SrdjanN napisao: 07 Mar 2021, 07:00
ljubitelj napisao: 06 Mar 2021, 22:55
Uopšte ne postoji leptir gasa, samo konstatujem.
Niti je potreban, ovo je dizel motor, ako se uopšte još uvek radi o tom motoru iz naslova.
Ono u throttle body sto je, ne znam kako se zove, na tome je map senzor i unutra je klapna.
Trenutno je samo vakum iz pumpe tu zakacen i kad je hladan ayto a u niskim sam obrtajima prestane primati gas od kad je tako
Nema ni throttle body, kućište leptira gasa, ovo je dizel motor i NEMA delove usisnog sistema benzinca a koji regulišu volumetrijsku karakteristiku usisa.
Nepotrebno potpuno za dizel ciklus sagorevanja.
HDI ima, kao i skoro svaki dizel, sistem regulacije cirkulacije (toplo hladnog vazduha) i izmedju ostalog i klapnu za gušenje motora koja je potrebna za meko gašenje dizel motora.
Ova klapna (iliti ventil po funkciji) nema nikakve veze sa radom turbine niti uopšte sa radom motora i potpuno je van funkcije od trenutka kada se motor upali do trenutka gašenja. Nebitno da li je ler, da li je kočenje motorom ili pun gas, uvek je u otvorenom položaju.
Mislim, od proste stvari da se treba postaviti dijagnoza i pregled stanja stiglo se do nasumičnih izmena osnovne konstrukcije i načina rada dizela.