Vožnja kamiona u Kanadi - opšta diskusija

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Vožnja kamiona u Kanadi

Post od nikaragva »

NexT napisao:Mislim da se svi malo frljate sa rekla-kazala ciframa...

Naravno da ima extrema u oba smera, ali prosek nikako nije veliki. Kazem to gledajuci da se provodi po nekoliko dana na putu u kamonu, da se vozi u svim mogucim i nemogucim uslovima itd...
Ne frljam se rekla kazala ciframa, nego imam informacije iz prve ruke.
Floyd napisao:
nikaragva napisao:Da imam položeno za kamion, odmah bih se javio. Uvek sam želeo da vozim kamione po severu amerike. Još ako se ide na onaj ice road.
C kategorija iz Srbije ti ne vredi mnogo napolju...mozda u par zemalja a CAN nije medju njima tako da nema sekiracije sto se toga tice.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Mislio sam na neko vozačko iskustvo, ne na papir :)
prolupator
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:10

Post od prolupator »

Baš mi je drago što ste se raspisali o tuđim iskustvima i onom što ste pročitali na internetu i videli na TV-u.

Kao neko ko 11 godina vodi svoj posao, a pre toga je radio isključivo u privatnim firmama, znam koliko je teško zaraditi novac i/ili voditi posao.

Naveli ste neke istine i neke budalaštine, kako se i očekivalo.

Da se manem isprazne rasprave, odgovaraću samo na konkretna pitanja u vezi prvog posta. Nemam ni snage ni vremena za prepucavanje i/ili dokazivanja bilo kakve vrste.

Koga ovaj posao ne interesuje slobodno nek' se okane teme...

Još jednom, ne želim nikakvu svađu ili pravdanje svoje koncepcije. Uvek će biti onih kojima se ovo dopada i onih koji misle da je totalno $ranje. Svako ima pravo na misšljenje i slobodu da ga iskaže.

Vožnja kamiona u Kanadi je veoma dobro plaćen posao za onog ko to hoće da radi. Ako nećete - onda ništa ... :cool!:
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

OK.

Konkretno. Sem navedenih uslova, ima li jos neki kriterijum: postoji li starosna granica? Da li je pozeljno da covek bude samac, ili da ima porodicu.

Kako je regulisano apliciranje, i placanje uopste?(za papire, radnu dozvolu i sl).

Predpostavljam da se deo papira zavrsava ovde, a vecina tamo?

Koliko je komplikovano prebaciti novac iz Canade u Srb?
Poslednja izmena od superboss u 20 Nov 2012, 21:20, izmenjeno 1 put ukupno.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

prolupator napisao:Vožnja kamiona u Kanadi je veoma dobro plaćen posao za onog ko to hoće da radi.
Objasni kako se formira zarada vozača tj od čega zavisi i da li možeš da garantješ da će neko ko položi i ne pravi gluposti imati određenu zaradu ili ne.
Korisnikov avatar
Peca
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2012, 10:40

Post od Peca »

Moram da se umesam. Svako bi da vozi kamion ovde, za kompjuterom i na internetu. Prica se o nekim suludim zaradama u Srbiji a kako stoje stvari, sada ko vozi kamion i ima preko 750-800 eura je na konju. Ture se placaju 10% od vrednosti, vazda bilo.

Sama voznja kamiona nije nimalo laka, pogotovo kod nas gde ne vaze nikakvi zakoni. Vozi se u nedogled, na duple trake, stalna paznja u sabracaju jer se od vozaca kamiona uvek ocekuje da bude najmanji na putu, da ne ometa automobile na putu, da se sklone ili uspore ako ih neko obilazi itd...

Jel se neko od vas pitao a sigurno se nasao u takvoj situaciji, kada obilazite kamion, recimo na Ibarskoj, i kad vam naidje neko u susret vi se ubacujete ispred kamiona i terate ga da koci. Jel ste se nekad zapitali da taj kamion vuce 40 tona necega i ne moze tako lako da stane i uspori i svako njegovo usporavnje ili kocenje se svodi na to da se kolona usporava jer mora opet da ubrza, a treba ubrzati sa 40 tona i zbog toga ljudi pizde i nerviraju se "zasto ne vozi, sto usporava" i stvara se jos veca kolona. Uveo bih u auto skole da kandidti koji polazu idu sa iskusnijim vozacima kamiona dan dva i vide kako je boriti se sa saobracajem u Srbiji...

Sto se tice voznje u Kanadi, i meni je primamljivo ali je tu finansijski momenat koji nije mali. Verujem da bi se to posle isplatilo, a to treba izdrzati. Odvojen zivot, surovi uslovi i ostalo...

Pretpostavljam da se voze i flat-bed prikolice?

