Vožnja kamiona u Kanadi - opšta diskusija
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:10
Re: Vožnja kamiona u Kanadi
Samo napred 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Vožnja kamiona u Kanadi
Možda zato što čovek ima/može najlakše da organizuje takvu "varijantu", što se takav profil radnika trenutno puno traži (a pritom se ne postavljaju nemogući uslovi za odlazak i rad), što je ovo automobilistički forum... Neće valjda preko "Garaže" da poziva lekare ili informatičare... 
Tapatalk

Tapatalk
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Pa sad...verujem da ovde vise ima lekara i informaticara nego kamiondzija 

To je jos i dobra plata jednog vozaca u EU...u IT, ES, FR i sl. rade ljudi za mnogo manju lovu.Day Walker napisao:Ima 2 vozaca, jedan iz SLO drugi iz SK, likovi spavaju u kamionu, a vikendom se vracaju kuci..![]()
Ali to je njihov izbor..
Plata im je oko 2.000e, u zavisnosti od posla..
Prosirenje EU na istok je totalno shebalo ovaj posao jer se stvorila masa neobrazovanih i siromasnih ljudi koja je spremna na svakakve uslove, ne bi li zaradili neki dinar.
Voznja kamiona kao posao, koliko god izgledao tesko je smesna u odnosu na alternativne poslove koji se nude neobrazovanim / manje obrazovanim ljudima na zapadu (fizikalisanje na gradjevini i sl.).
To je vestina koja se brzo savlada uz minimalna ulaganja pojedinca te ne trebaju da vas cude mala primanja u bransi.
Po EU putevima sve manje ima kamiona sa zapadnoevroskim registracijama vec dominiraju BG, RO i PL...dok su na zapadu sve cesci strajkovi i nezadovoljstvo lokalnih kamiondzija.
Sto se same ponude tice, smatram da je korektna i da ce naici na interesovanje ako agencija garantuje sredjivanje radne dozvole.
Ta radna dozvola je korak ka stalnoj boravisnoj i drzavljanstvu te verujem da ce zainteresovati ljude koji su spremni za imigraciju.
Sezonski rad u Kanadi se definitivno ne isplati ako se uzme u obzir da samo povratna avionska karta do npr. Vankuvera ne moze da se uzme ispod 1500e

AcaKayak napisao:A s obzirom da je Kanada u pitanju i da je standard mnogo visi, sto se uopste zajebavati s kamionom kad je toliko placen manje vise svaki posao? Nisam mogao da ne napisem ovo jer je realno tako. Ako mozete vec da obezbedite sve za odlazak, mozda vam je bolje neki drugi posao da se trazi.
nije bas tako.
Ovo je radna viza koju obezbedjuje firma koja trazi radnike.
Kamiondjije su daleko placene nego drugi slicni poslovi, pricam kad se radi za kanadsku firmu, ako imas radne papire
Dobiti radnu dozvolu jedino ako je vezana za neku firmu, u slucaju ovde za ovu, a zeleni karton ti omogucava da radis sta hoces i da menjas firme.
Dobiti zeleni karton ili u skucaju kanade imigracionu dozvolu je posao od 2-4 godine, gde uz listu deficitarnih zanimanja, moras da zadovoljavas godinu drugih stvari, znanje engleskog, zdravstveni pregledi , tonu papira sa svih mogucih mesta, koja saljes dve godine, i samo ako nesto od toga nije dobro tabla, sve propada..
+ lovu na racunu da mozes da zivis i nadjes stan dok ne dobijes prvu platu... mislim da bez 15-20.000e ne vredi ni razmisljati o emigraciji.
Ali zato kad sve dobijes, kupis karte, stupanjem na tlo kanade imas sva prava kai i njihov drzavljanin osim glasanja...
I uglavnom su deficitarne visoko obrazovane osobe, mada ima svega
daka napisao:Pa nije pricaonica ali ici preko bare i ziveti u konzervi(u surovim uslovima) 2 godine za 500eura startne plate je apsolutna glupost...to covek ukoliko ima imalo"kefala" uz pomoc tog uloga od 4000-5000e, moze zaraditi mesecno iz zajebancije u Srbiji!!
superboss napisao: P.S: dosta nasih ljudi obicno sve uzima zdravo za gotovo: smestaj=minimum 3* itd itd...niko nece realno da prihvati stvari.
Srecom pa je 99% "nas " genetickim kodom predodredjeno da budemo Ajnstajni(ili Mileve).

Najbolje bi bilo da neko ko ima BAS iskustva sa odlaskom u Canadu(a mozda i USA) realno pise sta coveka moze sve da ocekuje.
Dosta nasih ljudi zeli da cuje samo lepe stvari, a realnost je mnogo drugacija. Bilo gde da se ode na rad, prvih godinu ili dve tesko da se moze ocekivati ne znam kakva zarada. Tek posle toga kad se isprece zanat, nauci jezik i stekne poverenje, moze da se ocekuje boljitak(za nase standarde VEOMA osetljiv).
Kada ce vise podataka biti dostupno, i kada akcija pocinje?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
-
Više podataka sledeće nedelje ...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Vožnja kamiona u Kanadi - opšta diskusija
Imam jedno pitanje. Prolupator je u prvom postu napisao da se od ovog posla kupuju stanovi, automobili, skoluju deca itd. Neko je kasnije rekao da se sa ovim poslom ostaje na 1000-1500 EUR(ili CAN USD, nebitno) godisnje.
Ako je ovo tacno, kako se onda od tih para kupuju navedene stvari? Jel sam ja tu nesto pogresno shvatio?
Ako je ovo tacno, kako se onda od tih para kupuju navedene stvari? Jel sam ja tu nesto pogresno shvatio?
-
Ako ti mesečno ostaje 1800-2000EUR (a moguće je, ako si dobar vozač i vredan), da li je teško kupiti gajbu, kuću, kola... Naravno, ne očekuj da sve životne probleme rešiš za dve godine. Ukoliko želite da idete tamo i utopite se u sivilo proseka, bolje ostanite ovde - jeftinije je ...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ja sam prvo razumeo da je tih 1500 eur na godisnjem nivou, a ne na mesecnom. Sad je sve jasnije.
profesionalni sam vozac 29godina promenio sam mnogo firmi od raspada bivse SFRJ kod nas nema veoma malo pravih privatnika koi posteno placaju u yadnju firmu u koju sam vozio plan b podgorica ubijanje od voznje cela evropa jedva 1000evra propast neplacaju vikende lezim za djabe po hofovima cekam da dodje ponedeljak.skoro sam se vratio iz holandije radio preko agencije iz bara za 1500evra mesecno subota i nedelja odmor e to je pravo vozi se regula oko8000km mesecno i to je ok koga interesuje mogu mu dati broj tel.ali je obavezno znanje engleskog svi vozaci su rumuni nikaki ljudi to znaju kolege koje lutaju kao i ja/ ako neko ima nesto slicno neka pise pozdrav ZEKO
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mancuga, dobrodosao na forum. Hteo bih da te obavestim da slanje poruka u vrlo kratkom roku jednu za drugom nije dozvoljeno na forumu Garaza. Postoji dugme uredi kojim mozes da menjas sadrzaj poruke u roku od 30 minuta od inicijalnog slanja. Nema potrebe da saljes vise istih pitanja zaredom jer neces dobiti brzi odgovor. Moram ti naglasiti da je ovo vise automobilski forum, pa je manja sansa da ces naci neki kontakt. Mozda bi bilo bolje da takvu vrstu pomoci potrazis na nekom uze strucnom forumu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
imala majka dva sina JEDAN BUDALA DRUGI VOZAC.