Evo upravo iz auta kucam Tiguan 2.0 TDI, 150 KS, 4motion je u pitanju. Tura SU-ZR-SU.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Jesi li realan?Dačijaš napisao: 03 Mar 2021, 13:19 Samo sam hteo da kažem da bih uvek uzeo bilo šta od KIA nego od Vagena.
Znam da je ix35 i prethodni Sportage malo lošiji po pitanju pogona. 2015e smo u Finskoj (bili smo zbog nekog projekta PBX sistema za Oulu) dobili na rentu Sportage prethodni model (2014/15) i bila je pretvrda i primetno lošije je gazila od druge ekipe u XTrail-u (iako su imali isti model guma, bilo je leto pa nisu imale spajkove - mahom na rentu stavljaju gume sa spajkovima zimi).Dare4x4 napisao: 02 Mar 2021, 17:12 Loš mu je napadni ugao, mnogo brzo ide prvom brzinom, tvrdo je ogibljenje... To su neke najizraženije mane van puta. Sam pogon nije loš. Terao sam ga po dubokom snegu i popeo sam se gde se nisam nadao. Tu je inače put ali nije bilo tragova uopšte. Samo uzbrdica i jedno 35cm snega. Sećam se da su vrata gurala sneg kad sam otvorio da izađem. Uzbrdica je posle oštre krivine tako da je izašao samo na svoju snagu, zaleta nije bilo. Za takvu vožnju moraju sistemi stabilnosti i proklizavanja da budu na off, inače neće da ide. Oduzima gas sam i koči. Čemu tačno služi 4wd lock nisam baš ukapirao pošto svakako sva 4 točka šlajfuju na klizavom.
Od celog tvog posta ostavio bih samo ovo:Dačijaš napisao: 03 Mar 2021, 13:19 Samo sam hteo da kažem da bih uvek uzeo bilo šta od KIA nego od Vagena. Recimo uvek pre Kia Ceed nego Golf. Uvek pre Hyndai Tucson nego Tiguan i slično. Ako bih imao love to bi bio RAV4 i kraj priče. Redosled bi bio: Japanci, Koreanci, Merc, Renault, Dacia, Lada, Vagen, Zastava, ...![]()
Nigde u uputstvu ne piše niti su serviseri spominjali. Videćemo dalje...dzonic87 napisao: 03 Mar 2021, 13:52 Da li znaš možda da li ima neke fiksne intervale zamene ulja u diferencijalu ili je po principu "u zavisnosti od upotrebe"?
Ovo je samo dokaz koliki si nemač pojmaDačijaš napisao: 03 Mar 2021, 13:19 Samo sam hteo da kažem da bih uvek uzeo bilo šta od KIA nego od Vagena. Recimo uvek pre Kia Ceed nego Golf. Uvek pre Hyndai Tucson nego Tiguan i slično. Ako bih imao love to bi bio RAV4 i kraj priče.
To je kao da kazes uvek bi pre ozenio debelu i ruznu zenu koja zna da kuva. Nego neku lepoticu, jer ne zna da uvije sarmeDačijaš napisao: 03 Mar 2021, 13:19 Samo sam hteo da kažem da bih uvek uzeo bilo šta od KIA nego od Vagena. Recimo uvek pre Kia Ceed nego Golf. Uvek pre Hyndai Tucson nego Tiguan i slično. Ako bih imao love to bi bio RAV4 i kraj priče. Redosled bi bio: Japanci, Koreanci, Merc, Renault, Dacia, Lada, Vagen, Zastava, ...![]()
Cudno da ne pise. Za Nissan znam da za "normalne" uslove eksploatacije stoji da se vrsi samo inspekcija kolicine ulja i da li negde slini. Dok se za "otezane" uslove tj za dva slucaja - vuca teze prikolice/kamp prikolice ili voznja po terenima (off-road), vrsi zamena na svakih 30k kmDare4x4 napisao: 03 Mar 2021, 14:24 Nigde u uputstvu ne piše niti su serviseri spominjali. Videćemo dalje...
Ovom analogijom:
Prva je TDI za kuhinju. Lepotica nesumljivo DCI za prezentovanje