Bez restorana i kafića, samo zatvoren krug, ali se ispostavilo da je neko imao kovid a da nije znao. Njemu se simptomi pojavili tek posle 2 dana a epilog je da su svi sad pokupili sem dvoje koje su preležali ranije.
Cela ova korona je risk menadžment. Ili se zatvoriš 100%, ako je moguće na nivou cele porodice, ili prihvataš neki rizik i živiš nekako, pa gde se nađeš na toj skali. Greota je samo ko se do sad sačuvao da sad ne izdrži kad su se pojavile vakcine.
Mene i posle 4 meseca od kovida zna da boli glava, iako sam ga dosta lagano prošao u aktivnoj fazi. Ženi je baš svanulo kad je preležala jer joj je puno falilo druženje, ja sam asocijalni mrgud, mogao sam i bez toga a da me ne boli glava