Malo sam skrenuo sa teme, izvinjavam se...
Some say, he's Samurai...
prolupator
Reactions:

Post od prolupator »

Starosna granica je 65 godina. Do tad važi vozačka u Kanadi. Može se produžiti i posle toga, uz određene potvrde i sl.
Što se tiče da li neko samac, razveden, ima tri žene i 15oro dece - to je lični problem svakog ponaosob.
Western Union će svima rado uzeti proviziju za prebacivanje novca CAN-SRB. U SRB se podiže u eurima.
Papirologija je jednostavna. Najvažniji su viza i radna dozvola. Viza zavisi od vas, radna dozvola od nas. Svakako da se ne očekuje da neko aplicira za vizo ukoliko nije dogovoreno njegovo zapošljavanje.
Garantovana zarada ? - biće definisano, kao i svi troškovi dok se do nje ne dođe. Kao i skala plaćenosti po km, kategoriji posla i sl. Cilj je da svi aplikanti imaju predvidljivost troškova i zarade.

Imajte na umu da je ovo ispitivanje tržišta. Dajem odgovore koje imam, detaljna konstrukcija nije skroz završena.

Nije vožnja neka nauka, 80% vožnje prođe na tempomatu, samo je potrebno da držite pažnju i reagujete na vreme. Najteža je monotonija koja se javlja vremenom i odvojenost od porodice. Zato se i plaća dobro ukoliko uspete da se oduprete tome.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

!#$^!# WU...vidim ja da cu opet da aktiviram Gold Card :D

(ako budete sutra citali u novinama da je zena raskomadala muza, a mene potom nema preko nekoliko dana na forumu-povezite kjockice :kezo: )
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

prolupator napisao:
Koga ovaj posao ne interesuje slobodno nek' se okane teme...

Svako ima pravo na misšljenje i slobodu da ga iskaže.
Ove dve stvari ti nikako ne idu zajedno :mangup:
prolupator napisao:Baš mi je drago što ste se raspisali o tuđim iskustvima i onom što ste pročitali na internetu i videli na TV-u.
Svoja iskustva nemam ali imam iskustva osobe koja je meni veoma bliska tako je to isto ;) Nit je ko pominjao internet niti TV ;) Ja sam lepo napisao koliko se zarađuje u USA bez tog silnog leda i snega ali nije moj problem što vi dosta manje plaćate (očigledno,pošto ispada mesečna zarada oko 500 evra)...

Realno,posle godinu dana,kolika plata bude ? sve je rečeno, osim toga? Okvirno..
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Mislim da ce svaki sledeci post biti obrisan, ako nije direktno vezan za prvi post. Dakle, vrlo je jasno sta je autor oglasa hteo

TT Post
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

TheWickerMan napisao:
Realno,posle godinu dana,kolika plata bude ? sve je rečeno, osim toga? Okvirno..
Napisano je lepo, da moze da ostane cisto oko 1500-2000CAN(1200-1500 e)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Sad videh, Ok ...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

S ovom temom imam nekih dodirnih tacaka, doduse unutar EU.

Brat drzi preduzece za transport brodskih kontejnera.
S obzirom da je u Becu, radi samo po EU, odnosno okolnim zemljama Slovacka, Ceska, Madjarska, Austrija i povremeno jos neka..
Zarade su nekada bile sjajne, ali od kada se pojavila konkurencija od strane Turaka i Rumuna, cene su ubijene totalno..
Iako njemu lepo ide posao, firma mu je na pozitivnoj nuli.

Ima 2 vozaca, jedan iz SLO drugi iz SK, likovi spavaju u kamionu, a vikendom se vracaju kuci.. :srbin:
Ali to je njihov izbor..
Plata im je oko 2.000e, u zavisnosti od posla.. E sad, ovaj posao kojim se oni bave, moze se reci da je najlaksi sto se tice prevoza, jer se na prikolicu stavi kontejner, on ga preveze i kran ga podigne.. Dakle vozac samo vozi.
Kazne su rigorozne, kao i svakodnevne kontrole kamiona sto od strane policije, sto od mog brata i tece.
I kamioni su uvek u perfektnom stanju, cisti i uvek sa novim pneumaticima.
Ali sve to kosta.

SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Da li se za te pare isplati ici u Kanadu? Pa ako je plata oko 2000-2500 USD, mislim da se ne isplati.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da, iskusnog vozača koji je već u ovom poslu i dobro zarađuje verovatno će teško privući ovakav poziv... Mada, takvih je sigurno ovde malo (koji dobro zarađuju). Da li ste možda razmišljali i o početnicima (pošto se ionako tamo ponovo polaže vozački ispit) koji bi verovatno bili bolje motivisani za rad i napredovanje od pomenutih? Recimo, uzmete kao polazni kriterijum minimum 10-12 godina vozačkog iskustva bez incidenata, ili nešto slično... :)
prolupator
Reactions:

Post od prolupator »

Naravno :cool!:
Ali, neko relevantno iskustvo mora da postoji, Ne može čovek otići tamo da se uči poslu, mora doći dobrim delom pripremljen na ono šta ga čeka. Ako dođe kao početnik, treba mu bar godinu dana da pohvata sve, a to košta ...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

A s obzirom da je Kanada u pitanju i da je standard mnogo visi, sto se uopste zajebavati s kamionom kad je toliko placen manje vise svaki posao? Nisam mogao da ne napisem ovo jer je realno tako. Ako mozete vec da obezbedite sve za odlazak, mozda vam je bolje neki drugi posao da se trazi.
Zaključana tema